dinsdag 22 juli 2014

Kid without Clothes Week

Wat een week in het teken van kinderkleding zou worden, is er eerder eentje zonder kledij geworden.
Vorige woensdag is Stan geopereerd.  Het was een geplande operatie.  Stan zou besneden worden.  Al in zijn babytijd kreeg ik bij Kind en Gezin te horen dat hij op latere leeftijd zou besneden moeten worden omdat zijn voorhuid te nauw is. Een 'Pinpoint Phimosis' noemen ze dat. En in zijn geval was de voorhuid ook vergroeid met de eikel wat zijn herstel zou bemoeilijken. De operatie ging zeer vlot.  Stan was toch wel één van de dapperste jongetjes die ze ooit op de operatietafel gehad hadden.  Geen traan gelaten.  Dit in tegenstelling tot de mama, die achtergelaten werd met een krop in de keel.  Je zoontje moeten achterlaten (en ja, ik weet het, in handen van deskundigen), was bij nader inzien toch niet zo een makkelijke opgave.  Gelukkig duurde de ingreep maar een half uurtje en na nog een half uurtje bekomen van de narcose, werd Stan op de kamer gebracht.  Een beetje overstuur was hij, wat normaal is na een narcose. 


En na een dutje, werd hij fris wakker.  Verbazend fris.  Eenmaal thuis liep alles redelijk vlot.  De wonde genas elke dag een beetje meer en de zwelling trok stilaan weg. Alleen de nachten waren vermoeiend omdat Stan niets op zijn geslachtsdeel kon verdragen, behalve een onderbroek. En Stan is 's nachts nog niet zindelijk.  Dat vergde enig nachtwerk. Zijn vlot herstel ging goed tot gisteren.  Stan was die nacht blijven slapen bij zijn moeke.  Wanneer we hem kwamen oppikken, zat hij (lag hij) helemaal van de kaart op de schoot van moeke.  Hij was duidelijk koorts aan het krijgen en zijn geslachtsdeel was rood en helemaal opgezwollen (tot drie keer zo groot).  Hij weende van pure miserie.  De dokter van wacht (21 juli) bleek toevallig onze eigen huisarts te zijn.  Die sloot een ontsteking niet uit maar dacht toch eerder aan een zwelling door de cortisone in de oogzalf die we er op moesten doen.  Nieuwe oogzalf werd gehaald maar eenmaal avond zagen we dat de roodheid zich verspreidde naar zijn buik toe.  Het was dus toch een ontsteking.  Antibiotica werd voorgeschreven.  Stan kan niets verdragen op zijn geslachtsdeel (geen onderbroek, geen laken,...)  Zo heeft hij deze nacht bij mij gelegen, benen helemaal bloot.  Soms rollen de tranen zo over zijn wangen, zonder geluid. Hij heeft pijn en ik zou het zo van hem willen overnemen.  Al dikwijls heb ik nu gedacht aan die Islamitische jongetjes (en soms meisjes) die zonder verdoving besneden worden.  Gruwelijk eigenlijk!

De naaimachine staat daar dus nog steeds te niksen.  Mijn gedachten gaan er ook niet naar uit.  Er werden alleen enkele rokjes gemaakt.  Snel klaar projectjes om mezelf toch het gevoel te geven iets gedaan te hebben achter de naaimachine.


Kids Clothes Week zal niet voor mij zijn deze keer.   Ik had er nochtans zin in!
36 opmerkingen:

 1. Ocharme Stan! Ik hoop dat hij snel beter wordt!
  (Ik ken het gevoel... Twee jaar terug vierden wij een driejarige met hersenvliesontsteking :()

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ocharme kleine man! Hopelijk vlug beterschap! En inderdaad, dan bloedt je moederhart, als je je kind zo ziet lijden....Veel moed allemaal!!!!!
  dikke knuffel van
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oo wat ontzettend vervelend! De operatie sowieso maar dan ook nog de hele ellende erachteraan. Ik hoop dat het heel snel beter gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ocharme. Veel beterschap voor dat kleine venteke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kan aannemen dat je hoofd dan niet naar stikken staat,
  hopelijk slaat de antibiotica snel aan!!
  veel beterschap,
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ocharme! Hopelijk wordt hij snel weer helemaal de oude.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Arme Stan, ik leef zo met je mee! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. veel beterschap voor je kleine man! hopelijk voelt die zich snel weer helemaal beter en heb jij je nachtrust terug :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Manman, wat een beproeving voor je moederhart! Veel beterschap aan Stan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een ellende! Hopelijk knapt de kleine kapoen snel op en kunnen jullie weer allemaal plezier beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och... het breekt mijn hart. Dennis heeft net dezelfde operatie gehad maar zonder de pijnlijke gevolgen bij stan en ik vond het toen al zo zielig.
  Ik hoop dat de pijn snel weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Niets zo erg als je kind pijn zien lijden en er niets aan kunnen doen :-( . Neem dat ventje maar dicht bij je 's nachts. Ik hoop met heel mijn hart dat ie er snel vanaf is! Sterkte Stan (en mama)!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh zo erg... Ik moest even slikken toen ik dit las.... Veel beterschap kleine dappere Stan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ach, zo sneu. Ik hoop voor Stan dat de medicatie gauw z'n werk gaat doen. Veel knuffels blijven geven! Beterschap en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. :( mijn moederhart doet pijn als ik zoiets lees... veel beterschap voor Stan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Arm kind, maar wat een bikkel! Begrijpelijk dat de KCW niets wordt, maar je hebt wel een super mooi rokje gemaakt! Sterkte voor jullie allebei/allemaal en beterschap voor je kleine manetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. veel beterschap voor het klein ventje.
  veel moed voor de mama ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ohh tis zonde Stan....heel veel beterschap voor het manneke! En sterkte voor jullie. We willen liefst alle pijntjes van onze kindjes kunnen wegnemen hè maar helaas werkt het zo niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ocharme je mannetje, heel veel beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ocharme Stanneke! Zo machteloos als mama de pijn niet kan wegnemen. Hopelijk werken de medicijnen snel! Veel beterschap en goede moed!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Maar zo zielig zeg! Ik moest zelf bijna wenen toen ik dit las, zeker dat hij dan zelf ook tranen van pijn weent, oh, zo hartbrekend! Verzorg hem maar goed (wat je duidelijk al doet!), het komt zeker gauw goed, daar duim ik mee voor! En toch nog een mooi rokje hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh neen! Veel beterschap voor Stan! Wij gaan dezelfde operatie moeten laten uitvoeren bij onze oudste zoon :-( Ik twijfel nog over wanneer we dat best laten doen ... Hoe oud is Stan nu ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stan is 3 van in mei. Als het toch moet gebeuren, zou ik zeggen zo vroeg mogelijk...

   Verwijderen
 23. leg hem maar eens goed in de watten! courage voor jou en beterschap voor de kleine man!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Veel beterschap voor je kleine man. Het is wel een leuk rokje geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoe gaat het met de grote kleine man?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Och, vreselijk, je kind zien afzien en er niets aan kunnen doen.... Veel beterschap en hopelijk gaat het heel snel heel veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik word er helemaal stil van... ik wens je kleine man veel beterschap en hopelijk is hij snel pijnvrij... liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ooh wat erg :'-(
  Mijn moederhart doet pijn bij dit te lezen
  Ocharme Stan, heel veel beterschap dat verdient toch een extra groot ijsje eh mama?! ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 29. hopelijk is hij ondertussen al wat beter! verzorg hem goed

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Veel sterkte! Ga ook maar nog eens op controle gaan met de jongste! Vrees dat ons dat ook nog te wachten staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Arme Stan... Ik hoop dat hij ondertussen al beter is, en dat hij zich hier later niets van herinnert :-(

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!