dinsdag 9 februari 2016

Black Crow Paapii BabaRum

Toevallig zag ik eerder deze week deze blogpost verschijnen.  Ah, nog iemand die dit stofje weet te appreciëren.  Ik twijfelde wat over de grootte van de vogels.  Maar nu hij eenmaal klaar is, zijn mijn twijfels compleet verdwenen.  Deze sweaterstof is verkrijgbaar bij Jelle van BabaRum!  Haast je, het zijn misschien de laatste meters!

Ik wou voor Stan een kaptrui maken maar met een rits vooraan.  Genoeg patroontjes te vinden, zoals de Ole met ritsOttobre 1/2015, model 15 "Block Stripes" en ook de Stevie uit La Maison Victor.

En ik moet bekennen.  Ik heb ALLE boekjes van LMV hier thuis liggen en ik heb er nog maar één kledingsstuk uit gemaakt.  Daar hebben we dan maar eens verandering in gebracht!

De Stevie trok me wel aan door de mooie zakjes.  Ik werkte de uiteinden van de zakjes af met een trenssteek.  Zelfs mijn Pfaff Expression 3.5 had het hier niet makkelijk mee.

Binnenin worden zijn handjes gestreeld door zachte minky fleece..  Poseren doet hij niet zoals de dochter...  Hij was boos omdat het snoepje dat ik hem beloofd had niet DIRECT kwam.

Ik combineerde de kaptrui binnenin ook met de zwarte minky fleece en ik voerde hem helemaal. Niet omdat het minder goed is met beleg, maar omdat Stan deze versie dan ook kan gebruiken als jasje.

 De nestelogen bezorgden me serieuze nestelogen.  Eentje kwam zomaar los.  Natuurlijk net nadat ik dat sierstiksel op de kap gegeven had en het touwtje er bijna door zat.  Met de juiste ademhalingstechnieken sloeg ik mezelf en het nesteloog er weer doorheen.


Ik veranderde niet veel aan het patroon.  Ik koos maat 122.  De mouwen zou ik volgende keer nog wat willen verlengen.  Die zijn niet in verhouding met de lengte en breedte van het lijfje.  Als jasje is hij van breedte nog net ok, als trui zou ik hem versmallen.  Ik voerde de kap ook met twee stofjes in plaats van ééntje.

Een tof patroontje, die Stevie.  Het zal je niets verwonderen als ik zeg dat hij hier thuis met zijn kap op zit in de zetel... als een stoere tiener.  Zijn stoere houding bleef hij ook op de foto's volhouden.  Je zou het haast niet geloven dat dit ventje 4 jaar is."Nog 3 foto's en je mag de snoepkast in duiken", was voldoende om een lach op zijn gezicht te toveren.


De laatste foto... YES!

Patroon: Stevie: La Maison Victor nov/dec 2015
Stof:  Black Crow Sweater van bij BabaRum
Rits en nestelogen: Veritas.eu
25 opmerkingen:

 1. Wat een kapsones, dat model! Net een puber ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon stofje!
  En hier is dus het bewijs: er zijn wel degelijk mensen die kinky fleece kopen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maar zoeken in de tekst waar ik dat dus getypt had?! Nee nee, Byevamaria is een 'Kinky E'... :)

   Verwijderen
  2. Een grapje… Sinds het ontstaan van de nieuwe website van Madeline is dat een inside joke die een eigen leven is beginnen leiden :-)

   Verwijderen
 3. Meent ge 't, nog maar 2 dingen uit alle LMV's gemaakt? Ik denk dat ik min. 3 dingen per boekje al gemaakt heb ;) Je moet dringend eens aan wat selfish sewing doen ;) Desalniettemin is deze Stevie een heel schoon exemplaar. Doet me eraan denken om ook nog eens wat voor de zoon te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amaai, Marie-Paule, ik vrees dat ik dat niet getimemanaged krijg, hoor. Er zitten al wel veel LMV creaties in mijn hoofd! ;)

   Verwijderen
 4. Kei kei tof ! Dat patroon moet ik er ook eens bijhnemen !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi gemaakt! Stoere stof voor een stoer manneke!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, ha, die blikken spreken boekdelen! De groene kleur staat hem super, maar dat heeft hij zelf nog niet door, dat komt later wel, een verleidelijke blik ...
  Bedankt ook voor de nuttige tips, misschien maak ik er ook wel eens eentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik leer hier weer bij; trenssteek! Daarvan gaan mijn nestelogen rollen! :-) je deed mij glimlachen, wat een fijne post! En een knappe zoon in een knappe trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een superstoere jas! Die stof is echt een hele leuke en stoere jongensstof zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik maakte zelfs nog niets uit de lmv, hoe erg is dat :). Dit is wel een topper, en hoera voor de ademhalingstechnieken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie trui! Stoere kleuren! Op deze foto's zou je inderdaad niet zeggen dat hij nog maar 4 is...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat ziet er een jasje uit dat helemaal zal afgedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat ziet er een jasje uit dat helemaal zal afgedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super zeg
  ...zou dat patroon ook voor dochters gaan ?of te wijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo leuk om een inkijkje in het poseer/fotografeerproces te krijgen! Wat is 4 toch een toffe leeftijd om ze om de foto te krijgen! 😂 Ik heb e eentje van 4,5 die nu eindelijk een beetje toeschietelijk begint te worden om te poseren. Heel coole vest/jas trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heel goed gelukt! tof idee om met minky fleece te voeren, suuuuperzacht

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel heel leuk. Ik heb dezelfde stof in het grijs al een hele tijd liggen als tricot, en kan maar niet beslissen wat ermee te maken, want die vogels zijn inderdaad zo groot! Toch maar eens de schaar inzetten. Heel tof in het groen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zalige foto's! Wat een coole attitude! Zeer toffe vest. Echt een schoon stofjen, heel schoon verwerkt!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!