zaterdag 22 juni 2019

Drie tips om je communiefeest te personaliseren!

En voor je het weet zit je zoon plots in het tweede leerjaar.  Al lang geen kleuter meer van uiterlijk en toch zat hij twee jaar geleden nog in een kleuterklasje.  Een verandering om bij stil te staan. Dat deden we tijdens zijn eerste communie.

Maar ook Nel ziet er lang geen kleuter meer uit.  Met haar 140 cm steekt ze kop en nek boven iedereen uit in het eerste leerjaar.  Stan en Nel verschillen 14 maanden van leeftijd.  Daarom dachten we dat het wel leuk zou zijn als ze hun eerste communie samen zouden vieren.  En we moeten niet om de pot draaien.  Een feest geven, is zeer duur.

Ik maakte enkele gadgets om uit te delen aan de genodigden, de familie en de meters en peters.  Ik deel ze hier graag.  Ik maakte alles via de site van Smartphoto.  Zeer gebruiksvriendelijk en vooral hoog in kwaliteit.  Zelfs decoratie kan je via Smartphoto personaliseren!

1.  Uitdeelcadeaus 

Aangezien een communiefeest in de eerste plaats een kinderfeest is, wilde ik zeker snoepjes geven aan de kinderen.  Hoe zou je zelf zijn?!  Ik kocht de Rajtan kruidenpotjes bij Ikea en combineerde dit met de 'stickers voor bedankjes' van Smartphoto.  Een ideale match, als je het mij vraagt.

Voor de volwassenen werkte ik samen met een vriendin van mij.  Zij is zaakvoerster van T-CO, een groothandel in koffie, thee en interieur.  Ik combineerde een theeknijper (van bij Hema.be) met een zakje gevuld met een echte theeblend.  Om het zakje te sluiten en informatie op het zakje mee te delen, vond ik de ideale stickers bij Smartphoto, nl. de visitekaart stickertjes.  Ze zijn 6 cm breed en 9 cm lang. Bovenaan een foto en onderaan de mogelijkheid om je tekst te plaatsen.  Bij het openen van het zakje blijft de tekst ook gespaard.  Bij bol.com bestelde ik de zwarte knijpertjes.


Voor de mensen die geen thee lusten, werden diezelfde witte zakjes gevuld met snoepjes.De visitekaart stickertjes voor de theezakjes werden ook voor de snoepzakjes gebruikt.  Ik knipte er de thee info gewoon af.

We stalden ze uit op een dienblad gecombineerd met een decoratieplateau van de Action.

2.  Decoratie

Ik ben helemaal fan van de gepersonaliseerde vaasjes van Smartphoto.  We bestelden er voor elk koppel op het eetfeest eentje.  Tijdens het feest werden ze gebruikt als decoratie op de tafels en na afloop mochten de gasten hun vaasje gevuld mee naar huis nemen!
3.  Meter en Peter / oma en opa cadeaus

Voor de familie hadden we nog enkele andere cadeautjes.

Zo gaven we de peters, meters, oma's en opa's een medium fotoalbum met foto's van onze kinderen.  Zoals mijn ma zegt:  'een stoefboekje voor in haar handtas'.

Tot slot kregen ze ook een gepersonaliseerde mok.Het leuke aan de artikelen van Smartphoto dat je ze allemaal in hetzelfde design kan verkrijgen.  Alles bij elkaar ziet er zo uit!


In mijn volgende blogpost laat ik jullie de zelfgemaakte kledij zien die ik voor Stan en Nel maakte.
Alvast een kleine sneak peek...
Ga zeker eens kijken bij Smartphoto.be

2 opmerkingen:

Ik lees graag jouw reactie!