donderdag 1 augustus 2013

Op de boerderij

Een babybezoek bij een meisje van 18 maanden...  Shame on me.  Maar aangezien de betreffende collega zelf nog niet bij mij geraakt was om Nel te bezoeken, spraken we maar af om met de kids een gezellig speelnamiddagje te houden.

Het geluk kon dan ook niet op voor Stan toen hij 'op de boerderij' mee mocht rijden met de tractor. 

Ik stikte daarom ook een rokje en slabbetje in een toepasselijk stofje:
Stofje: Stoffenspektakel
Tailleband: Habiba Leuven

Het was mijn eerste probeersel met de elastische tailleband.  De 'frullekes' aan de onderkant bezorgden me wel wat moeilijkheden.  Op de detailfoto van de tailleband kan je zien dat mijn stiksel een beetje op en neer loopt.  Ik wist niet goed hoe ik die tailleband moest bevestigen aan de rok?  Met 'goede kanten op elkaar' zouden de frullekes verdwijnen en zelfs ambetant aanvoelen aan de binnenkant.  De trek -en stikmethode van Juffrouw Toertjes was een serieuze uitdaging.  Het stikken is gemaakt voor mensen met drie handen (of hulpzame pateekes en toertjes?).  Eentje die voor het stikvoetje aan de elastiek trekt, eentje achter het naaivoetje en één om de stof goed te leggen ten opzichte van de elastiek.  Manlief mocht achteraan trekken. :)  Hoe kan je de tailleband aan de rok stikken zonder dat het stiksel zo duidelijk te zien is en de frullekes aan de buitenkant blijven?  Advies en goede raad is altijd welkom...
7 opmerkingen:

 1. Hoi Hoi,
  de frullekes aan de binnenkant is geen probleem. Eerst de rok en dan daarop de band zodat die aan de buitenkant zit (ondersteboven) en dan bovenaan vaststikken en de band omhoog trekken. Volgens mij staat het in de boek van madame zsazsa goed uitgelegd. Wat er aande binnenkant teveel zit kan je gewoon afknippen, want dit rafelt toch niet of samen met de stof van de rok zigzaggen ofzo...

  Grtjs
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik laat de frullekes (je bedoelt denk ik het ruche-achtige-randje aan het elastiek?) gewoon zichtbaar aan de buitenkant. Ik leg het elastiek gewoon met de goede kant boven bovenlangs de stof, die ook met de goede kant boven ligt. De stof eerst afwerken met lock- of zigzagsteek. Dan stik je met een gewoon stiksel het elastiek vast, precies op de overgang gewoon elastiek-frullekes.

  http://multivroon.blogspot.nl/2013/07/tropische-verrassing-cirkelrimpelrokjes.html

  http://multivroon.blogspot.nl/2013/07/zomerse-retraite.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen stretchsteek of bijna rechte zigzag? Alvast bedankt voor de hulp. Ziet er heel goed uit!

   Verwijderen
  2. Sorry, ik zie dit nu pas! Als je het elastiek uitgerekt op de stof stikt heb je geen rekkende steek nodig, immers, het elastiek zal nooit verder oprekken dan de stofbreedte, toch?

   Verwijderen
 3. Bij mij ziet ge die frulletjes niet ( vind dat niet mooi!)... Ik stik ook steeds met de goede kanten opeen.
  Stof en elastiek op 4 ( of meerder punten) vastspelden...de stof hangt dan wat los te bungelen. Aan de naad even vastzetten en dan stof aantrekken ( voor en achterkant) zodat stof n elastiek gelijk liggen en strak staan tussen de speldjes...en stikken maar!

  Het ziet er wel een schoontje uit!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh prachtig gemaakt, wat toepasselijk een boerderij stofje, heel leuk :-),en ja dat zal best indruk hebben gemaakt die tractor haha daar droomt ie vast van !!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!