woensdag 5 juni 2013

Beginvrees deel 1

Ken je dat?  Zeggen dat je iets niet kan met de naaimachine en wanneer je het probeert, blijkt het zo simpel te zijn.  'Beginvrees', zal ik het maar noemen. Ik had deze week tricotbeginvrees (heb geen overlock), tweelingennaaldbeginvrees, flexfoliebeginvrees en kamsnapsbeginvrees.

Ik zal beginnen bij het laatste.  Ik kocht de tang en 100 snapskes (of kammekes?) bij de stoffenfee.  I tried and won!  Voor mij veel simpeler dan Prym drukknopen want je hebt maar 3 verschillende onderdelen nodig (4 bij Prym)! Ik zou het wel niet gebruiken bij kruippakjes als drukknopjes tussen de benen.  Ik vind het nogal dik.

Ik stikte een slabbetje op vraag van een mama bij onze onthaalmoeder.


Ik flockte ook eens met flexfolie.  Ik moet bekennen dat het knippen van flockfolie wel makkelijker gaat.  Je foutjes kan je bij flock beter verdoezelen!

 
 
De tricot en tweelingennaald is voor volgende keer...

8 opmerkingen:

 1. Schoon slabbeke... werk je dan met badstof aan de binnenkant? En super voor het overwinnen van de beginvrezen - ik doe mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, idd, badstof langs binnenkant. Zelfs enkel geluste badstof is goed. Anders wordt de slab te dik. En wat ga jij overwinnen? Heb jij nog wel iets bij te leren? :)

   Verwijderen
  2. Lol, kleren voor mezelf, knoopsgaten maken blijft hier hoog scoren, iets dat boven beginnersniveau uitstijgt, ik kan wel nog wat verzinnen ;)

   Verwijderen
 2. Ik ben verder nieuwsgierig naar jouw ervaringen. Want ik zit met dezelfde 'fobie├źn'.
  :-)
  Hier ook geen overlock.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoontjes! Beginvrees, dat ken ik ook! Ondertussen heb ik al voor de tweelingnaalden gezorgd zodat ik eeeeeeeeeeeeindelijk aan het stapeltje tricot kan beginnen. Nu nog tijd vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie slabbetjes! Ben echt fan van het stofje!
  Tricot en tweelingnaald staan hier ook op de "te mijden"-lijst...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik doe ook mee! Bijt gerust de spits af en wij volgen, hier ook wegens gebrek aan een overlock! Ik ben heeeeeel nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe bavetjes!
  Ik heb ook tricotvrees (geen overlock). Knoopsgaten- en hemdjesvrees al overwonnen. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!