vrijdag 3 augustus 2018

elastieken met wat meer - Lotte Martens

Lotte Martens doet het weer.  Binnenkort mag je in de stoffenwinkels een gamma aan bedrukte elastieken verwachten.  Allemaal hebben ze één ding gemeen.  Ze zijn bedrukt met een 'touch of bling'.
Rimpelrokjes zijn 'snel klaar projectjes'.

Met deze drie tips, maak je van een simpel rimpelrokje ook een origineel feestrokje.TIP 1:

De keuze van je stof bepaalt de look.  Des te luxueuzer de stof, des te feestelijker het kledingstuk oogt.  We kozen voor de zijden stof met wat stretch bij.  Deze limited Supia collectie  van Lotte Martens is verkrijgbaar in verschillende kleuren.  Als je je vijfjarige laat kiezen, is er geen andere optie mogelijk dan roze.  Voeg daarbij nog een feestelijke elastiek toe en het geheel is chique en stijlvol.
TIP 2:

Het gebruik van tule is helemaal terug in.  Gebruik zachte en soepelvallende tule.  Die kleeft niet aan de andere stoffen en kruipt niet omhoog.  Laat de tule een paar centimeter onder het rokje uitkomen.TIP 3:

Doe eens wat anders met de zoom van het rokje.  Zo maakte ik dit rokje met een geschulpte zoom.Wil je zelf zo eentje maken?
Ik schreef een handleiding op mijn blog.  Klik op onderstaande link:Tutorial:  Hoe maak je een geschulpte zoom in een rimpelrokje met elastiek?
Ook ik werd gehuld in een feestelijk blauw Supia stofje gecombineerd met een nieuwe Lotte Martens elastiek.


Wat leuk is aan deze stoffen, is de mogelijkheid om te spelen met de lijnen.  Kijk bijvoorbeeld naar de maxirok van Laurence.

Momenteel worden de elastieken aan de stoffenwinkels geleverd.  
Je zal ze weldra zien verschijnen.  Ondertussen nog inspiratie opdoen?  
Kijk dan zeker eens bij Leen en Griet!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees graag jouw reactie!