woensdag 29 juni 2016

Moiano blogtour

Je hebt hem waarschijnlijk al ergens zien passeren... het nieuwste patroon van Straightgrain, de Moiano.  Het uitspreken ervan kan ik amper.  Het doet me trouwens denken aan hoe ik moelleux bestel op restaurant.  Elke keer opnieuw twijfel ik weer hoe ik het juist moet zeggen, maar, oh boy, hoe heerlijk is dat!

Ook dit jasjespatroon valt bij mij wel in de smaak!  De zoektocht naar een ideaal zomerjasjesstof liep niet van een leien dakje en ik zoek nog steeds verder.  Er is duidelijk nog plaats voor waterbestendige stoffen bij de stoffenwinkels.  Ik dook mijn eigen stoffenkast in met het goede voornemen om die stapel stoffen wat te verminderen. En ik vond wat.  Ik vond een coupon die ik ooit kocht bij een Bambiblauw uitverkoop.  Lieselot van Bambiblauw wist me te vertellen dat ze deze stoffen nooit online had geplaatst.  'Je kan deze stof onmogelijk verkopen zonder ze te voelen', wist ze te vertellen.  Ja, ze had wel gelijk.  Dit stofje kun je nooit online weergeven zoals het er echt uitziet en voelt.  Het is een stretch gabardine met een glans/glitter.  Ik zag er een jegging/tregging/legging (laten we gewoon 'stretchbroek' zeggen) in voor mijn dochter toen ik 'm kocht, maar ik herzag mijn plannen.


Uit 1.32m kreeg ik een 6 jaar geknipt!  Dit moet wel een record geweest zijn.  Ik nam een ruime maat voor mijn bijna vierjarige dochter, want voorlopig heeft ze genoeg tussenseizoensjasjes en deze wordt er eentje voor het volgende seizoen.

Als voering gebruikte ik dit tijdloos pareltje van Petit Pan.In plaats van paspel tekende ik schelpvormige uitsteeksels, zowel vooraan als achteraan.Ik nam de versie met een rits en kraagje. Achteraf zou een afneembare kap ook wel handig geweest zijn met dit waterafstotend stofje.  Een leuke versie hiervan, ga je binnenkort bij Bellevi zien!
Stof: Bambiblauw.be, Petit Pan
Rokje en shirt:  Sjiekedinges.be
Met de code MOIANOTOUR10 krijg je 10% korting op het moianopatroon in de shop: http://www.straight-grain.com/?post_type=product                           

16 opmerkingen:

 1. Mijn nieuwsgierigheid is getriggerd - ik wil die stof ook eens voelen (en waarschijnlijk hebben dan). Leuk jas - de kleuren staan je dochter goed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great minds think alike, een mint Moiano is hier ook in de maak :-) Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nel straalt weer. En die kleuren gaan haar echt goed af! Voering is perfecte match al maken de knopen het helemaal af ;) je moet de stof inderdaad voelen, heel speciaal. Ik had het zelf nog nooit eerder in mijn handen gehad. Toppertje! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh <3 het wachten meer dan waard! Wat een super leuk jasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eentje waar je vrolijk van wordt ;) Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zoooo mooi!!! het stofje ziet er prachtig uit en LOVE die details!!! voering, knopjes, die schulpjes, ... zo schoon!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh boy wat een mooi jasje is dit!! Zulke toffe details, en perfecte stoffenkeuze!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo schoon ! En zeker in combinatie met dat petit panneke !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waterafstotende doch stijlvolle stof, ik zoek er mij een ongeluk naar. Al vrees ik dat Broer niet echt tevreden zou zijn met dit pareltje ;) De combinatie met de Petit Pan is subliem!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. de start van je blog heerlijk,
  en wat een pareltje rolde er weer van onder je machine!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fantastisch! Wat een beauty! Is het moeilijk om een (gevoerde) jas te maken? Ik maak van alles, maar een jas durf ik mij nog steeds niet aan te wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige stoffencombinatie en geweldig jasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. So cute! I love how all the colors go together so well.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!