donderdag 30 mei 2013

Double Breasted Coat

Via haar mooie stiksels kwam ik terecht bij het etsypatroon van de double breasted coat van Stylish Kids.  Wauw, zo mooi!  Dat moest ik hebben.  Ik schafte het me aan en begon er direct aan.  Een herfstjasje voor Nel zou het worden, want ik nam een ribfluwelen stof.  Maar éénmaal ik aan het einde van het jasje kwam, overviel het me.  Ik had beter een egale kleur genomen voor de buitenkant en een hevige print voor de binnenkant.  Tja, te laat.

Wanneer ik een vriendin vertelde dat ik weer iets gemaakt had wat ik niet mooi vond, sprak ze me tegen.  Die gordijnstof, zoals ik ze noemde, deed haar denken aan een Oililyjas.  De blauwe paspel en de blauwe knopen maakten het modern, volgens haar.  Nu heeft ze me toch enigszins tevreden gekregen over mijn werk.   Maar laaiend enthousiast ben ik toch niet.  Het heeft dan ook weken onafgewerkt, zonder knopen wat liggen te verkommeren in de kast.  Ik nam alle moed gisteren bijeen en stikte de knopen eraan.  Ik naaide de knopen vast met metalic-glanzend fuchsia garen. 

En als extraatje krijgt ze de jas!  Want, ze is een week geleden bevallen van een dochtertje, Marie.  Maar ssst, ze weet het nog niet.  En iemand blij maken met cadeautjes, geeft altijd zo een voldaan gevoel.  Soms zelfs meer dan het krijgen ervan!

 
 
Het patroon valt wel vrij ruim en heb dan ook de lengte van de mouwen moeten aanpassen.  Bij een volgende jas pas ik ook de breedte van het jasje aan zodat het meer een taille krijgt.  Het stofje voor een volgende double breasted coat is al gekocht! ;)
 

14 opmerkingen:

 1. niet mooi, niet mooi???? dat is kei mooi. een effen kleur kan ook mooi zijn maar die zie je al zoveel. deze is MOOI en origineel!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het jasje in elk geval beeldig. Met een jeans of effen broek stoort deze print helemaal niet. Het zal juist goed tot zijn recht komen. Moeilijk wordt het misschien als Nel een rokje met motief wil dragen. Maar ach kom, perfektie is toch saai...;.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het meestal ook meer voor een 'effen' jas, maar bij deze dacht ik meteen: 'Dit is nu eens een leuke jasjes met print', echt heel geslaagd? Moet dit nu liggen wachten tot de herfst? (Nu ook al herfst hoor ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu is het eerder winter...Nel draagt nog steeds haar winterjas! :)

   Verwijderen
 4. Proficiat! Ik vind het mooi! Vind je de kleuren te heftig? Je zal Nel hier goed in terugvinden tussen alle saaie grijze, bruine, blauwe winterjassen en dat zal nog van pas komen. Gewoon GESLAAGD!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het jasje prachtig in deze print! Ik vind 't zeker niet te hevig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, respect! Zooo... mooi! Voor een meisje kan zo'n druk bloemetjesstofje wel vind ik. Leuke knoopjes trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is misschien een beetje Oilily, maar ik vind m toch wel gewoon erg mooi hoor! Zeker met die blauwe accenten is het niet te zoet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee nu zie ik dat je vriendin precies hetzelfde vindt als ik :D (Er was eerder wat tekst weggevallen he?) Het is dat ik niet zelf net bevallen ben ;)

   En het stofje is volgens mij een Stenzo ribje, toch? Ik herken het een en ander. Ik heb ook zoiets liggen, maar dan toch weer anders.

   Verwijderen
 8. Ik snap je wel, de print is ook helemaal mijn ding niet. En ik val ook niet voor Oilily ;-) Maar iemand gaat alleszins heel content zijn binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het een prachtige jas. Je mag trots zijn op deze creatie. Diegene die het cadeau krijgt heeft een uniek exemplaar in handen, zo mooi. Ik kijk al uit om jouw volgende versie te zien. Hopelijk ben je zelf dan meer tevreden, want het vraagt toch veel werk hé zo een jasje maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het echt een prachtige jas en de stof vind ik geweldig!!
  Door de drukke print is het een leuke jas geworden en nu ik hem zo zie ga ik meteen op zoek naar het patroon. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!