zaterdag 15 november 2014

Te gast bij BabaRum.be

Goed nieuws!

Ik mag jullie wat vertellen over een nieuwe webshop!  Tot het einde van de maand staat mijn blog in het teken van BabaRum.be (en BabaRum staat in het teken van mijn blog) :).  Een naaiwebshop die onlangs geopend is en dat nog wel in mijn buurt (Tessenderlo)! Jelle van BabaRum zit al langer in de blogwereld en ze is misschien beter bekend onder de naam Lokakid.





'Och, er zijn er al zoveel', hoor ik je denken.  Maar Jelle van BabaRum zorgt voor een geweldige service.  Je kan jouw stoffen voorgewassen laten leveren.  Haar andere troeven zijn een kwaliteitsvol en apart stoffenaanbod, het aanbieden van geweldige patronen: voor mannen (een hoodie, broeken, boxershort, cardigan, jas), vrouwen (van Colette, Sewaholic, Ottobre en Named Patronen), kinderen (Zonen09 en Ottobre) en een uitgebreid aanbod aan fournituren.

Momenteel zijn dit mijn absolute favorieten:























Een tricot en een joggingstofje! Meestal zijn joggingstoffen saai of  in een effen kleur.   Dit is toch wel een toppertje met een hoog rockgehalte! Op de webshop staat er nog een rubriekje met 21 van mijn favorieten.  Eén voor één prachtige stofjes of patronen! Ik kon amper kiezen.  Hop hop, ga kijken!

Wil je graag wat meer over mijn naaiverleden weten?  Op de nieuwsbrief van BabaRum werd ik reeds voorgesteld.  Je kan het hier ook lezen:

Onze tweede Blogmadam is Lindsy van Stannel


Met enige trots stel ik jullie voor aan Stannel.
Haar blog staat bij mijn "Must Read" sectie in mijn feedly.

 

Lindsy maakte al heel wat super leuke, speelse, stijlvolle, stoere, zachte, ... kleding en tassen en de volgende twee weken zal ze jullie verwennen met enkele leuke blogposts en vind je haar favorieten in de webshop.
Hieronder stelt ze zich kort aan jullie voor :
Hoi BabaRumfans,

Ik ben Lindsy, 36, mama van Stan (°2011) en Nel (°2012). Ik ben woonachtig te Rillaar (deelgemeente van Aarschot) en geef Lichamelijke opvoeding in de middelbare school waar ik tevens oudleerling ben.
Mijn eerste naaiervaring dateert van in 1996.  Ik trok na mijn zesde middelbaar een jaar naar de Verenigde Staten.  Ik zat daar als senior in een high school in Texas.  Ik mocht mijn eigen lessenpakket samenstellen en koos voor koken, sporten en naaien. Dat jaar maakte ik oa een salopetjurkje voor mezelf.

Nadien werd er niets meer genaaid totdat ik in 2011, zwanger van Stan, het doopsuiker zelf wilde maken.  Ik schuimde het internet af op zoek naar leuke ideeën.  Samen met mijn schoonma maakte ik zakjes uit stof en vilt.  De naaikriebel was helemaal terug.  Een jaartje later, zwanger van Nel, maakte ik zakdoekhoesjes en pennenzakjes voor in de handtas als doopsuiker.

Zo begon ook het bloggen.  Ik kreeg veel vraag naar die zelfgemaakte zakjes (toen was er nog niet veel over te vinden in tegenstelling tot nu) en na vele uitgebreide mailtjes met toekomstige mama’s, besloot ik een tutorial van de zakjes op een blog te zetten.  Bloggen.be werd geruild voor blogspot en zo werd ‘Stannel’ geboren.  Elke keer weer schrik ik ervan hoeveel mensen mijn verhalen en creaties komen bekijken.  Meer dan 500 volgers via bloglovin’! Heel tof!
Mijn favoriet naaisels:
  • Een jongenshemdje met lange mouwen in een prachtig retro Michael Miller stofje.  Helaas ontbreekt het hemdje tegenwoordig aan mouwlengte en wacht zoonlief op een nieuw zelfgemaakt hemdje met ‘lange’ mouwen.
  • De 'Lena' uit 'Mijn tas'  die ik maakte in nepleer.
Mijn moeilijkste creatie:
De Metro Hipster bag van Betz White.  Een patroon in een andere taal en in inches is altijd wat wennen.
Ambities?  Ik heb al de vraag gekregen om workshops te gaan geven maar voorlopig zeg ik ‘neen’.  De schaarse tijd die ik heb, spendeer ik liever zelf achter de naaimachine.  Ik geniet  van mijn naailessen op donderdag, de occasionele stikbijeenkomsten met de collega’s of een naaicafé . Ik geniet vooral van uitjes en weekends met naaisters/blogsters.

De komende week wil ik jullie laten kennis maken met de BabaRum webshop via mijn blog.  Ik ga voor Stan wat leuks maken met BabaRumstofjes!  Hou mijn blog zeker in het oog!
 
Dinsdag post ik mijn eerste creatie met een BabaRumstofje.  Ik zal een tipje van de sluier oplichten.  Het wordt een dierlijk jongensmaaksel...


6 opmerkingen:

  1. Oh... dat eerste stofje is ook naar hier onderweg! 't Zal een Stannen-stofje zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik was de eerste gastblogster En beleefde er veel plezier aan. Ik kijk al uit naar jouw creaties!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeg Elke, die van u waren er boenk op! Zo schoon allemaal en hoeveel maakte jij! Ik was helemaal onder de indruk. Lichte stress hier... ;)

      Verwijderen
  3. Ik kon de verleiding niet weerstaan en kocht twee stofjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk Lindsy!! En terecht dat ze jou vragen!
    Ben helemaal benieuwd wat je ermee gaat maken. En ik ga ook eens piepen in de shop!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!