dinsdag 31 juli 2018

About Blue fabrics: Paper Pigeon 2 - Melon

Ceci n'est pas une jupe...

Trek jij je rok ook wel eens boven je borsten?  Een rok wordt dan een topje.  Maar zo een rok-topje wilde ik wel als topje, als je begrijpt wat ik bedoel. 

De vrolijke, nieuwe stoffenlijn van About Blue Fabrics zijn de ideale stoffen om je helemaal zomers te kleden en niet alleen je kinderen.  Ik vond de meloenen best wel passen bij een volwassen kind zoals ik.

En zo maakte ik een zomers strapless topje zonder bestaand patroon.  Heel eenvoudig!  Ik deel jullie hoe ik te werk ging.VOORBEREIDING:

-Neem een shirt dat je goed past qua lengte een pasvorm. 
-Duid met een speldje op het shirt boven de borsten aan tot waar je het strapless deel wil laten komen.
-Vouw het shirt in de lengte dubbel
-Leg er patroonpapier over en zorg dat het niet kan bewegen ten opzichte van het shirt.
-Teken de middenlijn (middenvoor), de zijnaad en de zoom over
-Trek een rechte lijn op de plaats waar je het speldje stak en deze staat loodrecht (90 graden) op de middenvoor lijn. Ik noem ze de straplesslijn.
-De zijnaad heb je getekend tot aan de oksel.  Trek deze verder door naar boven tot je aan straplesslijn komt.
-Je patroon is af, maar heeft nog geen naadwaarde.  Teken 1 cm bij aan de zijnaad, 2 cm aan de zoom, GEEN naadwaarde aan de middenvoor (Dit wordt op de vouw van de stof gelegd) en 8 cm aan de straplesslijn voor een elastiek van 3 cm breed.
-Knip 2 x uit op de vouw van de stof.  Je merkt dat de voor -en achterkant hetzelfde patroondeel hebben.

WERKWIJZE:

-Naai en/of overlock de zijnaden met een stretchsteek.  Stof met goede kanten op elkaar.
-(Een pasbeurt kan handig zijn om toch nog wat aan te passen)
-Overlock de zoom en strijk 2 cm om.  Speld vast.
-Naai de zoom met een tweelingennaald of stretchsteek of zoals in dit geval een stretchsiersteek
-Strijk de bovenrand (strapless lijn) 1 cm om, vervolgens nog eens 3.5 cm.  Die ene cm zit nu onder de 3.5 cm.  Strijk en speld vast. 
-Naai langs de binnenzijde het omgestreken deel vast op een tweetal mm van de rand.  Begin een tweetal cm voorbij een zijnaad en eindig een tweetal cm voor diezelfde zijnaad.  Zo creëer je een opening in de tunnel die je net gemaakt hebt.
-Neem een elastiek van 3 cm breed en meet hem rond de bovenzijde van je borsten onder je oksels.  Zorg dat het aangenaam zit en overlap de elastiek  en tweetal cm.  Knip zo de elastiek af op de gewenste lengte.
-Schuif de elastiek aan de hand van een veiligheidsspeld door de tunnel.  Eénmaal erdoor overlap je het begin en het einde van de elastiek twee cm.  Stik de twee lagen elastiek aan elkaar vast dmv een vierkant met een kruis binnenin.
-Verbind het stiksel en sluit de tunnel.
-Je strapless topje is klaar!

Zo een topje kon ik best wel gebruiken.  Binnenkort rijden we van de soleil hier via de Route Du Soleil naar de Franse soleil.  Laat dat zonnetje mijn schouders maar egaler bruinen met een trouwfeest in het verschiet.Zoals je op de foto's ziet, stopte ik de top in mijn rok.  Ik werkte nochtans het model rond af onderaan.  Dat geeft me de mogelijkheid om hem ook op een broek of rok te dragen.


Google zeker Paper Pigeon 2 en laat je inspireren door de talrijke blogsters.  Ook de leuke Panther collectie is te verkrijgen in je favoriete stoffenwinkel!


4 opmerkingen:

Ik lees graag jouw reactie!