woensdag 26 april 2017

Swim & Fit bij het Stoffenhuis + Give Away

Ik was er al zoooo lang naar op zoek.  Stoffen die geschikt zijn voor zwem -en sportkledij.  Ik deed al eens een oproep op Facebook en ik kreeg wel antwoord, vooral bij Nederlandse webshops.  Toch bestelde ik niet.  Misschien wachtte ik op een aanbod dichterbij...

Mijn wachten werd beloond want het Stoffenhuis in Bree verkoopt nu leuke stoffen die geschikt zijn voor badpakken en sportkledij!  De fuchsia effen stof combineerde ik met de printstof.

Sinds september ben ik gebeten door de fitness kriebel.  Eerst uit noodzaak omwille van mijn artrose en een hernia op mijn ruggenwervels maar ondertussen kan ik niet meer zonder.

Een sportoutfit opperde zich op.

Ik zocht online naar leuke patronen voor sportleggings.  Ik vond een sober leggingpatroon en dat nog wel bij Nosh.  Dat gaf me de kans om het patroon zelf aan te passen en het was nog gratis ook.  WIN-WIN!  En weet je wat nog meer 'win' is.  Het patroon heeft maar twee patroondelen!  Eentje voor de broek en de andere voor de tailleband.  Dus hop, downloaden die handel.






Ik maakte een testversie in maat L en voegde geen naadwaarde toe.  Na het maken van deze versie, besloot ik om toch heel wat aanpassingen te doen. Ik creëerde verschillende deelnaden en deed dit op basis van een bestaande sportlegging uit mijn kast die me flatteert.  Het voordeel aan dit patroon is dat het alleen een binnenbeennaad heeft. Zo kon ik spelen met schuin doorlopende panden. Die liet ik dan nog eens samenkomen op de binnenbeennaad. Geen sinecure...









Ik versmalde de legging naar de taille toe en verhoogde ze aan het rugpand.  Ik verkorte de legging want het originele patroon komt tot aan de enkels.  De tailleband maakte ik ook op maat en ook nog smaller naar de taille toe.  Zo blijft de legging zitten zonder elastiek in de tailleband.






Ik maakte ook een sporttopje.  De sporttop tekende ik zelf op basis van een bestaande top met racerback en paste vervolgens de rug aan en creëerde verschillende panden.  Ik liet de golvende lijn van de legging ook voorkomen in de top.






Als rugdeel wou ik een brede elastiek toevoegen maar dat schoof ik graag aan de kant toen het idee van vlechtwerk met de restjes van de stof in me opkwam. Ik vlocht met vier stroken van elke 5 cm breed en deed dit volgens deze werkwijze.








Ik testte alles al uit na deze fotoshoot in mijn Basic-Fit fitness in Aarschot.  Alles bleef zitten, stof voelt zacht en aangenaam om te dragen. Afzien deed ik nog even hard.  En ik keek voor de eerste keer in die spiegels naar mezelf net zoals al die fitnessboys die zichzelf klaarstomen voor de zomer.  Alleen keek ik niet naar mijn spieren...








En ik heb goed nieuws!  Ik mag van Sincha van Het Stoffenhuis 50 cm van een stofje naar keuze uit de categorie 'Swim & Fit' weggeven.  O ja, je kan de stof in twee richting gebruiken (rekt in beide richtingen)
Wat moet je daarvoor doen?

1) De Facebookpagina van Het Stoffenhuis liken
2) De Facebookpagina van Stannel liken of mijn blog volgen
3) Onderaan deze blogpost de volgende commentaar laten:  Welk stofje zou je kiezen uit de 'Swim & Fit' reeks en wat zou je er graag mee willen maken?



a Rafflecopter giveaway


Dinsdag 8/5 maken we de winnaar bekend.




Fuchsia stof vind je hier bij het Stoffenhuis
Stof met print vind je hier bij het Stoffenhuis.
Patroon Nosh legging:  http://en.nosh.fi/category/661/womens-leggings

31 opmerkingen:

  1. Ziedewel dat je ook in een patroon uit maar twee delen past.
    Tof setje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha! Das waar! Maar met een katoentje moet ik dat toch niet gaan proberen ;)

      Verwijderen
  2. Hier zie, Sporty Spice! Als ik in de fitness kom, kijk ik altijd vol bewondering naar mensen in van die outfits. Precies of je dan "echter sportief" bent ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik twijfel tussen de Neon gestipt blauw en de aquarel die jij gebruikte. De jongste dochter zal mogen kiezen, want ik heb een nieuw turnpakje voor haar in gedachten...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat vanaf nu de mannen in de fitness niet meer naar zichzelf gaan kijken in dieje spiegel hoor 😉 Superknap en staat je perfect! Ook tof stofje dus ik waag toch mijn kans en zou voor de palmboomversie gaan. Daar zou ik voor Mayke een strandoutfit mee maken 🙂

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo tof gedaan zeg! Ik zou er zelf niet opkomen, maar ja ik sport dan ook niet...
    (ik doe niet mee aan de give away)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is zo knap gemaakt! Leuke sportkleding vinden is niet eenvoudig...
    Ik doe graag mee aan de give-away, uit 50cm krijg ik misschien een loopshort voor mij, en als die past, waag ik me aan meer! (en kan ik anders een looptenue bij jou bestellen? ;-))
    Het Uni Koningsblauw en Neon Gestipt Blauw vind ik het leukst.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. superknap... Ik ben fan van de palmbomen...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De palmboompjes zijn zo tof! Daar maak ik graag een badpak uit <3 Of een zeemeerminnenstaart, want je kan nooit voldoende staarten hebben <3 <3 <3

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, ik kan niet kiezen 😁. Ik zou uit de bloemetjes stof een acro/Turnpakje voor mijn kleutertje maken en ik zou de zwarte en fushia gebruiken om de fitness legging voor mezelf te maken. Winnen of niet, ik ben fan !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. dat ziet er tof uit! Ik zie mezelf al helemaal in een topje met de palmbomen <3 Beetje selfish sewing moet kunnnen nietwaar? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ke mooi! En een give away.. super dan kan ik een badpakje maken voor ons patatje.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind het een superleuk setje om in te sporten, krijg er bijna (BIJNA, haha) goesting van om zelf terug te sporten. :p
    Ik zou voor de palmbomen gaan, voor een zwembroekje voor mijn ventje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik zou de neon gestipt eruit kiezen (blauw of mint, dat weet ik wel niet...) en me aan een sportoutfit wagen, net al jij! Of misschien aan een badpak of bikini, dat zou ook wel een stevige uitdaging zijn. Supertof gedaan in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel mooi! Je zou voor minder gemotiveerd zijn om te sporten :)
    Ik zou dan de multi mint combineren met het effen koningsblauw voor een strak yogabroekske! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik zou kiezen voor de neon gestipt mint en zou er graag badpakjes voor mijn dochtertjes mee maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh, en ik zou gaan voor "multi mint" :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik zou supergraag de jouwe kunnen namaken! Echt tof :) Maakt niet uit welk stofje van jouw ontwerp dan gratis is :p Sowieso een leuk cadeautje en goeie vonst!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik zou ook gaan voor de multi mint, eerst beginnen met een bikini voor de 5 jarige dochter en me daarna misschien ook wagen aan zo een leuke sportbroek.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Zo tof ! Ik ben zwaar fan van jouw outfit ! (dus deze zou ik zelf ook zeker overwegen, alhoewel de koningsblauwe, of neon gestipte blauwe ook heel mooi zijn !)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik wil al zoooo lang eens een badpakje voor mijn dochter maken en de aquarel/roze en mint zou hier helemaal PERFECT voor zijn!! En ik zou voor mezelf wel een bijpassende bikini willen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wow wat een geweldige outfit, echt super leuk die banen op je broek met bijpassend topje. Ik zou voor de aquarel gaan en zou die gebruiken voor een sportbroek voor mezelf of voor een zwempak voor onze oudste dochter.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heel leuk gemaakt. Het ziet er leuk sportief uit. Ik zou als ik zou winnen een paar mooie sportbra's maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Leuk sporten met je eigen outfit. Echt tof gedaan.
    Zelf kan ik nog wel een broek en top gebruiken. Zou gaan voor of de palmbomen of aquarel. Daar ben ik nog niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Zo mooi zeg! Dat noemen ze eens sporten in stijl...
    Ik ben fan!
    Moest ik winnen, zou ik voor Neon gestreept mint gaan, voor een strand rokje voor Yane als we weldra naar de zon gaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dia aquarel roze/mint zou hier gewéldig in de smaak vallen bij Lara. Ideaal ook, ik plan al lang om een badpakje te maken voor haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Sjiek joh. Jammer dat het afzien even erg blijft. Een zwembroek of Malik shirt zie ik we zitten in palmboomkes voor één voor mijn mannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. neon gestipt mint, lijkt me leuk voor een badpak voor Gitte.... Ik vind je outfit super trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!