maandag 18 december 2017

#rockyourrocco van Zonen09

Laura trok me over de streep.  'Tijd om nog eens een workshopje te doen', zei ze  En wat voor eentje.  Eentje met een nieuw patroon, een verrassing.  Dat vindt mijn chaotische zelve alleen maar leuk, onverwachte dingen!

Samen met Madame Babarum en Madame Querida trok ik richting Gent naar het atelier van Zonen09.  Ondertussen wisten we al wat we gingen doen.  Een Rocco maken.  Een geweldige naam past bij een geweldig patroon.  Isabelle en Sharon legde ons ook nog eens culinair in de watten.  Naaien en eten, meer moet dat niet zijn.  Ik maakte voor Stan de versie met de koordjes.


Zo leuk gevonden van Sharon!  Ik herhaalde de koordjes aan één mouw en vooraan aan de broek.  Zo kan je zelf kiezen hoe jouw Rocco eruit zal zien.  Eindeloos combineren!

Ik combineerde streepjes met een effen stof.  De boorden zette ik schuin.  'Met streepjes geeft dat toch veel meer!', wist Isabelle.  Gelijk dat ze had!


Ik plaatste een brede elastiek in de taille en dat is voor Stan een absolute must.  Vorige week ging ik hem nog van school halen.  Hij droeg een joggingbroek enkel met koordjes in de taille.  Zijn broek hing halverwege zijn achterwerk, zijn muts half voor zijn ogen en zijn jas wagenwijd open en dat bij dat sneeuwweer.  Hij mocht er dan wel 'swag' uitgezien hebben maar ik zie zijn broek toch liever waar het hoort.  Met een brede elastiek in de taille is een touwtje niet nodig, maar het geeft wel wat extra aan de look.  Dus ik maakte toch twee gaatjes in de vorm van nestelogen.  En toen speelde ik vals.  In plaats van het touwtje helemaal rond de taille te laten gaan, stak ik een kort touwtje er vooraan gewoon door. Ik naaide het middenvoor vast met een trenchsteek en legde in het touwtje een strik.

Ik moet toegeven dat Stan ondertussen met deze outfit al meerdere keren naar school is geweest. 
'In ne jogging?', hoor ik je denken.  Jazeker!  Deze outfit combineerde Stan met stoere Caterpillars. Why not?!

Het Patroon is te krijgen in maten voor een kind (2-9 jaar), een tiener (10-16 jaar) en voor volwassenen (maten 46-60)

Mijn volgende Rocco wordt er eentje voor die met zijn lange benen!  Een Rocco voor mannen dus...


En jij, hoe rock jij jouw Rocco?


11 opmerkingen:

 1. Heel tof, grote dan van de streepjes op de streepjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na het zien van deze ben ik helemaal overtuigd! Ik moet ook een Rocco hebben voor mijn mini's! En misschien ook een voor mezelf? 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik keek al zo uit naar de lancering! Mijn patroon is geknipt, nu nog wat naaitijd van de bloktijd afpitsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super!! Ik moet ook dringend aan de slag gaan met de Rocco!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het was gezellig je buurvrouw te zijn, en wat past die rocco hem mooi. Hier is er ook eentje fan om in jogging naar school te gaan. Die Rocco heeft nog niet veel de kast gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier nog geen Rocco gemaakt, maar dit is alleszins een toffe versie! En de truc met het korte koordje doe ik all the time... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een foto van jouw rocco op IG die er voor zorgde dat ik er één voor mijn nichtje mocht maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is echt een hele mooie Rocco! En ik plan om de zonen er ook mee naar school te sturen (sommige dan toch ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!