dinsdag 1 april 2014

De stiletto race


Jaarlijks organiseert de school waar ik lesgeef een personeelsfeest.  Het feest wordt verzorgd door 'Gasthof ter Venne' en is hier in de streek bekend omwille van zijn goed en verzorgd eten.  We kunnen niet klagen als we mogen feesten op kosten van de school!  Onze partners moeten we thuis laten, maar voor een keertje kan dat geen kwaad.

We beginnen met een bezinningsmoment waar ons schoolkoortje het beste van zichzelf geeft.  Nadien verhuizen we naar de hal van onze school om te aperitieven om dan richting grote refter te gaan voor het buffet.

Die laatste verplaatsing wekt altijd enorme hilariteit op.  Het begint bij enkele vrouwen die onopgemerkt ervandoor willen om zo in de refter hun favoriet plaatsje te reserveren.  Maar het is nooit 'onopgemerkt'.  Een horde vrouwen op hakken gaat er achterna!  De race is begonnen. 

Er is eigenlijk nooit echt reden om te panikeren maar toch... Je moest maar eens een hele avond naast die ene 'zagende' collega zitten of naast ...  Niemand neemt het risico en racet naar de refter om vervolgens al hamerslingerend de sjacoche op de favoriete stoel te mikken.

Is het kuddementaliteit of niet?  In elk geval, ik ga mee op in de race.  Maar dit jaar was ik wat trager dan andere jaren.  Ik had mijn schoeisel niet aangepast aan het gebeuren.  Integendeel, ik kocht er nieuwe met hoge hakken.  Veel te hoge hakken naar mijn gewoonte. 

En ze zijn goudkleurig.

Goud.  Het is tegenwoordig de mode.  En ik ga er graag in mee.  Vroeger vond ik gouden juwelen afschuwelijk lelijk.  En nu moet ik bekennen dat mijn trouwring zelfs goudkleurig is.


Ik kocht die goudkleurige schoenen van Gabor omdat ik een Ienemiene jurk had gemaakt met gouden accenten in.  Het Ienemiene patroon kocht ik bij Yoke Overeem via de facebookgroep 'Handgemaakt'. 

Toch werd er nog serieus gesleuteld aan het patroon.  Ik veranderde de watervalkraag zodat die achteraan minder dik staat.  Ik verkortte de mouwen tot een 3/4e lengte.  Ook de manchetten kortte ik in.  Aan de taille nam ik ook enkele cm in.  Een tof patroon.  En met Punta di Roma tricot leuk om dragen.  Jennifer Lopez verdient er misschien haar geld mee maar ik camoufleer mijn welgevormde billen liever.  En dat is een pluspunt aan deze dikkere tricot.  Het tekent niet echt af.  Ik koos de petrolkleur.

Toevallig vond ik dezelfde kleur knoopjes in het groot en klein die pasten bij mijn goudkleurige paspel van bij Liesellove. Want goud en goud is niet hetzelfde.  Je hebt matgoud, lichtgoud, donkergoud, glanzend goud.  En deze kleur van goud, zou ik 'zilvergoud' noemen.
Stof: Punta di Roma van het stoffenspektakel
Gouden knoopjes: Veritas
Gouden paspel: Liesellove
Schoenen: Gabor van bij Torfs
Goudkleurige Cardigan: Bel&Bo
Ook Nel met haar middernachtjurk ziet mijn 'bling bling' schoenen zitten...


26 opmerkingen:

 1. Keimooi dat jurkje!! Staat je heel leuk en ik hou ook van die gouden accenten, alhoewel ik ook helemaal niet van gouden sieraden hou! Mijn trouwring is daarom van witgoud ;-)

  En hoe bedoel je welgevormde billen?? Je bent superdun! En ik heb je live gezien, dus ik kan het weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het geheel prachtig. En ik lig dicht bij de uitleg van de race, ik kan het me zo voorstellen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi en het staat je heel goed die pumps !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van op afstand gelezen klinkt het nòg onnozeler, ons geloop naar dé stoel en tafel… Chance dat ik niet om een hoge-hakken-run verlegen zit :-)
  Toffe jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahahaha, lijkt wel een passage uit ne film. Hilarisch.
  De combinatie van je jurk, schoenen en truitje is super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hij is heel erg mooi geworden :) maar dat zei ik al elders ;) en leuk om die paspel eens ergens in verwerkt te zien want dat ding wordt aan de lopende meter verkocht maar ik zie nooit projecties passeren :) bij deze ben je dus de eerste die je resultaat showt met gouden Liesellove-paspel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klassejurk! Daarover zal die ene kollega in elk geval niet kunnen zagen ;.)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha ha, die stilettorace komt me bekend voor, ook bij ons op school nog zo'n tijden meegemaakt. Nu worden de tafels op voorhand ingedeeld, mij maakt het eigenlijk niet uit naast wie ik zit, ik heb altijd gesprekstof genoeg ;-)
  Iets zegt me dat je deze outfit nog vaak zal dragen, eenvoudig mooi, ook om in les te geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie hakken! En ook kleedje natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hihi ik stel me het hier al voor, al die rennende vrouwen :)
  mooie jurk en dito schoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo grappig :o) Ik was er graag bij geweest!
  Je kleedje is heel mooi geworden!

  Groetjes
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wauw wat een super mooie jurk en wat gaaf dat je dat gewoon zelf kunt maken!!! Ik zou niet gaan rennen op je hakken maar gewoon charmant paraderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind uw pumps de max, uw kleedje de max, uw verhaal de max en leerde weer veel bij over goud !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. schoontje! en ik zie uw schoenen ook wel zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig! Ik zie ook niet waar ge dat achterwerk zou moeten camoufleren (maar das dan ook eigen aan goeie camouflage zeker :)) Leuk met die gouden paspel, helemaal af met die gouden stiletto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi gedaan die mouwkes! Dat maakt het kleedje net iets eleganter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mocht je benieuwd zijn... ik heb eindelijk je "Liebster"-vragen beantwoord...

   Verwijderen
 17. Ik zie die welgevormde toestanden ook niet zulle ;)
  Uw kleedje is schoon en ik lag strike met de hakkenkoers... trouwens oefening baart kunst, ge kunt daar echt wel op rennen zulle, op die dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kocht dezelfde stof met hetzelfde kleedje in gedachten.
  Ook eens nadenken over die gouden paspel en knoopjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat moet een hilarisch zicht zijn om al die vrouwen (want dat is meestal het geval) in colonne richting refter te zien lopen. Misschien eens voorstellen aan de directie om er een echte race van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super mooi kleedje met geweldige schoenen, gepresenteerd in een heel grappig en herkenbaar artikeltje.
  Tip, tap, top de billetjes zijn wel verstopt, niet? Ik kan ze ook niet vinden ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi! Ik denk dat ik ook eens van die punta di roma ga bestellen.
  Ik zie die race al voor mij. Hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!