woensdag 10 juli 2013

Nel is 1 jaar geworden!

Een jaar geleden liep ik rond met een enorm dikke buik.  In het ziekenhuis kreeg ik een week ervoor te horen dat het niet lang meer ging duren, want ik had al 6 cm opening.  'Jeej!  6 cm die zo vanzelf gingen zonder een pijntje!'   

Maar dagen later zat er nog steeds geen beweging in.  Ik liep rond met 8 cm ontsluiting, maar mijn bloed was niet goed.  Het aantal bloedplaatjes in mijn bloed waren te laag.  10 procent van de zwangere vrouwen heeft hier last van.  Allé, last kunnen we het niet noemen.  Je voelt er niets van.  Het enige probleem is dat je bloed te dun is bij een te lage waarde om een veilige epidurale te zetten.  En anesthesisten nemen hierbij niet graag een risico.

'Dan maar bevallen zonder epidurale', zei de gynaecoloog van dienst.  Duidelijk de woorden van een man.  'Ik dacht het niet!', zei ik terugdenkend aan mijn eerste bevalling. 

En zo werd ik ingeleid op 10 juli 2012, met een voorsprong van 8 cm.  Dat gingen we eens snel afhandelen. Om 9u had ik al 10 cm.  Maar Nel dacht er anders over.  Ze was een sterrenkijker (met de neus naar boven) en daarom daalde ze maar heel moeilijk in.  Ik mocht geen verdoving bij krijgen want ik moest me op mijn knieën zetten.  Dan weer op mijn zij.  Terug op mijn knieën.  Dan op mijn rug gaan persen.  Het lukte maar niet.  Na uren te liggen met 10 cm opening, besloot de gynaecoloog dat het welletjes geweest was.  Persen moest ik doen.  Ik perste de ziel uit mijn lijf.  Mijn gynaecoloog kon Nel zelfs niet manueel gedraaid krijgen.  'Het is een wringerke, maar moeilijk gaat ook!'

Om 14.10u kwam dat zieltje uiteindelijk piepen.  Nee, niet piepen, krijsen.  Mijn zoon kreunde lichtjes bij de geboorte en zij krijste de boel bijeen.  Dat beloofde, een karakterke... 

En ja hoor, het was een karakterke.  3  maanden heeft ze gehuild van krampen.  Ze sliep overdag een viertal uurtjes (terwijl mijn zoon er vier wakker was op die leeftijd).

Maar geleidelijk aan werd haar spijsvertering gewend aan mijn moedermelk en veranderde ze in een heel vrolijke meid.

Nu een jaar later merk ik de voordelen van dat karakterke.  Ze is een heel flinke meid en sinds vorige week stapt ze vrolijk (waggelend) rond. 

Oh, wat ben ik verliefd op dat schattig drolleke van me! 

Gelukkige verjaardag, Nel!


Het kleedje kreeg ik van Sarah van een huis in de straat.  Het werd wat krap en ik zette er een rits achteraan in.  Ik flockte ook een klein bloemetje op de zijkant van het jurkje.  Dank je, Sarah!
foto's: www.davidcox.be

16 opmerkingen:

 1. Man man het is dat we het er zelf hebben ingestoken natuurlijk, maar deugd doet het toch niet hé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hiep hiep hoera voor Nel!
  En onvoorstelbaar hoe je je dat beval-verhaal blijft herinneren hé...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkige verjaardag Nel ! Het is inderdaad een doetje, een lief schattig meisje (zo op de foto toch). En er mag wat karakter inzitten hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooo...wat een snoepie Lindsy (en dan bedoel ik niet de jurk, die ook heel mooi is hoor)!! Ik ben ook verliefd:-) Gefeliciteerd met je mooie meid en nog vele gelukkige jaren samen! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je meisje, het gebeuren wat bevallen heet raak je steeds verder kwijt hoor, maar nooit helemaal, maar je houdt er niet minder om van je kindje, je bent een stoere vrouw!!!!
  En elke bevalling is anders, soms zwaar soms makkie, (ik deed er 8)
  Geniet lekker van je mooie kinders!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat!! Wat een lief en schattig meisje daar op de kiek met haar mooie jurkje aan... Geniet er van :)

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat aan deze kleine schat! Wat een zalig mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een bevalling om nooit meer te vergeten...
  maar wat een pracht van een meid!
  Een hele gelukkige eerste verjaardag Nel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Doet mij héél hard denken aan de geboorte van iris. We zijn met haar nadien zelfs naar de osteopaat gegaan om haar spijsvertering terug in orde te krijgen.
  En waw, zo'n mooie foto's! Zo'n lief snoetje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hèhè, hier ook naar de osteopaat gegaan! En dat hielp! Mooie foto's met een mooi kleedje! ;)

   Verwijderen
 10. Beetje leesachterstand hier.
  Bij deze alvast nog een gelukkige verjaardag voor Nel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig meisje :-) Een beetje laat, maar nog een gelukkige verjaardag, Nel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig meisje :-) Een beetje laat, maar nog een hele gelukkige verjaardag, Nel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Proficiat Nel!
  Je bent exact 12 jaar jonger dan mijn eersteling.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!