zaterdag 20 januari 2018

Party Animals Lotte Martens Deel 2

Ik sprak vorig blogbericht over twee talenten.  Lotte Martens had ik al onthuld.  Het tweede talent bleek perfect te passen in het 'Party Animals'-thema.  Ze tekent prachtige patronen en ze is een bodemloze put aan vernieuwende ideeën.  Ik heb het over Riet van de blog 'Leven met Liv' en van 'Mind the whale'.  Samen met Lotte stak ze de handen in elkaar en is er een leuke samenwerking tot stand gekomen.

Riet werkte het bekende 'Just knot it'-patroon verder uit en komt met een mooi afgewerkt papieren patroon op de proppen.  Daarenboven zijn er nieuwe versies toegevoegd.  Een ideaal feestkleedje.

Ik maakte voor Nel de versie met de plooien vooraan in het voorpand, een achterpand met het knopenpat en het strikje op de rug en met een rimpelrok voor extra zwier en beweeglijkheid.  Ik koos ervoor om de gouden bloemetjes van het Vuurdoorn 19 paneel centraal op het voorste rokdeel te plaatsen.
Bij het knopenpat speelde ik wat vals.  Ik naaide met de hand aan de binnenkant drukknoopjes en naaide langs buiten leuke gouden knoopjes.
Ik paste het patroon alleen aan aan de taille.  De overlapping schoof ik meer over elkaar want deze stond aanvankelijk wat open.

De stof van het kleedje komt niet uit de nieuwe collectie (Party Animals) maar uit een blijvende collectie van Lotte Martens.  Het is een stevige katoen.  Ik gebruikte voor dit kleedje één paneel Vuurdoorn 19 en 50 cm uni 19.


Alles past bij elkaar.  Van kleedje tot sokken en zelfs tot de schoenen van Hippeschoentjes.  Klaar om te feesten!
Voor wat extra blingbling gebruikte ik een gouden paspel aan de overlapdelen van het kleedje.  Deze gouden paspel maakte ik zelf met biais die ik nog liggen had.  Een eenvoudige tutorial volgt later nog.


Een geschikt feestkleedje, vind je niet?  Maar het kan wel eens frisjes zijn in april of mei. Daarom is een vestje wel handig.  Met de Weave Mohair Green kan dit perfect.  Het is een gebreide stof met 15 procent wol.  Ze past perfect bij de Vuurdoorn 19. 


Ik vertrok van het Aster Cardigan patroon en tekende dit twee maten groter (omwille van de dikte van de stof).  Ik liet het kraagje weg en tekende een beleg in de plaats van een afwerking met bias zoals het patroon voorschrijft.  De gebreide stof stretcht en om de stevigheid van de naden te garanderen, streek ik naadband op alle randen.

Met twee paneeltjes kwam ik toe.  Ook hier speelde ik weer vals.  Knoopsgaten maken in deze stof wou ik niet doen, dus naaide ik drukknopen in langs de binnenzijde en bijpassende knoopjes aan de buitenkant.

Met de overschotjes van de stof maakte ik ook voor Nel haar pop een Just knot it en een vestje.  Ik tekende het patroon zelf.  Popje had fuchsia botjes.  Dat paste niet echt onder het kleedje.  Daarom maakte ik nog slofjes.
Ik overlaadde jullie met foto's maar ik ben zo verliefd op het jurkje en het vestje!  De fotoshoot was een succes, zowel voor oma als voor Nel.  En toen moest ik onverwacht mee op de foto.  3 generaties vrouwen.  Eentje om te koesteren...

Stof kleedje:  Vuurdoorn 19 gecombineerd met uni 19
vestje:  Weave green
botjes:  Hippeschoentjes.be
patroon kleedje:  Just knot it van Mind the whale


BELANGRIJK!!
Lotte Martens behaalde net de erkenning als beloftevolle vrouwelijke ondernemer van Vlaams-Brabant.  Stemmen jullie haar mee naar vrouwelijke ondernemer van Vlaanderen?

Ga dan naar deze link en stem op haar door je e-mailadres door te geven:

http://www.markantvzw.be/womedaward/lotte-martens

14 opmerkingen:

 1. Margaux zag je foto’s en lap ik heb het aan mijn been: “zo mooi kleedje mammaaaaa” Daarmee vat ze het uiteraard perfect samen. Alleen de “ik wil ook zo een the! » zie ik nog niet zitten. Perfect van afwerking. Echt superschoon en heel knap Lindsey! Proficiat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow! Ik kan alleen verbluft zitten kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig geheel heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat heb ik van deze foto's genoten! Alles even knap, zowel de jurkjes als de fotomodellen...gewéldig!
  Proficiat voor jouw naaiwerk, allemaal tot in de puntjes verzorgd en op elkaar afgestemd! I like it!
  lieve groet,
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lindsy!! Dat zijn foto's om te koesteren... Zowel de personen die erop staan als de naaisels die jij hebt gemaakt <3, echt alleen maar hartjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En al die vrouwen in Lotte Martens, geweldig gewoon! En hartjes voor Nel haar expressie, nogmaals :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi gemaakt!Zowel het kleedje als de foto's!!Jullie stralen allemaal.Van waar komen die kousen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dikke merci om zo het onderste uit de kan te halen voor ons. Oeverloos veel hartjes, prachtresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig! helemaal af!. En wat een model.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap gemaakt! Het “werkt”, de combinatie van stoffen, patroon met gekozen opties en alle stijlvolle details en accessoires. Daar zal menig meisje jaloers op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw wat is ze mooi <3
  En zo groot geworden!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!