donderdag 11 september 2014

Come with me to the dark side...

...en doe je turnpantoffels aan!

Op het verjaardagsfeestje van mijn oudste neefje en metekind, Seppe, vroeg mijn tweede neefje, Dries, of ik voor hem ook zo een turnzak wou maken als die van Seppe.  Natuurlijk!!

En deze keer was de stofkeuze niet moeilijk.  De neefjes zijn namelijk grote Star Wars fans. Vooral Lego Star Wars.  Tijdens mijn enige overzeese bestelling kon dat stofje dan niet ontbreken.
 Het werd mooi bewaard tot het juiste moment.  Nu dus.  Recept 26 uit 'Zo geknipt' was er geknipt voor  ;) .
De Star Wars stof werd gecombineerd met een polyester stofje. Prima kwaliteit en kreukvrij van bij het Stoffenhoekje in Betekom.  In flockfolie tekende ik (bij gebrek aan printer) zijn naam en het logo.

Het ritstasje, normaal voorzien aan de buitenkant, werd een grote kakafonie en ik plaatste het dan maar subtiel binnenin.  Alleen geschikt touw vinden, was niet eenvoudig.  Bij Merckx in de Diestsestraat in Leuven vond ik touw in katoen met de juiste dikte!So Dries, by the powers of your Jedi-aunt, I now pronounce you 'a true Jedi warrior'! May the force be with you in de turnles!
En de geboorte van 'Zo geknipt 2' komt dichterbij!  Zo fier als ne gieter ben ik, want ik ben één van de 32 die een patroontje mag testen!

10 opmerkingen:

 1. Wat een stoere tas! En inderdaad, het duurt niet lang meer voor Zo geknipt 2 uitkomt, leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk resultaat! Veel plezier met het testen voor zo geknipt 2. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die tas blijft een topper hé, voor altijd denk ik! (Zelfs in zo'n SW-stof..., wie vindt het uit...).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was er niet bij toen Dries de tas in ontvangst was, maar blijkbaar heb je blij, blijer en blijst! En hij blijste van blijheid... Een absolute topper, dat stofje ;)

   Verwijderen
 4. Een geweldig recept! Hier werd onlangs ook nog een turnzak genaaid (ik moet dringend terug beginnen bloggen) en voor het touw deed ik beroep op fluo veters uit de HEMA. In het verleden kocht ik ook al wel eens dun klimtouw bij AS Adventure. Dat werkte prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap gemaakt en ik kijk er ook naar uit dat deel 2 eraan komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Voor grote jongens iets leuks vinden is niet evident hé. Zou Zoon 1 ook super vinden!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb hem hier ook al verschillende keren gemaakt! Deze is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!