zaterdag 11 januari 2014

kantje boordje


 
Bij Emma en Mona vind je een leuke tutorial voor een grote tas volledig in toile ciree.  Aangezien ik mijn voeringstof ook aan de buitenkant zichtbaar wou maken, ging ik iets anders te werk.

 Ik nam katoen aan de binnenzijde.  Ook mijn afmetingen heb ik anders genomen.  En dit met de simpele reden dat ik zoveel mogelijk van mijn overschot toile ciree wou gebruiken.

Afmeting van deze tas (incl. naadwaarde: persvoetbreedte):

Toile ciree:
-2 keer 60 cm (breed) op 53 cm (hoog)
-2 keer 10 cm op 53 cm voor de handvaten / schouderlinten

Stof (Stevige katoen):
2x 60cm (breed) op 55 cm (hoog). 
Je stof is dus hetzelfde van grootte als de toile ciree maar 2 cm hoger.Na het 3/4 rondstikken van eerst de katoenen tas en nadien de tas in toile ciree en het creëren van de hoekjes, blijft er enkel over dat je de twee tassen met goede kanten naar elkaar ineen schuift en bovenaan rondom stikt.  Je keert je tas om via het keergat in het katoentje.  Nu ga je het 'kantje boordje' maken.  Hou de toile ciree stijf en plooi het niet op de naad maar plooi het katoenen stofje om de toile ciree (2 cm hoger).  Stik nog twee keer rondom door: op een paar mm van de bovenkant van het kantje en een paar mm van de onderkant van het kantje.  De schouderlinten doorstik je mee.  Et voila.  Een kantje boordje.

In principe kan je dat met elke soort stof doen maar omdat toile ciree nogal stijf staat, is het wel makkelijker.

Je kan het 'kantje boordje' ook groter maken maar dan worden je schouderlinten kleiner natuurlijk.

Waarschijnlijk hebben velen onder jullie dit 'foefke' al wel eens toegepast.  Negeer deze blogpost dan maar. 

 
Prettig weekend!

4 opmerkingen:

  1. Een toffe tas. Mijn eerste tas in toile cirée rolde in de kerstvakantie vanonder mijn machine. Ondertussen ben ik ook naar de winkel geweest die je me had aangeraden. Bingo! Ben zelfs al terug geweest. Ze hebben daar veel te veel moois. En na de opmaak van de inventaris deze week komt er nog meer moois binnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!