dinsdag 15 september 2015

Kids on Tour...voor byevamaria

Een geweldig idee hadden Mieke van Siskobymieke en Katrien van Kaatjesnaaisels.  'Laten we eens een kledingsstuk voor het kind van een andere blogster maken.'  De vraag om mee te doen, werd onthaald met een 'Euh', dan stilte en vervolgens 'mmm'.  De twijfel kwam niet uit onwil maar eerder uit mijn gebrek aan time (management).  Het virtuele puppygezicht van Mieke tijdens een chatbeurt trok me over de streep.  'Ok dan, ja, ik heb er zin in!'

We maakten ons eigen besloten facebookgroepje en de twee organisatrices deden lotje trek.  Ik dacht en hoopte stiekem:  'Laat me aub niet byevamaria trekken.'  De enige 'Kids on Tour' blogster met een tiener in huis.  Het moet karma geweest zijn.  Mijn gedachten waren nog niet koud en mijn naam werd gelinkt aan die van Eva.

Ik begon er meteen aan en in juni had ik al mijn naaitijdschriften doorzocht op tienerpatronen.  Ik zag het Blossom patroon in La Maison Victor en was verkocht.  De zenuwen sloegen om naar positieve spanning.  Ik begon het patroon aan te passen en kwam al snel tot een vreemde constatatie.  De mouw van de blouson in maat 34 was smaller dan de mouw van een  t-shirt patroon uit Ottobre.  Geen voet om op te staan, had ik.  Ondertussen kocht ik al stof.  Een prachtige donkerblauwe wollen stof van bij de Fabric Sales.  Tijdens de vakantie werd het patroon even aan de kant geschoven voor andere naaiwerkjes en patroontestjes.  In die tijd postte Eva de maten en voorkeuren van dochter 2.  'Gehate kleuren:  donkerblauw', stond er.  En plots was die stress er weer.  Verschillende projecten flitsten door mijn hoofd.  Daarbij kwam nog het probleem dat Dochter 2 van Eva een Afrikaanse poep heeft.  Een holle rug gecombineerd met een volle poep maken dat de zoom van rokjes achteraan hoger hangen dan vooraan.  Dat vraagt een serieuze aanpassing op het patroon ter hoogte van de heupenhoogte.  

Een patroontip van Riet bracht me uiteindelijk bij het perfecte patroon:  The Jasper Sweater van Paprika patterns in de versie met het kleedje.  Een casual en sportief ogend jurkje met een grote kraag.  Tienergerief!
Ik knipte en begon het patroon aan te passen aan de vormen van Dochter 2.  Ik merkte al snel dat de aanpassingen aan het patroon ter hoogte van het zitvlak onmogelijk waren zonder nepen en die princessennaden maakten het er niet makkelijker op.  Uiteindelijk besloot ik om die aanpassingen achterwege te laten en de sweaterjurk niet te aanpassend te maken zodat het rokdeel niet zou blijven hangen ter hoogte van de heupenhoogte.  

Ik vond een prachtige koraalkleurige sweaterstof bij onze noorderburen op de markt.  Ik ging voor 'less is more'.  Iets wat byevamaria ook dikwijls toepast bij haar maaksels.  Geen tirlantijntjes, geen frullekes.  Ik nam dus absoluut geen risico's.  Het gaat hier tenslotte om een tiener met een eigen persoonlijkheid op vestimentair gebied.  

Eenmaal het patroon aangepast, was het in een mum van tijd ineen genaaid...met een grote steek.  Want stiekem trok ik naar Eva thuis om het kleedje bij Dochter 2 aan te passen.  Met extra borsten en een poep in het project (ten opzichte van de andere 'kids on tour' kids) vond ik dat ik ook een extra pasbeurt verdiende.  Gelukkig woont Eva bij mijn ouders in de straat en is dat niet zo ver voor mij.  De mouwen werden 4 cm smaller gemaakt, alsook de zijnaden.  Ook aan de princessennaad werd wat gesnoeid.  Dochter 2 was toch al enthousiast bij de eerste pasbeurt.  Ze vond het mooi.  En ik ben helemaal fan van die kraag.  Een versie voor mezelf is al in gedachte!

In een contrasterend donkerblauw naaide ik de knop en de enkelvoudige paspelzakken.

Ik gebuikte zelfs de donkerblauwe stof van de Blossom jas om de paspelzakken te maken.  Zo kon dat mooi donkerblauw wolleke nog dienen.

De mouwboordjes kregen een duimgaatje op de wijze van Riet.

Lea, de nieuwe paspop, deed voor de eerste keer dienst als model!
We spraken af op een zaterdag en enkele uren voor mijn vertrek was de jurk klaar.  Foto's werden nog snel genomen.  Het was helaas een regenachtige en donkere namiddag met donkere foto's tot gevolg.  Het werd een uiterst gezellige ontmoeting (en wederzien).  Kledingstukken werden overhandigd met veel 'ooohs' en 'aaahs'.  Prachtige creaties!

Met een klein hartje wachtte ik de pasvorm van het jurkje af.
En ja, het past en wat nog belangrijker is voor mij, is dat Dochter 2 er heel blij mee is!

Wil je lezen wat Eva denkt over mijn Jasper Sweater, ga dan vlug naar byevamaria.  

Om een kijkje te nemen bij de andere kids-on-tour blogsters, klik je door via onderstaande links!

Dank je, Mieke en Katrien dat ik erbij mocht zijn en proficiat voor de puike organisatie!


kids on tour button

47 opmerkingen:

 1. Oh waaw, perfect tienergerief inderdaad
  Eentje om in te wonen; heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kei knap Lindsy, jij kan al op je twee oren slapen voor binnen een jaar of 8 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw, helemaal dochter-van-Byevamaria! Knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gin had het lotje wat niemand wou trekken :). Super gedaan en merci om mee te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kleine typfout, maar dat woordje 'Gin' was wat ik nodig had tijdens het naaien. Dat had mss wat minder stress gehad! ;)

   Verwijderen
 5. Comfy en stylish, knap gemaakt! Weer een tof patroon leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi gedaan zeg!Ik doe je dit niet na...de tienerdochter van Eva loopt stylish bij nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super knap, stijlvol en toch comfi, ideaal.
  Echt, naaien voor een tiener van een mama die een tienerboek uitbrengt, jij toch liever als ik hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Das goed geschoten! Prachtige sweatdress en de kleur staat haar geweldig en de fitting is perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waaaauw, dit is echt een voltreffer, prachtig gewoon! Supermooie stof en kleur, en geweldig goed gekozen, ik vind het de max! En ik denk idd dat jij een pasbeurt meer verdiende, een tiener is toch niet hetzelfde als een kind he! Je lag trots zijn op jezelf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Verliefd op die jurk en op de stofkleur, geweldig! Staat haar top! Spijtig dat dit patroon er niet voor wat kleinere dames is...Zo'n kraag, is dat zelf een beetje uit te vogelen? Want die vind ik top!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga dat nog doen, patronen memoriseren, door anderen laten testen en dan beslissen of het de moeite is of niet... zéér geslaagd in dit geval. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt prachtig tienergerief!!!!! Ik heb anders ook nog een paar tienerdochters in de aanbieding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is een zéér leuk patroon. Die zou ik voor mezelf ook nog willen. Die kleine blauwe accentjes maken het helemaal af! Echt, het angstzweet brak me hier al in uw plaats uit toen ik deze post las :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een toffe, jonge jurk! Helemaal geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Laat dat nu net het patroon zijn dat ik gisteren in huis haalde... En nu ik dit zie heb ik daar bsoluut geen spijt van...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik keek er nog eens naar en nog eens... Ik vind m prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi gedaan. Zo'n jurk zou ik zelf ook dragen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel knap !!
  En dat patroon ga ik ook saven voor mezelf (en de dochters over enkele jaren)...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Awel dat zou ik zelf ook nog wel dragen. Zo mooi afgewerkt Lindsy!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. supergoede keuze! Ze staat er geweldig mee! Je mag trots zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw! Heel mooi!! Die wil ik zelf ook! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat heb je geweldig goed gedaan! En die stofkeuze... echt de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik krijg goesting om ook een gezellige trui te maken als ik jouw exemplaar zie! Die gaat gedragen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik kan geloven dat je zenuwen had! Maar het resultaat is echt super! zo sporty chique!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik denk aan mijn eigen stress en zie die plots vertienvoudigd bij het help-misschien-had-ik-eva-wel-getrokken ;). Je zette een prachtprestatie neer jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. O help, het idee alleen al dat ik tienergerief voor een ander zou moeten naaien - laat staat Eva met haar altijd-geslaagde tienernaaisels - bezorgt mij al koud zweet. Maar chapeau! Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. het patroon, de stofkeuze en dan het hele stressgebeuren: je toverde een pareltje!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Talentvolle madammen... een vr één.
  Je weet me steeds te overweldigen

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Puur afgaand op de foto, had ik gegokt dat het gemaakt was door byevamaria. Missie meer dan geslaagd volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!