zondag 24 januari 2016

SwapperDapper: The afterparty Swap

Op Instagram volg ik Marieke (Unique Marieke).  Ze kondigde een swap aan.  Swappen, dat was lang geleden!  Ik had er wel nog eens zin in.  Ik schreef me in via de Facebookgroep en kreeg wat later mijn swappartner toegewezen: Delphine met haar blog 'Justdelphine'.

Ik baseerde me op enkele kenmerken van haar infofiche:


 • Haar interieur is grijs gecombineerd met oranje
 • lievelingskleur: rood

Met een budget van 15 euro maximum, maakte ik enkele kleine cadeautjes in plaats van één groot.  

1)  Allereerst maakte ik een kraagje.  De boter haalde ik bij Christine Haynes en haar Rosemary collar.  Een patroontje dat gratis te downloaden is.  Ik combineerde een restje van de voeringsstof die ik hier gebruikte. en een stofje dat ik ooit kocht bij Mondepot.  

Helaas had ik maar genoeg stof voor één kraagje.  Dit exemplaar had ik zelf ook wel graag in mijn bezit gehad.


2)  Ik maakte tevens twee kussenhoezen (45*45).  Aan de ene kant een oranje katoentje en aan de andere kant een grijs teddystofje.  Lekker zacht om te cocoonen in de zetel, dacht ik zo.  
Ik maakte al eerder kussens op de traditionele manier (achterkant met twee overlappende flappen) en op de minder traditionele manier (met gewone rits en paspel) maar toen bedacht ik me dat het toch veel eenvoudiger zou zijn met een blinde rits.  Twee lappen stof van 45*45 cm en een blinde rits. 

 Moeilijk was het niet, maar een blinde rits plaatsen in een teddystofje is om moeilijkheden vragen.  De stof rekte uit onder mijn blinde ritsvoet en mijn rits opende en sloot niet vlotjes door het stofje.  Met twee katoentjes zou ik deze werkwijze absoluut aanraden!  Misschien moet ik er ooit eens een tutorial van maken, want die vond ik niet op pinterest.  Oh ja, ik stak er nog een grijs glanzend paspeltje tussen.3)  Een derde cadeautje was er ééntje uit het boek 'Zo geknipt'.  Op het Facebookgroepje liet ze weten dat ze daar nog maar weinig uit gemaakt had.  De hint was aangekomen.  Een geplastificeerd katoentje van Petit Pan werd omgetoverd tot een fietszadelhoesje (Recept 5). 
4)  En als laatste maakte ik een zakdoekhoesje in een restje van de voeringsstof die ik hier gebruikte.  In deze snottebreltijden altijd handig. Het is natuurlijk niet alleen leuk om te geven, daarenboven kwam er ook een pakketje aan in mijn richting.  En wat voor eentje. Natascha stelde een prachtig pakketjes samen. De scrub werd ondertussen al uitvoerig getest en goedgekeurd!  Nogmaals bedankt, Natascha!Wil je meedoen met de volgende swap?  Ga dan naar deze facebookpagina en schrijf je in!


26 opmerkingen:

 1. Je hebt er echt iets moois van gemaakt!! Vooral van dat kraagje ben ik onder de indruk!

  En het cadeautje dat je gekregen hebt is ook super!

  Ik heb ook een heel fijne swap-ervaring gehad (http://lunatiek.blogspot.be/2016/01/swapperdapper-helemaal-happy-met-de.html) en ga dus zeker nog eens meedoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk, Ik heb mij gisteren ingeschreven voor de volgende. Toch een beetje spannend vind ik dat. Ik ben eens gaan proberen dat kraagje in het winkelmandje en patroontje krijgen. Maar het lukt mij niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw, met jou wil ik ook wel swappen. In het verleden deed ik reeds twee keer mee met een swap (via swapperdeswap op Facebook) en ik moet eerlijk toegeven dat ik twee keer teleurgesteld was. Ik stak redelijk wat tijd in het zoeken en maken van een leuk pakje en kreeg twee keer iets gekocht, en niks persoonlijks terug. Na het zien van jou leuke ruil, ga ik me misschien toch nog een keertje bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh niet tof dan... Dit groepje gaat alleen rond zelfgemaakte spullen!

   Verwijderen
 4. Je maakte echt een superpakje. Momenteel ben ik verkouden maar dan in stijl 😉 dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie pakketjes om te krijgen en te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat hebben jullie elkaar verwend, echt met aandacht & liefde gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je zoveel tijd steekt in jouw swapcadeau en dat je zelf ook iets ongelooflijks mooi terug krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk! Ik deed ook al enkele
  Swaps en toch paar keer teleurgesteld. Maar als ik dit dan weer zie.... Ik maakte me zonet lid en we zien wel verder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amai dat zijn leuke swap cadeautjes!Ik heb jammer genoeg minder goede ervaring met het swappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee en alle cadeautjes (in beide richtingen) zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke pakjes :)
  Ik ben ook ingeschreven voor de volgende Swap.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauwie!! Zo'n swapje wil ik ook wel graag ontvangen ;-) Mooi, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh dat is leuk!! zou ik ook wel heel blij mee zijn, zowel met wat jij maakte als met wat je kreeg! Ik ga misschien eens piepen op die facebookpagina :-) en die tutorial mag altijd hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ok, mijn reactie is weg, dus tweede poging... sinds ik probeer onder m'n wordpress-acount te reageren ipv mn google-account, loopt het voortdurend mis, grr... Anyway: ik zei dus :-) Dat ik hier ook wel heel blij mee zou zijn, zowel met wat je kreeg als wat je gaf! ik ga misschien eens een kijkje nemen op de facebookpagina :-) En een tutorial mag altijd :-) (NB. het bleef precies maar mislukken, dus dan maar 'anoniem', het komt in elk geval van barbara, oftewel de blog lilliepawillie.wordpress.com :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze verschenen allemaal, hoor, Barbara! Hihi! Merci voor al je commentaren! ;)

   Verwijderen
 15. Mooi gegeven één mooi gekregen! Da's een geslaagde swap. Ik waagde me er nog nooit aan, bang om teleur te stellen... misschien deze keer?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Toffe kadootjes. En een link naar een kussenhoes met blinde rits:
  http://www.deliacreates.com/zippered-pillow-tutorials-two-ways/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig! Benieuwd naar jouw tutorial ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Merci om me te doen! Hopelijk ben je er de volgende keer ook weer bij! :)

  Tot swaps!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Geweldig, zowel wat je gaf als wat je kreeg. En dat lukte allemaal voor 15 euro?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. amai, met u wil ik ook wel es swappen :) heb mij dan ook meteen lid gemaakt van swapperdapper, bedankt voor de tip, ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!