vrijdag 23 februari 2018

Vesper Sweater van Beletoile

In blogland zit het toch wel vol van talentjes.  Ik ben jaloers op haar capaciteiten om patronen te tekenen, haar leuke foto's van haar creaties op een witte achtergrond en haar eigenwijze stoffencombinaties waar ik fan van ben.  Isabel van Bel' Etoile tekende een gratis patroon uit!  De Vesper sweater/jurk is een oversize model met een verlaagde schoudernaad en mouwen met een pofferig effect.

Het stofje dat ik koos moest ik eerst vanonder het stof vandaan halen.  Dat lapje stof kocht ik ooit op de vrijdagmarkt in Maastricht bij een couponnekeskraam.  3 euro voor een lap stof.  Thuisgekomen zag ik dat er een gigantisch gat in de stof zat.  Mijn stoffenkooptalent is er met de jaren wel op vooruit gegaan.  Oefening baart kunst, zeker! Hihi!

Ik kreeg er net een jurkje uit.  Ik nam de breedte van de rok zo breed als ik uit de stof kon krijgen.  Toen ik haar het kleedje aanpaste, kreeg ik spontaan de slappe lach.  Het trok op niets en dit omdat ik een strikjeskraag bij dit kleedje had uitgetekend.  

Op zich wel leuk en zeer toepasselijk bij de stof maar het werd allemaal wat te zwaar.  Ik besloot om het jurkje te verkorten tot sweater.  Veel beter nu.

Alleen wil Nel geen jeans meer aandoen.  De laatste tijd hebben we een overgevoelige dame aan te vaste onderbroeken, het naadje aan de sokken, etiketjes in een trui, schoenen die ergens knellen en te vaste jeans.  De foto's zijn getrokken op een woensdagmiddag na een zwemmomentje.  Die ochtend had ik de strijd dus opgegeven en liet ik ze naar school gaan met een legging.  

Geen perfect gestylede foto's maar het leven zoals het is met een kleuter van 5.En die kleuter is verliefd op haar strikjessweater!
3 opmerkingen:

 1. heel leuk! ik kan wel snappen dat het teveel was als kleedje, het blijft een stoere jongedame en zo komt dat beter uit. misschien kan je eens jeanstricot kopen om wat leggings en joggingbroekjes uit te maken, jeanslook en comfy (maar op je 5 jaar mag een legging nog een broek zijn, 20 jaar later is iets anders ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die strik is inderdaad heel toepasselijk, tof gedaan. En dat probleem met naden in sokken of schoenen die “knellen”, klinkt bekend...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig.
  Een shortje van dezelfde stof zou ok lukken hoor zo kun je nog dat 'rokdeel' nog recupereren 😉

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!