vrijdag 27 maart 2015

Burda 9/2011

In september begon het nieuwe 'naai'schooljaar en ook een nieuw project.  Aangezien ik in de module 'jas-mantel' zat, maakte ik een blazer.  Zo eentje met een dubbele rij knopen.  Dat vind ik wel leuk.  Ik bladerde en bladerde in alle boekjes in de les en vond uiteindelijk iets dat er wel mee door kon.

De foto in de Burda 9/2011 deed mijn wenkbrauwen wel fronsen.

'Euhm, we passen het één en het ander wel aan', dacht ik.  Ik heb wel tijdens mijn studies 3 maanden als Erasmusstudent in Oostenrijk gewoond, maar zo ingeburgerd was ik nu ook weer niet.

De maat van de blazer paste als gegoten. De mouwen moesten enkel wat smaller gemaakt worden.  In de mouw werden de plooitjes gelegd. ' Want zo een mouw met enkele plooitjes, dat is toch wel tof', dacht ik.

En toen stond ik daar met het lelijkste gedrocht van een jasje voor de spiegel in de naailes.   Ik hoorde enig gegrinnik op de achtergrond en ik moet toegeven dat ik mezelf ook wel vrij lachwekkend vond.  De kleine frons in de mouwen bleek weer zo een exemplaar te zijn uit de 80s.  Een pofmouw om u tegen te zeggen!

Ik maakte de plooitjes minder en aanschouwde mezelf voor de tweede keer in de spiegel.  Ik zag op de achtergrond de dames niet al te enthousiast hun schouders ophalen.  'ça va, mmm...'.

Ondertussen waren we al december en dat jasje begon al behoorlijk op mijn zenuwen te werken.  Ik naaide dikwijls andere projecten omdat de moed in mijn 'lederhosen' gezakt was.  De gemotiveerde leerkracht wist me te overtuigen om er een gewone mouw in te zetten.  De voering werd erin gezet en toen de tweede module (blouse - jurk) al begonnen was, was dat vestje nog lang niet klaar.  Ik schoof het weer aan de kant en begon aan een kleedje te werken.

En ja, we zijn nu eind maart en ik kan zeggen met enige opluchting dat 'dat ding' af is.  Met (mentale) hulp van de leerkracht want anders had ik 'dat ding' terug naar Oostenrijk gestuurd...


En nu, le moment suprême...

Ok, ik geef het toe.  Ik heb jullie een beetje 'um der Garten geleit' met dat Tiroler meisje.  Het patroon is hetzelfde maar de 'speciale' zakken liet ik weg en tekende een ander soort.   Ik paste tevens de lengte aan.De knopen vond ik in de knopenkast(en) bij Annamarieke.


De stof komt van The Fabric Sales in Rotselaar

De voeringstof vond ik in de vorm van een klein couponneke tijdens de 'La Maison Victor Diy Fair' op de stand van alies.be.Ik zal dus morgen op de blogameetup van de partij zijn in dit vestje...zonder geitjes, vlechtjes of koebel ;)  Alleen Lindsy met haar vestje...
34 opmerkingen:

 1. Ik kijk er echt al naar uit om dit in het echt te zien ! Het ziet er super uit ! (en jij ook in jouw prachtjasje !)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al dat werk is toch goed afgelopen!
  Hoewel, ik mis precies toch wat vlechtwerk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een supermooi vestje! Ik denk dat ik daar ook wel wat hulp en aanmoediging voor zou kunnen gebruiken, maar dit exemplaar kan je met veel combineren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. veeeeeel beter dan dat groen geval op de foto! :) nicely done
  tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jaja, je doet het weer!! toppie!!!
  Heel mooi. Tof gecombineerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mor allez, ik dacht, na het lezen van je tekst dat er een gedrocht tevoorschijn ging komen, maar niets is minder waar. Knap gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou toch echt niet zeggen dat het jasje dat jij draagt van dat patroon van Heidi uit de bergen komt, hoor! Heel tof gedaan! Tot morgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap jasje, de volhouder wint! Kijk er naar uit om het in het echt te bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi-mooi! Ik ga u eens goed komen bekijken se!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is een schoontje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Écht heel mooi! Ik was zo benieuwd na het zien van die eerste foto :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt er een hele eigen draai aan gegeven!Dat jasje zit je gegoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Man, wat hebben wij veel gemeenschappelijk!
  1: Ook ik ging ooit 3 maanden naar Oostenrijk op Erasmus.
  2: Ook ik zit in de module mantel/jas.
  3: Het model stond enkele jaren geleden ook op mijn wenslijstje maar is er zonder dat ik het door had terug af gegleden. Ik vind jasjes maken eerlijk gezegd echt wel veel werk!
  4: Herkenbaar, dat je het even niet meer ziet zitten (maar dat zullen er wel velen hebben).
  Maar oh zo jammer, geen blogameetup voor mij, ik moet hier deze namiddag ongeveer 12 10-jarigen entertainen ;-) Veel plezier.
  Je mag met heel veel fierheid met dit jasjes vertrekken. Het is een topstuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waw, zo knap! Dat jij dat van dat voorbeeld kan maken, hoedje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De blogameetup moet ik missen, maar op een volgend Naaikaffee wil ik dat jasje wel eens van dichtbij bewonderen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Check! Als je nog eens gaat, laat je het maar weten! Ik heb donderdagen altijd naailes maar af en toe lukt het me om langs te komen!

   Verwijderen
 16. De aanhouder wint! Knap gedaan. Het past je mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Knap volgehouden! Het is een mooi jasje geworden, knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik lees dit hier een beetje te laat. Shame on me ! Prachtig jasje ! Knap gemaakt. Ik was er ook op de blogameetup. Ik heb jou gezien, denk ik maar we zijn jammer genoeg niet aan de babbel geraakt. Bij een volgende editie gaan we dat goedmaken !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat moeten we zeker goedmaken. Ik had je in het begin van de avond gezien en dacht: Ik ga sebiet effe goeiendag zeggen. Maar op één of andere manier is het er niet meer van gekomen... :(

   Verwijderen
 19. Lindsey zonder vlechtjes mag er wezen in dit jasje ... ook al heeft het een lange weg afgelegd ... het IS de moeite! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. super jasje ... ik heb dat precies gemist en je enkel in je jurkje gezien...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. In het echt nog mooier! Gelukkig hebt ge het niet in de vuilbak gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. gelukkig lijkt het absoluut niet op die jas van de foto :D maar jij hebt er wel een erg knap jasje bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een bijzondere transformatie! Van Oostenrijks folklorejasje naar Franse caban... Mooie jas geworden. P.S. Ik moet bekennen dat ik het Oostenrijkse jasje, zoals het in die Burda gefotografeerd stond, destijds wel erg mooi en apart vond. Heb er zelfs aan gedacht 'm te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw! Knappe vest

  Tina
  www.driecreatievebijtjeS.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!