maandag 1 april 2013

Bracelet Bag

Via Etsy kocht ik 3 patronen van tasjes.  In het Engels natuurlijk, met inches.  Maar ik moet zeggen dat de e-patronen zeer duidelijk zijn en met een inch-cm converter is het snel begrepen. 
Toen ik de veritas binnenstapte en het stofje zag, wist ik het meteen.  Dit stofje past bij mijn schoonzus.  Ze verjaarde al twee weken geleden, maar had nog niet de kans gehad om voor haar iets te maken.  Een hele week ben ik ermee bezig geweest, tussen de soep en de patatten. 

Op het patroon stond dat het buitenzakje sloot met opstikbare velcro.  Ik weet niet wat ik moet doen, maar mijn naaimachine (bernette) weigert velcro te stikken.  Iemand raad?  Een andere naald? dubbel garen?  Ik maakte maar een echt knoopsgat en de sierknoop werd een sierknoop met een functie.

 
 
Buitenstof: Veritas
Binnenstof: markt Maasstricht

16 opmerkingen:

 1. Oh ja, héél mooi modelletje met heel mooie stof! Ik heb ook problemen met velcro dus ik hoop hier mee op een goede tip :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke, hippe tas!! Wat doet je machien dan...maakt hij geen steken of komt de naald niet goed door de Velcro heen?Je moet in ieder geval geen plakbare Velcro gebruiken die je wilt vaststikken (plakresten kunnen dan aan de naald en spoel komen te zitten), het kan ook zijn dat je naald te dun en slap is, dan zou je het misschien eens met een jeansnaald kunnen proberen, die is sterker.. Suc6!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is onstikbare, hoor. En alles stropt samen in de spoel. Daar trek ik wel 20draden uit. Mijn machine schiet dan in error!

   Verwijderen
 3. Als je er nu een verzonken rits in steek, lijkt het op een neopreen lunchtasje van Built NY!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, want heb op mijn beurt dan weer zo een tasje van mijn schoonzus gekregen... :)

   Verwijderen
 4. Knap! Goh, ik heb zelf geen tips, misschien inderdaad een jeansnaald en heel traag stikken.
  (desnoods manueel aan het wieltje draaien ipv met de voet op de pedaal, dat doe ik ook als ik doms op hele dikke stukken moet over naaien)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of er patroonpapier erop vastpinnen, dan blijft de naald niet zo vastzitten in de lusjes van de velcro

   Verwijderen
 5. Wat een leukerd! Leuke stof en leuk model :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie tas in een leuk stofje. Tja Velcro daar is mijn machine al twee keer door in panne geraakt. Ze doet het een paar keer maar als het teveel wordt geeft ze er de brui aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk tasje, zelf nog geen ervaring met velcro...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi tasje! Met de velcro kan ik je jammer genoeg niet helpen, mijn machine doet dat zonder problemen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind een knoopje eigenlijk mooier! Zeker dit exemplaar (zonder gaatjes). Ik stikte onlangs vlot, maar wel mooi op het fijne boordje langs de 'haartjes'.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke tas! Ik stond laatst ook te twijfelen of ik dit stofje (het jouwe dus) niet mee zou nemen. Mijn verstand heeft me tegengehouden, misschien wel jammer.
  Velcro stikken: gebruik 'naaibare velcro' en niet zoals ik een eerste keer met kleeflaag (ik dacht toen nog "Gemakkelijk, het zal niet verschuiven.").
  Ten tweede traag stikken op een gewone breedte, ten derde geen al te fijne naald.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er superleuk uit! Zo mag je mij ook eentje maken :D
  Maar seg, Naaisalon is op donderdag he! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!