zaterdag 13 augustus 2016

Just knot it - Mind the whale

Een schot in de roos.  Al wat Riet aanraakt, verandert in goud.  Haar put met creatieve ideëen blijkt bodemloos.  'Waar blijft ze het toch halen', zei ik onlangs nog.  En ze vond het weer.  Dit keer een patroon van een jurk met een originele sluiting, een knoopje leggen.  Het kreeg dan ook de naam 'Just knot it'
Ik deed aan 'zoek het eens in uw eigen kast' en koos een Riley Blake stofje.  Het is wat retro getint, maar het combineerde zalig mooi met een gestreept 'Petit Panneke'.

Ik liet de voeringstof subtiel 'piepen' voor een mini paspellook.Bij het uitknippen van het rokdeel, voorzag ik wat extra naadwaarde onderaan.  Teveel 'extra' bleek direct, want jurkje kwam tot halverwege haar kuiten.  En tijdens die pasbeurt vond ze dat de jurk te kort was.  'Ik wil zo een lang kleed als dat van jou', klonk het!  Ik wil een Elsa kleed.


Dit keer lukte het overtuigingspraatje niet en kreeg ze mij overtuigd om er een lange versie van te maken.  'We kunnen dat toch altijd nog inkorten, hé', was mijn troostende gedachte.  Het stofje leek verre van Frozen, maar hey, als zij maar content is!


Ik knipte dus nog een Petit Pan strookje extra uit en zette het onderaan aan de jurk.


Zie haar eens flaneren door het gras!Stof:  
-Riley Blake vintage market floral navy
-Petit Pan Rigato azur 

En ik maakte direct een tweede exemplaar (een kortere versie).  Die is voor morgen!


Het patroon kan je hier kopen!


10 opmerkingen:

 1. Tja ook kleine meisjes weten goed wat ze willen. Wat zeker is is dat de jurk veel zal gedragen worden en een unicum in het hele Elsa aanbod. Mooi compromis gesloten, mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, een heel mooi stofje trouwens! Mooie oplossing voor een maxi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verrassing, een lange Just knot it! Heel mooi, Nel is een echte prinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij hebt gewoon een super hippe meid ! Schoon !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi zeg je stofjes. ik ben niet zo fan van de lange rok versie maar als je dochtertje zich Elsa waant, nou ja dan is het toch super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze weet heel zeker wat ze wil. En oh wat is ze blij met de jurk, en ook wel fier dat de mama dat kan :) knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zolang het voor haar een Elsajurk is... Ik hoop stiekem voor jou nog mee dat je het nog mag inkorten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige stof, en met dit patroontje kan je natuurlijk echt niks mis doen want wat een topper!!! De lange rok kan me niet zo helemaal bekoren, maar ik lees precies dat hetzelfde bij jou geldt aangezien je toch een verkoopspraatje hebt gedaan ;-) maar ook dat is wel herkenbaar, want als die meisjes iets in hun hoofd hebben... En als zij blij is, is mama dat ook he :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!