dinsdag 22 mei 2018

Legoland Billund

Ben je van plan een bezoek te brengen aan Legoland, dan geef ik je hier graag enkele tips mee die ik zelf heel nuttig vond.
Pretpark:  Het eerste dat je moet weten over Legoland, is dat het een pretpark is.  Je kan het vergelijken met Plopsa De panne.  De attracties zijn versierd met figuren, krijgen een toepasselijke naam en staan in het teken van een bepaald thema.  Geen Maya De Bij of Anubis hier maar Lego natuurlijk. 

Er staan her en der en in de wachtrijen bouwplaatsen, maar dit typeert Legoland niet.  Het sust de ongeduldige kinderen wel.


Eén of twee dagen:  Wij besloten twee dagen door te brengen in Legoland.  Dit kwam voor ons goed uit, aangezien we de eerste dag om 15u het park hebben verlaten omwille van een serieuze regenbui (Thank God for buienradar).  Ook de tweede dag zijn we rond 17u al vertrokken.  Dit gaf ons de tijd om ook nog naar het waterpark in Lalandia te gaan.  Twee volle dagen Legoland vonden we teveel.  Zit je krap bij tijd, dan is één volledige dag zeker genoeg.


Planning:  Iets wat ik bij alle pretparken zou aanraden, is om bij openingsuur al klaar te staan en meteen achteraan het park te gaan.  Bij Legoland zijn dit de achtbanen.  Zo konden we de eerste dag alle achtbanen en drukke attracties doen zonder wachtrijen.  Miniland vonden mijn kinderen prachtig.  Het zijn dorpen, steden en plaatsen nagebouwd in het klein.  Ik las in de reviews dat mensen afbraak deden op dit stukje legoland en dit oud en versleten vonden.  Er zijn inderdaad figuren waar de kleur van de blokjes wat afgeschenen is.  Dit deed volgens ons geen afbreuk aan de magie van Miniland.  Verken Miniland op het drukste moment van de dag, de namiddag.


Legoshop:  Er is een grote legosupermarkt bij de inkom van het park.  De prijzen liggen duidelijk hoger dan bij ons.  Een ander leuk en handig weetje is dat je aan de inkom van het park polsbandjes kan nemen en gebruiken als identificatiebandjes voor je kinderen.

Eten en drinken:  Eten en drinken in het park is duur.  We namen onze eigen picnic mee.  Denen doen dit blijkbaar ook graag, want er waren voldoende banken en rustplaatsen.

Tickets:  Knip uit een legocatalogus de kortingsbon uit zodat een kind gratis binnen mag met een betalende volwassene.  Deze kortingsbon geldt trouwens ook voor een tweedagenticket.  Lees hier meer over in mijn blogpost over de voorbereidingen van onze trip.


Wil je niet aanschuiven voor een attractie, dan bestaat er de Q-bot.  Een toestel waarmee je op een bepaald uur je plaatsje op een attractie reserveert en zo de lange wachtrijen vermijdt.  Maar dit extraatje heeft ook een bijhorend prijskaartje. 


We hadden een geweldige tijd in Legoland!  Onze eerste achtbaan leek op het eerste zicht een easy ride, tot dat bakje sneller naar beneden vloog dan verwacht.  Het resulteerde in een gezinsfoto om nooit te vergeten!


By the way, niemand liep een trauma op.  De dag nadien deden we deze achtbaan nog twee keer ... na mekaar en dat op vraag van de dochter!


Wil je meer weten over onze reis, neem dan zeker eens een kijkje op deze blogposts:

-De voorbereidingen
-Lalandia Billund
-Legohuis Billund (under construction) Billund, 12 mei 2018


6 opmerkingen:

 1. this is cool place i also want to sit on this ride.

  Sandals For Girls

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet in de Ice Pilots School geweest? Als je op voorhand niet echt weet wat het is, is het wel even schrikken... maar fuuuuun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker. Mijn man mocht er niet in. Die was met zijn 1.93m te groot. Voor Nel hadden we het makkelijkste programma gekozen. Was leuk!!

   Verwijderen
 3. Haha, een zalige foto inderdaad! Ik wist niet dat Legoland meer pretpark dan Lego was, ik heb weer wat bij geleerd! Jullie hebben je duidelijk erg goed geamuseerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er allemaal zalig uit. ik krijg er zo zin in

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!