dinsdag 15 december 2015

Para Pom-

Pom Pom is de klaspop van Stan zijn klasje.

Toen ik op een vrijdagavond om 20u thuiskwam van een avondje bijscholing crawlzwemmen, zat hij daar in de zetel.  Al helemaal geclaimd door Nel, die haar moederlijke gevoelens de vrije loop liet gaan.  Stan kreeg amper de kans om 'zijn' pop te mogen knuffelen.  Er werden al direct regels opgesteld want dat klein 'venijn' zou Stan anders geen kans geven tot knuffelen met 'Pompom'.

Op de grond lag een hele koffer aan kleertjes verspreid.  Vestimentair leek hij niets te kort te hebben.  Zijn valies was zelfs een trolley.  Tot ik als ogendraaiende moeder de kledij begon op te vouwen en zag dat Pompom 'from the 90's' kwam.  Zijn wollen debardeur zat drie maten te groot.  Een beige floeren broek tot 4 keer omgeplooid. Er zat één kruippakje in dat paste.  Maat 56.  Pompom is dus een kloeke pasgeboren baby qua omvang.  Ik dook mijn cadeautjesmand in en vond een kruippakje (patroon Kiind) gemaakt uit een stofje van Nosh organics.  Het was wat groot in lengte maar het paste.Hij kon al slapen in stijl.  En dat deed hij ook.

Helaas niet voor lang, want Pompom zorgde voor extra energie ten huize Stannel.  Stan en Nel besloten om 6u dat het welletjes geweest was met al dat slapen.  En dat was ook het einde van mama's (te korte) nachtrust.

Die ochtend wist Pompom de twee kleuters goed te entertainen.  Daar maakte ik gebruik van.  Ik zocht naar een gepast patroontje van een mutsje.  Zijn puntig hoofd liet mijn wenkbrauwen wat fronsen maar een puntig mutsje bestaat dus echt.  De kleinste maat paste prima.  Een restje teddy werd weer gebruikt en het mutsje was een feit.
'Mama, Pompom heeft nog geen sjaaltje'.  Een laatste spie van die vervelend ronddwarrelende stof kon nog dienen en ook het sjaaltje werd rond zijn nek gedraaid.

Hij reisde mee naar Genk en kon daar Stan zijn vier neefjes in actie zien.  Er werden nog late Sintcadeaus uitgedeeld, we aten pizza en er werd vooral veel gespeeld.

In de vooravond mocht Pompom nog baby Hanne gaan bezoeken in zijn Nosh pyjama en streepjesmuts en sjaal.


Zondag speelde Pompom met de kids.  Hij zong mee K3 karaoke en vuurde hotwheels auto's af vanop de Vulcano blaster!


Hij miste nog wat alledaagse speelkledij, onze Pompom.  Een legging (patroontje van Emma en Mona) werd gemaakt in de kleinste maat.  Er werd geen extra naadwaarde toegevoegd aan het patroon.

Het patroon van Kiind werd opnieuw bovengehaald maar ik liet het kruippakje voor wat het was en maakte er een shirtje van.  Stan en Nel kozen het stofje.


Pompom ging moe maar (vestimentair) voldaan slapen.  Ik vulde het dagboek van Pompom aan met foto's en verhalen.  Wat een moeder lijden kan...

De volgende ochtend werden er nog snel foto's genomen van Pompom in zijn nieuwe outfit.  De zon was nog niet opgekomen, dus van licht was er weinig sprake.

Pompom, je wordt hier al gemist.  Wanneer kom je nog eens terug?
Pompom kan nog een One-to-hug jasje gebruiken, niet?

11 opmerkingen:

 1. Hoe lief van je om hem wat extra kleertjes te maken!En als de juf ziet hoe mooi er zo'n One-to-hug jasje uit ziet ga hij direct weer mee mogen komen naar jullie thuis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja nog zo een jasje. Wat een geluk dat Pompom in zo een warm zorgend gezinnetje terecht kwam afgelopen weekend. Kinderen zorgden voor een goed onthaal maar mama zeker zo. Vanaf nu kan hij in stijl verder op logies bij de klasgenootjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een coole outfit, de streepjesbroek met bijpassende muts en sjaal. Pompom kan er weer voor een 20 (?) jaartjes tegen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chance dat jij hem van een deftige en mooie garderobe voorzag want - jongens toch - de prijs van schoonste pop ter wereld gaat die PomPom ook niet winnen he. :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha! Dan heb je Pipo de aap uit het 1e kleuterklasje nog niet gezien. Die gaat niet mee met de kinderen en blijft in de klas. Goede beslissing van de juf. Daar zouden nachtmerries uit voortkomen! ;)

   Verwijderen
 5. O ja, pompom, Liliths geliefde klaspop van 2 jaar geleden. Die kwam toen niet mee naar huis.
  Tof dat jullie pompom zo weer een nieuwe garderobe heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What a lucky pompom! Heel mooi gedaan. Denkelijk is pompom nu een heeeeel klein beetje verliefd op de mama omdat die zo'n mooie kleertjes voor hem heeft gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die klaspoppen toch.. rotverwend zijn ze ;-) ;-) :-D Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mag mijne Pelle (klaspop) ook eens bij jullie blijven logeren? zo'n muts en sjaal ziet hij precies ook wel zitten :-)
  Kei mooi gemaakt!! Volgens mij krijg je pompom nog wel eens mee naar huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pom pom komt zeker nog eens terug !!! Daar twijfel ik niet aan !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och, zo schattig! Jules werd hier ook al eens voorzien van een nieuwe pyjama (daar zaten gewoon gaten in!) maar Pompom heb ik dit jaar nog niet gezien. Dat puntmutsje moet ik in ieder geval onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!