zondag 3 januari 2016

Mijn designertas: Claire XL van Klaar Devillé

Het boek met de mooiste omslag.  Dat vond ik meteen.  Het lezen van de inhoud liet op zich wachten.  Ik kocht het boek op de boekenbeurs en liet het door de dames zelf signeren.  Ik zag al enkele maaksels passeren.  Niet alleen de omslag is een streling voor het oog, ook de inhoud zo blijkt!  Deze maaksels vond ik ondertussen online:



De tassen van Annelies Timmermans, de Versa Versa tas en de tas van Klaar Devillé sprongen onmiddelijk in het oog.  Als jonge mama van jonge kinderen wil je graag een grote tas meenemen als je met je kinderen buiten komt.  Als die tas er nu ook nog eens modieus zou uitzien, dan zou je je als moeder geen moe-der voelen maar een stijlvolle vrouw met kinderen.






En zo kwam ik bij de 'Claire XL' van Klaar Devillé.





De ronde vorm en de grootte doen deze tas doorhangen.  Dat maakt het minder strak en nonchalant.  En daar houd ik wel van.











Bij mijn zoektocht naar de geschikte stoffen voor deze tas, kwam ik bij de stoffen van Lotte Martens.  Het is niet voor niets dat Sofie en Nathalie samengewerkt hebben met Lotte.  De prints zijn uitermate geschikt om een designertas na te maken.  En toch is mijn designertas niet gemaakt uit één van de stoffen van Lotte Martens.  Het zal er zeker nog van komen, hoor, maar die uitpuilende stoffenkast en de bijhorende goede voornemens voor 2016 deden me anders beslissen.

Ik koos een zilverkleurig nepleer als basis voor deze tas.  De grote voorzak is gemaakt uit een stijf stofje met een structuur in ton sur ton dat ik ooit als coupon kocht in een tweedehandswinkeltje in Gulpen, Nederland voor 1 euro.  De voering van de hoofdtas kwam uit datzelfde winkeltje.  Dit zwarte stofje leek wel een vilten mantelstof.  Het was er eentje van 2 euro.








Bij de Veritas vond ik één geschikte rits.  Het is een rits met metalen tanden en een zwart zilveren kleur.  Ze was maar 40 cm terwijl de benodigdheden voor dit patroon 50 cm voorschreven.  Ik maakte flapjes aan de zijkanten van de rits aan de voorste zak wat langer en misschien was dat zelfs niet nodig.  Helaas was deze rits niet meer verkrijgbaar in 50 cm.  En de hoofdtas had die nodig.  Ik zag een deelbare rits van 50 cm in een kleurtint die beter paste bij het zilveren nepleer.  Ik nam deze mee en haalde er wat tandjes uit met een tang.  Ik ben wel geschrokken van de kostprijs van deze twee ritsen.  Samen kostten ze 18 euro.  Duidelijk het duurste aan mijn tas. Maar de elegante siertrekker en de ideale bijpassende kleur maken het toch de moeite waard.
Het voeringsstofje van het voorste zakje is er eentje van Robert Kaufman.





Ik veranderde niets aan het patroon.  Ik stikte wel een binnenzak in de voering zodat ik op tijd mijn gsm kan vinden als die rinkelt en mijn huissleutels zonder frustraties uit mijn handtas kan nemen.

De laatste stap in het maken van deze tas is het plaatsen van vier rivetten (of holle nieten).  Ik trok naar de plaatselijke schoenmaker en de man gaf me enkele exemplaren mee.  'Gewoon inkloppen met een hamer', was zijn advies.  Ik negeerde als een idioot mijn eigen tips die ik altijd verkondig en sloeg mijn eerste twee rivetten meteen als goed in de tas...scheef.  De dag nadien las ik een blogpost  van een ervaren tassenmadam die me wat hoop gaf.  Oef, ik ben niet alleen.  Ik vertrok meteen naar mijn schoenmaker.  Volgens mij klopte hij de bolle rivetten er zelf niet correct in, want hij klopte ze gewoon plat.  Mevrouw Khadetjes spreekt over riveteertangen.  Misschien met ik me daar maar eens in verdiepen...













Stof:  
  • Nepleer in zilver: Stoffenspektakel
  • Zwarte stof als voorzakje en zwarte stof als voering van de hoofdtas: tweedehandswinkeltje in Gulpen
  • Voeringstof voorste zak:  Robert Kaufman: Satsuki 'Black cherry Blossom Asia
Ritsen:  Veritas

Patroon:  'Claire XL' van Klaar Devillé uit 'Mijn designertas'








26 opmerkingen:

  1. Ziet er prachtig uit! Het plaatje klopt helemaal. De rivetten ga ik toch eens moeten googlen om te weten te komen wat voor beesten dat zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh, heeeeeeel schoon!! Dit model zag ik zelf nog niet, en idd, lijkt me heeeeeeel erg handig met kids!! Misschien dat boek toch maar eens aanschaffen... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow! Deze is prachtig! Ik maakte deze: http://mizolilie.blogspot.be/2015/11/les-deux-de-cock.html :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Had je het niet gezien? De jouwe stond/staat er ook bij in mijn opsomming!

      Verwijderen
  4. Knap ! Die rivetten lijkt mij zo gecompliceerd. Ik vind het een tof boek en ben overtuigd van de schoonheid van de modellen maar al dat gepruts en geklop houdt mij eerlijk gezegd wat tegen........het boek toch in huis hebbende......misschien iets om eens een gezamenlijke naaidag voor in te leggen ........ .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ow knap, Ik heb het boek nog niet gezien. Misschien komt het ooit hier in huis. alhoewel... ik heb boeken met tassen... en ik maak dat eigenlijk niet. hihi. Knap zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie tas! En fijn het overzichtje wat je plaatste van eerder gemaakte designer tassen. Ik heb alles in huis om eentje te maken, nu nog een date met Jos zodat we een dagje samen een designertas gaan naaien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik veronderstel dat jij de eerste bent die deze maakte, althans ik zie de jouwe als eerste. Knappe tas, oogt heel chique en praktisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die tas én een xl-zonnenbril en ge zou recht uit Hollywood kunnen komen. :D Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan wil ik ook een personal trainer en een kok in huis... Een nanny komt ook van pas, nu we toch bezig zijn! ;)

      Verwijderen
  9. Oh die is mooi!!!! Mega glamoureus, ik ben er weg van!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw ! En ik vind het gewoon perfect passen bij jou ! Megakeuze !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo groot!
    De mijne ligt hier al 2 weken geknipt klaar maar het kwam er nog steeds niet van...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Whauw, ik ben helemaal fan van jouw tas... Prachtige combinatie en zaaalig groot 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Echt knap gedaan! En een geweldige stoffencombinatie, very stylish! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fan-tas-tisch! Dit is inderdaad een tas die elke moeder zou moeten hebben, en die kleine binnenzakjes zijn een goed gedacht! Bij op het lange lijstje! Echt sjiek.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel knap gedaan, beste wensen voor 2016 en nog veel creatief plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ziet er super leuk uit! Is er toevallig ook een niet xl versie (een paar maatjes kleiner dus XD)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Super tof gedaan! Ziet er prachtig uit!
    Is er toevallig ook een kleinere (medium/small) versie? ��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die staat niet in het boek. Je kan hem wel kopen bij Claire Devillé zelf. In principe is het niet moeilijk om dit zelf te verkleinen. Je kan het patroon ook onder het kopiemachien stoppen en verkleinen...

      Verwijderen

Ik lees graag jouw reactie!