dinsdag 9 april 2013

De zwemzak/turnzak (recept 26)

Na een lange zoektocht naar Star Wars stof, ben ik maar overgeschakeld naar de tweede passie van mijn metekindje, Dino's.  Dinostof gevonden op het stoffenspektakel en we waren vertrokken.  Op een avondje alles getekend en geknipt. 

De avond erna het voorste zakje gestikt op mijn eerste femma bijeenkomst (het naaisalon) in Aarschot.  Ja, ik moet toegeven dat ik veel tijd in het 'tetteren' gestoken heb.  Die avond heb ik toch nog tot 24u liggen stikken want ik vond het schandalig dat ik dat alleen maar gestikt had.  Maar de rugzak zelf vlotte heel goed.

Aangezien ik absoluut die ringen wou in mijn rugzak (Los gehen met die hamer), moest ik natuurlijk ook nog touw hebben.

En ja, op een stockverkoop van Max bloch, waar ik een zalige dag met twee vriendinnen heb beleefd, vond ik touw en nog wat anders ook...  Ja, ik heb me laten gaan!Dik touw dat niet snijdt in de schouders.  De uiteinden heb ik voordien met lijm in gesmeerd en met veel prul -en trekwerk (en gevoelloze vingers) heb ik het trouw door het tunneltje van de rugzak gekregen.  Ik ben alvast blij met het resultaat, nu Seppe nog...

 
Stof:
Groen: Markt Maastricht
Dino: Stoffenspektakel
Waterbestendige Jeansstof: Stoffenspektakel
touw: Max Bloch
20 opmerkingen:

 1. Een prachtexemplaar, die dikkere touwtjes zijn supermooi erbij!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie oogst! Seppe zal ook wel in de wolken zijn met zijn dino's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi!
  De stockverkoop is precies wel de moeite...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet maar eens kijken op hun site! Echt wel de moeite!

   Verwijderen
  2. Ik ben ook geweest. Was vooral op zoek naar tricot en sweaterstof.
   Dat hadden ze nu net niet zo veel. Voor de rest vond ik dat er weinig in prijs verlaagd was. Ze hebben wel veel vrolijke katoenstofjes voor 8 à 9 Euro.
   Ik kijk vooral uit naar mijn volgende bezoekje aan het stoffenspektakel. Daar heb ik in het najaar echt koopjes gedaan.
   Maar het zakje is in ieder geval TOP.

   Verwijderen
 4. Schatteke, ik kijk mijn ogen nog altijd uit hoe gij iets fantastisch goed kunt, waar ik werkelijk waar geen barst van begrijp! Keep it up!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, vooral die dino stof. Echt een jongenstas geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie rugzak geworden!! Helemaal stoer en héél mooi gelukt!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie stofjes gescoord!
  De jongen zal wel heel blij zijn met zijn nieuwe turnzakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij vindt Seppe het ook keischoon! En mja, je hebt dan misschien nog lang zitten stikken, maar dat tetteren is ook op tijd nodig toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een echte jongens tas... leuk gemaakt... je kan het touw ook even onder een vlam houden in plaats van lijm te gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik bij mijn vorig projectje gedaan maar het gesmolten touwtje droogde niet op. En na twee dagen kon ik nog altijd stempelen

   Verwijderen
 10. Hoi, amai seg wat een mooie stofjes! Vooral het derde van links.
  Betreft het touw, ik heb turnzakjes gemaakt eveneens met dik touw. En ik heb het er doorgehaald met een groot veiligheidsspel. Ging als een fluitje van een cent.

  Ik ben van Geel, Femma Aarschot is speciaal voor jonge mensen. Komen er daar ook mensen van andere steden/gemeentes?

  Grtjs Daisy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. derde van rechts bedoen ik, dat is mijn favorietje

   Verwijderen
  2. Dat met die hartjes is een leukertje hé! Ik heb het gekocht om een kleedje te maken voor een vriendin die pas bevallen is! Ik heb het touw doorgehaald met een groot veiligheidsspeld maar omdat ik zo dik touw heb gebruikt en mijn tunneltje niet groter had gestikt, had ik het mezelf wel echt spannend gemaakt (letterlijk en figuurlijk) Wel, het was mijn eerste keer en we waren met 7 in totaal. Allemaal tussen de 30-45 jaar. Of dat ze van andere gemeentes zijn, weet ik niet. Maar als je zin hebt om ook te komen (het is maar één keer in de maand), moet je zeker maar naar femma aarschot city mailen!

   Verwijderen
 11. hé, leuk dat je mij wilvolgen... ik volg terug hihi. Het kleedje waarvan ik het patroon van toertjes kreeg is maat 74. Mijn dochtertje is bijna 9 maand. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh dan zijn onze dochtertjes bijna even oud. Nel is van 10 juli. En ze draagt ondertussen al maat 80 (tis een reuske, ze zit boven percentiel 100 bij KenG)

   Verwijderen

Ik lees graag jouw reactie!