donderdag 6 december 2018

Range Backpack van Noodlehead

Af en toe volg ik een workshop.  Ik koop zo mijn naaime-time.  En dan ben ik zeker dat ik met een afgewerkt product naar huis kan.  Met vriendin Daisy trok ik naar de Stoffenmadam in Lier en volgde de Range Backpack- workshop onder leiding van Katrienette.  Altijd een verademing om bij Katrien een workshop te volgen.  Een perfect voorbereide workshop tot in het kleinste detail uitgewerkt.  Ik maak nu veel tassen en ik mag mezelf nu wel benoemen als ervaren naaister, maar elke keer leer ik toch weer wat nieuw bij.  Een klein trucje hier, een aanpassing daar...

Vooraf werden de voorbereidingen overdacht en uitgevoerd.  Er was een plan in mijn hoofd. De Range Backpack van Noodlehead voorziet verstelbare rugriemen in stof.  Daar ging ik mijn tijd niet insteken, dacht ik zo.  Ik koos voor tassenband.  Om de tas wat meer charme te geven nam ik een riem erbij.  De gesp zou de sluiting worden en een effen stukje het hangriempje.  Dat riempje had ik voor 50 cent gescoord bij de kringloopwinkel.  Wat een deal, dacht ik. 

Dat heb ik dan ook mogen uitzweten.  Ik verknipte het riempje en naaide de stukken op de juiste plaatsen.  Ik had het met washi-tape bevestigd aan het nepleer.  Super idee trouwens, ware het niet dat het bovenste laagje van dat riempje aan de washi-tape hing.  Het riempje van 50 cent belandde in het vuilbakje en ik dook de stoffenwinkel in op zoek naar een geschikte vervanging.  De originele sluiting (twee D-ringen) vond ik niet handig aangezien mijne rugzak 10x per dag open en toe moet. Daarom koos ik voor deze sluiting.


Voor wie ook wil afstappen van de originele werkwijze, neem een totale lengte van 18 cm  (incl. naadwaarde) voor de sluiting.

Ik was eerst van plan om de zipper strip en de Strap Reinforcement Strip in het nepleer te maken. Deze patroondelen moeten gestreken worden en vervolgens rechtstreeks met geplooide randen op de stof worden genaaid.  Dat zag ik niet zitten met een onstrijkbare stof.  Ik gooide die patroondelen ook in het vuilbakje en nam dezelfde tassenband als die van de straps. 
En eigenlijk, feitelijk was de cirkel rond. Ongelooflijk hoe het naaien van de beste creaties tot stand komen door geknoei!  Ja, ik ben er heel content mee!


Voeringstof:  Echino atori Black
Buitenstof (geel en zwart):  Nepleer gekocht op vakantie in Zuid-Frankrijk bij https://www.sarlfoireauxtissus.com/

9 opmerkingen:

 1. oh wauw wat een pareltje! die stof is echt superleuk hiervoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een werkelijk prachtige Range geworden! Dat heb je heel goed gedaan. Ik vind het tof om mee te denken met de "plannen in jouw hoofd" :-) Het is echt goed geweest dat je alles van dat riempje losgemaakt hebt, en het opnieuw gedaan hebt met een andere sluiting. Nu heb je een mooie, unieke en bruikbare rugzak. Ik ben fan ook van de kleuren- en stoffencombinatie, deze past helemaal bij jou. En ook bedankt voor je lieve woorden over m'n workshops, je doet me blozen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal terecht! Altijd leuk als ik effectief nog wat kan bijleren!

   Verwijderen
 3. De gele stof/leder blijft prachtig.
  Al de frustraties en aanpassingen ik ken er alles van. 😉 maar uiteindelijk is het een prachtig exemplaar geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon, echt wauw! Die stof is percies gemaakt voor zo'n prachtige rugzak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige tas. Leuke materiaal keuzes en kleurcombinaties.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!