zaterdag 13 december 2014

De 10 van 2014

En ik nam het graag aan van Sarah, dat stokje.  U krijgt hier dus mijn jaaroverzicht te zien. Ik bezoedel jullie volledig met kinderspam!  Enne, niet alleen foto's maar ook een video.  Ik hoop dat jullie er ook wat van kunnen genieten.  Ik in elk geval wel!


1.  JANUARI

Mijn eerst foto: De naailes

Op donderdagavond volg ik al 1.5 jaar naailes.  De absolute ME-time en het wordt nog heerlijker wanneer er ook nog gefeest wordt!2.  MEI

In 2014 trok ik twee keer op weekend.  Het eerste was een vrijgezellenweekend.  Ik genoot van het 'alles kan en niets moet'!  Ook als je niet kan zingen....3.  MEI

Het tweede weekend trok ik met een twintigtal dames op naaiweekend.  Met een klein hartje vertrok ik, want wat zou dat geven?!  Enne, het was één van mijn leukste weekends van 2014!


4.  JULI

Stan onderging een lichte ingreep (besnijdenis) maar de weken die erop volgden waren HEL.  Een ontsteking gooide roet in het eten. Pijn, pijn en nog eens pijn. Tijdens die drie weken zon die we in de grote vakantie kregen, mocht onze kleine man niet in het zwembadje komen. Om de miserie helemaal compleet te maken, had hij ook nog eens een allergische reactie op het speciaal verband. Het enige lichtpuntje aan heel de zaak is dat hij plots ook zindelijk was 's nachts.

5.  JULI

Een grote kom soep en Nel die geniet.  En dus geniet ik ook.  6. AUGUSTUS

Verjaardagsfeestjes.  Mijn ouders zijn 6 kleinkinderen rijker op 5 jaar tijd.  5 jongens en 1 meisje.  Een serieuze drukte bij feestjes (gesleur met reisbedjes en babyfoons).  Ik ben altijd blij als ze 's avonds terug in bed liggen.  Toch kijk ik er steeds naar uit en moet ik toegeven dat familiefeestjes zeer belangrijk zijn voor mij.

7.  SEPTEMBER

Aarschot, my hometown.  Een stadje waar ik graag leef, woon en werk.  Een uitje met de zoon.  Een ijsje en 20 servetten.  Genieten en vloeken tegelijkertijd.

8.  OKTOBER

De God van alle kleinkinderen hier thuis. Opa! 74 jaar is hij.  Soms een beetje verward, hoort niet goed meer (maar heeft toch altijd gehoord wat hij wil horen) en valt geregeld in slaap voor tv terwijl hij op de kleinkinderen aan het passen is.  Maar hij is een god voor hen omdat hij ze stiekem laat snoepen, omdat hij echt speelt met hen, omdat hij blijkbaar een peutertaal spreekt die heel verstaanbaar is voor onze kinderen maar waar ik niets van begrijp en gewoon omdat hij opa is!


9.  NOVEMBER

Begin februari zal Nel een nieuw hoofdstuk starten.  Ze stapt weg onder de beschermende vleugeltjes van onthaalmoeder tante Linda en zal voor de eerste keer naar school gaan.  Een trillend onderlipje bij de gedachte alleen al.  Mijn twee kinderen hebben nooit één traan gelaten bij tante Linda omwille van heimwee.  Integendeel, met een grote glimlach zwaaiden ze met hun handen aan het raam.


10.  De laatste foto: 8 november 2014. Plankendael.  Een vroege ochtend, koud maar zonnig.  Weinig bezoekers en Stan en Nel op de loopfietsjes.  Meer moet dat toch niet zijn?

Ik geef graag mijn stokje door aan drie nieuwe mensen: Laura, Cindy en Mieke.

10 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke foto's van 2014.
  Dank je wel voor het stokje :-) Ik doe mijn best!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zaaalig vind ik het om even te mogen meegenieten van jouw herinneringen van 2014 !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om terug te kijken op 2014 :) dat zingen op een vrijgezellenweekend, dat was hier bij mijn eigenste vrijgezellendag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn, al die foto-jaaroverzichtjes in blogland. Leuke, sfeervolle foto's bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's!Fijn dat we mee mochten genieten van jullie...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk overzicht, bedankt voor het inkijkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor het stokje: opdrachtje volbracht, ik geef het graag door ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!