donderdag 10 juli 2014

Terrible two's


Toen vertrokken we op reis.  Niet ver want met de dochter is dat niet te doen.  We trokken naar zee en ik nam mijn naaimachine niet mee.  Geen plaats meer in de auto, echt waar!  Maar een bezoekje aan Stoffenhuys Paulette in Oostende verzachtte het gemis.  Alle katoentjes aan -60 procent en alle andere stoffen aan -70 procent!  Maar nu wijk ik af.
Ik zou deze blogpost wijden aan Nel.  Vandaag verjaart ze.  Ze is 2 geworden.  Ze ziet er al 2.5 jaar - 3 jaar uit en mensen durven wel eens vragen of we een tweeling hebben.

Nel...Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.  Een echte dramaqueen.  Maar door dat willetje van haar kan ze al veel alleen.  En dat wil ze ook.  'Ikke doen', 'mag niet, mama' of een gefrustreerde kreet komen wel frequent uit dat kleine mondje van haar. Ze wil vooruit in het leven, dat is duidelijk.  En eigenlijk ook al als baby.  Toen frustreerde ze zich omdat ze op haar rug lag.  Op haar buik frustreerde ze zich dat ze nog niet kon kruipen.  Al kruipend wilde ze liever lopen en toen ze eenmaal kon lopen, snapte ze niet waarom ze niet aan die bovenste kast kon.

En ze kan knuffelen.  Je vastnemen met haar armpjes rond je nek en knijpen dat je het voelt.  Je spontaan een kus geven (het extra speeksel krijg je er zo bij). Ze troost haar broer bij een pijntje.  Ze kan genieten.  Ze houdt van eten, dansen en zingen!  Ze heeft al een moederinstinct als ik zie hoe ze haar popje met het hoofdje ondersteunend in het poppenbedje legt.  Ze vertedert me elke dag opnieuw.En omdat haar feestje pas volgende week is, vergat ik helemaal dat ik haar een kroontje moest maken.  Den Action was de redder in nood.  Voor weinig centen kocht ik slingers, wimpels, stickers en tekenpapier.  Dat laatste kocht ik omdat er blijkbaar geen verjaarsdagskroontjes verkocht worden daar.  Ik knutselde snel een exemplaar in elkaar.
Willen jullie ook vertederd worden door onze peuter?  Kijk dan maar eens naar dit filmpje:

 
 
Gelukkige verjaardag, lieve schattenel!

18 opmerkingen:

 1. Wat een schatje!!! Hier ook zo'n dochter die zo in uitersten kan reageren. Ze draaien ons zo rond hun vinger!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. proficiat :-) en wat een heerlijk filmpje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooo zo lief!!! heb ik spijt dat ik vroeger nog niet blogde...dan zou ik ook zo'n herinneringen voor/aan mijn kinderen gemaakt hebben....zie dat ge dit maar nooit kwijtraakt...en geen katje om zonder handschoenen enzovoort...ik denk dat dat ook een beetje aan de naam ligt...ik ken maar één andere Nel(weet ge, dat is feitelijk de reden dat ik u ben beginnen lezen, ik kwam op de naam Stannel, en ik dacht : hè zou dat de mama van Stan en Nel uit ons dorp zijn? niet dus, maar ik ben wel blijven lezen) en die nel, dat is ook "geen simpel", allé, nog veel plezier aan de kust, schoon kroon trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een lieveke, dat is ze wel! Zo "terrible" ziet ze er niet uit, maar ik herken veel van wat je zegt in onze Jasper. Volgens mij staat een tweede altijd wat steviger in zijn schoenen :-)
  Proficiat, Nelleke! Maak er volgende week maar een mooi feestje van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. schitterend! dat het geen katje is...ligt misschien aan de naam....ik ken ook een nel (zo heb ik je trouwens gevonden, ik zag je blognaam Stannel en dacht dat je misschien de mama was van de Stan en Nel uit ons dorpje, niet dus, maar ik ben je wel blijven lezen) die Nel dus...dat is ook geen simpel :-) nog veel plezier aan de kust, hopelijk ook nog echt zomerweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Happy birthday Nel!
  Hier geen ervaring met échte terrible two'kes, geen één van de drie. Wel met pre-pubers, dus misschien ontsnap jij daaraan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die twee dames van ons hé, dat zouden volgens mij dikke vriendinnen kunnen zijn. Of juist niet, want ze lijken nogal fel op elkaar ;). In ieder geval een dikke proficiat voor jouw madam en hou ze nog goed bezig vandaag - hier regent het, dus ik stel me zo voor dat het dat 20km verderop ook doet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hieperdepiep Nel! Ik wist zelfs niet dat onze dochters ochotte maar 2 weken schelen met elkaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat flinke meid!
  Wij zeiden hier altijd: 'Ik ben twee en ik zeg nee!'

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ons dieuwke is thuis ook zo (ja thuis, daarbuiten is ze wat verlegen), zij sliep zelfs als baby niet veel, zij wil niks van ons wereldje missen, zij wordt 4 in juli.
  De Sietse :-) heeft ook een eigen wil en nee is nee, hij is mondiger (ook daarbuiten). ;-) Ja hij wordt 3 in augustus. :-) Maar idd ook zij kunnen zoooooo lief zijn en komen knuffelen.

  Gelukkige verjaardag Nel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ene dikke proficiat aan je jarige dochter.Dat filmpje is de max.Echt zoals ze is,hé!Geniet maar van haar knuffels,haar streken en haar zelf,eer je het weet is ze groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh dat belooft voor onze Jim... Ik kan helemaal volgen wat je zegt: hij zit ondertussen bij 'kruipen maar gefrustreerd zijn dat hij nog niet kan lopen' :o)

  Geniet er maar van, want het klopt echt wat iedereen zegt: de tijd vliegt!

  Gelukkige verjaardag, Nel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Proficiat Nel! Hier loopt er eentje rond die ook zo tweeling zou kunnen zijn van Nel! Het verrast me telkens hoe ze op Amber lijkt qua uiterlijk, grappig! Veel plezier ginder !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha! Goed om weten, dat van Paulette! *noteert op to do-lijstje*

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijne verjaardag Lieve meid. Dinsdag word Linde ook twee. Maak er een mooie onvergetelijke dag aan zee van. En eet een dikke pannenkoek. :-) groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een trotse mama lezen we hier ... zo mooi !
  Happy birthday to Nelleke ! Happy birthday to you !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel veel verjaardagsknuffels voor Nel. Ik heb hier ook zo'n fel madammeke thuis, van 2 (bijna 2.5). In september mag ze naar school en er gaat geen dag voorbij voordat ze dat aanhaalt. *zucht* Ze worden zo rap groot! We moeten elkaar eraan herinneren daar op tijd even stil blijven bij te staan!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!