maandag 3 februari 2014

Het gezicht achter de bloggers...
Via Ilse van Ettepet werd ik uitgenodigd voor een blogdate.  Met een klein hartje ging ik op de uitnodiging in. Samen met Lieke van bouquetofbuttons.be, Hanne van eennieuwejurk.wordpress.com, Anneke van annettetirette.blogspot.be organiseerde zij de dag.

 Ik deed een oproep of niemand mij wou vergezellen tot in Antwerpen.  Fjew, gelukkig ging Karolien van 'Creatief met Karolien' in op mijn uitnodiging.

Het stationscafé in Aarschot was onze eerste ontmoetingsplaats. Ik hoop dat ze beseft dat Aarschot meer te bieden heeft dan dat nogal 'bruin' cafétje.  Het klikte meteen en voor we het wisten zaten we op de trein en was Antwerpen al in zicht.

Bij Viggo's kwamen we allemaal samen.  De ontmoetingen waren hartelijk en soms een beetje verwarrend.  Bij die eerste ontmoetingen spraken sommigen mij aan in het Engels.  Aangezien er enkele Engelstalige dames tussen zaten, luisterde ik aandachtig naar hoe ze me aanspraken.  De 'Hi' of de 'Hallo' moesten hun taal verraden.  Maar blijkbaar had ik niet goed genoeg geluisterd. In het Engels sprak ik een lieve dame toe.  We babbelden wat en ik ging zitten.  Plots hoorde ik haar in het Nederlands antwoorden op een vraag van iemand anders.  'Hoe?  Spreek jij Nederlands?', vroeg ik.    'Ja, ik dacht dat jij Engels sprak!', zei ze verbaasd.  'En ik dacht dat jij Engels sprak', lachte ik.  Gelukkig kon ik me met mijn schaamte rode wangen achter mijn heerlijke chocolademelk verbergen...

Vervolgens bezochten we een Afrikaans stoffenwinkeltje.  Alle stoffen voorgesneden op 5.5m en dat voor 18 euro.  Een goede deal, als je het mij vraagt, maar Afrikaanse stoffen zijn niet echt mijn ding.

Bij 'De Stunt' stonden we onverwacht voor een gesloten deur.  Dan maar richting Moens stoffen.  Ik kocht me daar twee mantelstofjes aan een voordelig prijsje. 

Onze volgende stop was bij Madame Tirette.  Ook hier werden enkele mooie stofjes verknipt en verkocht.  Het was ook de plaats waar we zouden swappen.  Iedereen zou wat stoffen of fournituren meenemen die we niet meer wilden.  We gooiden ze op tafel en we namen dan weer andere stofjes.  Ik nam een paddestoel tricotje, een bolletjes katoen en een prachtig dun stofje wat ik samen met Caroline in twee deelde.

Een late lunch aten we bij Aahaar.  Mijn eerste ervaring met de Indisch, vegetarisch keuken.  Een meevaller. Bij Aahaar konden we nog stiekem 'proeven' van de toekomstplannen van mevrouw Pieke Wieke en mevrouw Liesellove.  Ik ben benieuwd!  Het is in elk geval de moeite om naar uit te kijken!

In de late namiddag splitste onze groep in twee.  Eén deel ging naar het modemuseum, het andere deel, waaronder ik, trok naar Julija's shop en Petit Pan.  Een laatste stofje (geplastificeerd katoentje) werd gekocht en opgetogen over de voorbije dag stapten Karolien en ik wat gehaast richting station.  In de trein werden de aankopen van de dag nog eens bovengehaald en bekeken.

Aangezien ik die avond nog naar een Tupperware avond ging van deze madam, kon ik Karolien gewoon in haar thuisdorp afzetten.

Wat een fantastische Me-dag!  Ik heb genoten om eens zonder de kindjes op stap te gaan, om aan alle stofjes te voelen, en vooral om kennis te maken met vele creatieve dames en heer. 

Merci allemaal en tot in Leuven  of  Gent ;)

xxx LindsyWe waren met 25 en ik moet toegeven dat ik maar een klein groepje bloggers kende op voorhand.  Een aangename ontdekking. 

Bedankt voor de leuke dag:

Anneke en haar blogmeetverslag
Lieke en haar aankondiging
Hanne en haar Mirandalicious' verslagje
Ilse en haar verslagje
Heidi - http://patatenkroket.blogspot.be/ en ons internationaal ontmoetingsmoment
Karolien en haar uitgebreide blind date
Ivy en haar prachtig fotoverslag
Annie – http://moekehandmade.blogspot.be/ (de mama van Ivy)
Sofie  en haar prachtige Jackie met een stofje van Moens
Lieselot en haar verslagje
Lieve  en haar verslagje
Lindsy – http://stannel.blogspot.be/
Regina - http://tweeemmerkeswater.blogspot.be/ leerde mij Aaantwaaarps klappe
Riet: http://memadeland.wordpress.com/
Emily: http://belgianseams.blogspot.be/ daagde me nog eens uit om Engels te praten.
Eline: http://plutomeisje.be
Louize en haar voorliefde voor sjaaltjes
Caroline en haar prachtige foto's van de dag
Jo: http://jo-sews-etc.blogspot.be/ en haar voorliefde voor dierenprints
Joost: http://joost.decock.org/ en zijn custom made elastieksken (dat ik trouwens geweldig vond)
 K
im: revesmecanique.blogspot.com
L
aura: www.behind-the-hedgerow.com heeft internationale roots
Erika and Margot (de nonbloggers)

21 opmerkingen:

 1. ik durfde het niet echt. moet ik toegeven.
  Maar het zag er leuk uit. Misschien toch iets gemist dan.
  Maar er zullen nog wel eens momentjes zijn om eens iemand van een blog te ontmoeten zeker. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Katrien, ik moet eerlijk toegeven: ik was ook eerst wat terughoudend, maar toen besefte ik dat dat eigenlijk nergens voor nodig was (dat zou allemaal wel loslopen en iedereen heeft tenslotte ook een beetje dezelfde interesses, dus er zou zeker stof genoeg zijn voor een gesprek), dus heb ik die gedachte opzij gezet en ben gewoon geweest. En ik heb het me geen seconde beklaagd. Als je ooit zin hebt in een blogontmoeting en de stap durft zetten, mail me dan gerust (je vindt mijn emailadres op mijn blog http://karootje.blogspot.be)!

   Verwijderen
  2. Karolien, als wij die van Leuven organiseren, moet Katrien zeker komen!

   Verwijderen
  3. Afgesproken!!! zeg ik met een piepstemmetje. Ik ga je blog volgen Karolien, dan ken ik je al wat beter hé. Lieve groeten.

   Verwijderen
 2. o dat zal wel een toffe dag geweest zijn waar was dat winkeltje met die stofje dat al voor geknipt zijn op je foto als ik dat mag vragen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat weet ik zelf niet meer, maar kijk eens tussen de andere verslagjes. Misschien vind je het daar wel? En anders moet je maar eens contact opnemen met één van de organisatoren van de dag...

   Verwijderen
  2. In de Lange Zavelstraat...

   Verwijderen
 3. Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Ik hoop dat een volgende keer wel lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lindsy, maak je geen zorgen: ik besef heel goed dat Aarschot meer te bieden heeft dan een bruin stationscafe op zaterdagochtend. Maar als je de noodzaak voelt me daarvan te overtuigen: roep me maar :-) Ik voel me een beetje figurant in jouw filmpje van die dag. Leuk verslagje! Bedankt om ons die dag nog eens te doen herbeleven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al is het maar om te bewijzen dat er in Aarschot wel het een en ander te beleven valt: http://www.standaard.be/cnt/dmf20120411_099

   Verwijderen
 5. fijn om nog eens een verslagje van de dag te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me een leuk dagje geweest te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke ontmoeting! Lijkt me ook wel eens tof om te doen!
  Groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat was het leuk hè! Sweet memories!
  Was leuk je te ontmoeten!! En in april weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was een toffe dag zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahal "lieve dame" ik voel me plots zo oud :-) het was idd een leuke dag en je hebt er een superleuk verslag van gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooooh "t is weer veel te lang geleden ;-) Nog eentje organiseren, iemand?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een superidee om met zo'n grote groep bloggers op pad te gaan, allemaal dames met dezelfde interesses... Dat kan niet anders dan gezellig en inspirerend zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 't Was inderdaad een fantastische dag. Ik kijk uit naar die in Leuven...
  En tof dat je de links vermeldt naar de verslagjes, ik had er toch nog enkele gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil ook! Klinkt zooo leuk! Hopelijk kan ik me eens aansluiten!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!