dinsdag 14 januari 2014

Meneer Stannel en zijn pyjamabroek


Het was nodig...  Echt nodig!  Twee maanden geleden vroeg hij me lief of ik nog eens een nieuw 'passend' modelleke wou maken.  Meneer Stannel had een klein gaatje aan de knie van zijn favoriete pyjamabroek door op zijn knieĆ«n te spelen met de kinderen.  'Tuurlijk', zei ik.  Stof had ik al lang in huis liggen.  Maar er kwam niets van in huis.

Tot hij dit weekend met zijn teen in dat kleine gaatje bleef steken (Nu ik dit hier aan het typen ben, besef ik dat het misschien met voorbedachte rade was).  Een scheur van wel 25 cm. 

Mijn oud patroontje werd terug bovengehaald en in een mum van tijd was de broek klaar.  De elastiek recupereerde ik zelfs van de vorige broek.

3 meter stof had ik nodig!!  Pyjamabroeken voor lengtemaat 36 zijn dus niet goedkoop. 


Ik zal nu alvast maar beginnen te zoeken naar een nieuw (goedkoop) stofje voor een pyjamabroek...

5 opmerkingen:

 1. Ha...Meneer Stannel heeft dat toch maar goed aangepakt ;.) En het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lol... meneer Khadetjes vroeg hier liefjes om een jeans... ik zal maar beter beginnen het patroon te tekenen voor overal een scheur inzit ;)
  Schoon gedaan, en 3m stof - slik, wij zitten hier ook met lengtemaat 36!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar da's dus echt he! Ik dacht vroeger dat alleen kindjes gaten in hun broeken kregen van op hun knieen te zitten spelen en te kruipen, maar mijn jeansbroeken beginnen, echt waar, ook al af te bleken aan de knieen, gewoon van samen met hen te zitten spelen en te kruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lengtemaat 36. Hier loop ook zo'n heerschap rond. Fijne broek & een contente vent!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en het gaatje dichtnaaien...minder stof nodig. Ik maak pyjama's voor de kinderen uit bedovertrekken (oude of in solden) , kan mischien een tip zijn! Echt niet duur!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!