zondag 11 september 2016

About Blue Fabrics doet het met Eva Mouton

De eerdere samenwerking met Lieselot van Bambiblauw bleek een groot succes.  Die tekeningetjes van Eva zijn een absolute eyecatcher.  Zo ontstaan er dus nieuwe stofjes:  Eva's bananas, Eva's unicorns, Eva's palmtrees and Eva's eggs.

Ik kon niet kiezen.  Ik twijfelde even tussen de bananen en de eitjes.  Maar de paardenogen (pjeire-oeweg in ons dialect) wonnen.  Eigenlijk vooral omdat de vier mouwdelen juist uit het stofje konden geknipt worden.  Ik wou een sportieve sweater voor mezelf maken. Eentje die ik kan dragen op het werk.  Het moet niet altijd serieus zijn, dus zocht ik naar een speel sweatermodel.  Dat vond ik in de Knipmode van Februari 2016.  Ik tekende een maat 40 zoals de tabel me voorschreef, maar versmalde zowel mouwen als de taille.  Het is een breed model.  Ik verlengde de sweater met 7 cm en ook de mouwen kregen wat meer lengte.  Een leuke feature aan dit patroon zijn de twee ritsen op de schoudernaad.


qIk kon niet kiezen welke kleur ritsen ik ging nemen, dus uiteindelijk nam ik twee verschillende kleuren.  Een speelse, vrolijke trui kon dit wel hebben.
Ik combineerde Eva's eggs met een zwart-wit gestreepte punta di roma.Je zou de sweater ook kunnen dragen met de ritsen open.  Of ik het effectief zo zal dragen.  Daar ben ik nog niet uit.


Ik vind de sweater geweldig!
Of mijn eieren ook in de smaak zullen vallen bij mijn leerlingen, valt nog af te wachten.


Zo niet, dan laat ik ze gewoon een extra rondje lopen...  ;)
Stof:  Eva's eggs bij Bambiblauw


19 opmerkingen:

 1. Ja, het is alleszins speciaal! Ik moest eerst even wennen. Die leerlingen zullen je hipper dan hip vinden. Het is top met die ritsen: creatief idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Benieuwd naar de uitspraak van dat dialect voor paardenoog. Ik probeer er iets van te maken :-D. Wel leuk met die ritsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi toppertje! Ik vind het leuk gedaan. En zoals ik van u gewoon ben weer heel origineel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke en originele trui! Ik word er helemaal vrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo leuk zeg! waar haal je het uit met de ritsen! zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewaagd geslaagd! En die ritsen open of toe zijn top!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe origineel! Uw leerlingen gaan jaloers zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n coole turnjuf hadden wij nooit hoor. Ik zou hem ook altijd met de ritsen dicht dragen.;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ze een prijs zouden uitreiken voor hipste LO-leerkracht, dan win jij sowieso !!! Zo cool ! Enne, zet die ritsen maar open !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lol! een trui met eitjes!! Geweldig mooi en grappig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Daar zou ik als L.O.-er niet mee weg komen, maar ik veronderstel dat we in leeftijdscategorie├źn over andere kindjes spreken...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!