woensdag 22 oktober 2014

Kids Clothes Week: the shawl collar / sjaalkraagGisteren ben ik dan toch eindelijk gestart met de Kids Clothes Week.  Deze keer met het thema 'storybooks'.  Maar ik was niet zozeer geïnspireerd door een verhaal maar eerder door een kraag.  Ik zag deze pin op Pinterest en kwam het kraagje al eerder tegen bij cardigans in de winkels en ik ben fan.  Daarom zou en moest ik een trui voor Stan maken met een Shawl collar, een sjaal kraag dus.

 Geen ordinair colleke maar nekverwarming met wat meer.  Ik nam het patroon van de kaptrui van Stof voor Durf het zelvers erbij en begon te tekenen en te knippen.  Kleine restjes tricot werden als proeflapjes gebruikt want hoe moet je zo een kraag in godsnaam tekenen.  Ik plooide en spelde en zag dat het goed kwam.

Ik gebruikte een blauwe rekbare en vast gebreide stof (zou niet weten onder welke categorie dit stofje hoort) en combineerde dat met donkergrijze boordstof.  Het stofje kwam van the Fabic Sales in Rotselaar.  Het is een naaiatelier voor bekende ontwerpers.  Maandelijks worden de stofoverschotten voor particulieren aangeboden.  De moeite!

Om het kraagje wat meer schwung te geven, naaide ik een rood elastiekje aan de kraag die rond het metalen knoopje kan.  Puur en alleen ter decoratie.


Foto's werden getrokken rond 6u deze morgen.  Van zonlicht was nog geen sprake.


En het deed pijn, zo vroeg opstaan.

We kennen het allemaal (vooral de fulltime werkende mama's onder ons) dat het beginnen naaien soms een hele opdracht is.  Om 21u maak je dan de keuze: naaimachine of zetel.  De KCW is daarom  een-stamp-onder-mijn-lui-gat geweest.  En dan bots ik op het volgende probleem.  Niet meer kunnen stoppen met naaien.  Toen mijn project om 1u af was, kon ik pas met een gerust gevoel gaan slapen.  Voor even... tot 5.45u.
En toch slagen mijn kids erin om 's morgens een lach op mijn gezicht te toveren!  Pure magie!


18 opmerkingen:

 1. dat zal wel zijn, die pateekes :)
  heel schoon die kraag, durf nog niet echt naar die gebreide stofjes pakken, maar da's toch echt de moeite zo blijkt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Kei goed gelukt die trui. Enik denk dat we er een gelijkaardige avond/nacht op hebben zitten;) Mijn projectje wordt straks ook gepost.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi, die kraag! En dat rode accent maakt het meteen ook helemaal af. Straf begin van de KCCW :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. <3 dat kraagje... En auch, kwart voor zes. Auch.
  Maar ik ken dat... ik zat gisteravond net iets voor jou in bed - nog juist die zoom keppe, alleen maar dat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi gedaan, die kraag. Het rode lusje vind ik ook een leuk detail, dat breekt de boel een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi gemaakt!
  inderdaad dat avondlijke/nachtelijke naaien gebeurt hier tegenwoordig ook meer en meer.....
  Maar ik krijg niet altijd zo'n lachje van onze bijna 2 jarige om half zeven smorgens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supergeslaagd! Hier ook een fulltime werkende mama. Bij mij blijft deze week de strijk en de kuis liggen, maar voor een week per seizoen moet dat kunnen vind ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik werk maar halve dagen,soms in het weekend met het gevolg dat ik door de week vrij heb en dan goed kan naaien als de kinderen naar school zijn en mijne man werken.Een groot voordeel voor mezelf want met zo weinig slaap kom ik niet toe...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie dat ook graag, zo'n sjaalkraag! En deze is zeker geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke trui en met die knoop en rood elastiekje maakt het wat speelser.
  Voltijds werken en dan nog naaien, het zou me niet lukken denk ik. En tot één uur in de nacht om dan weer vroeg uit de veren te moeten, dat zou veel pijn doen. Gelukkig werk ik halve dagen zodat naaien hier wel tijdens de aanvaardbare uren kan.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nooit van zijn leven zou ik tot 's nachts kunnen naaien! Ik viel in slaap op mijn speldenkussen denk ik, dus respect. Ik ben ook fan van zo'n kraag, Jakob had vorige winter zo maar liefst drie truien! Heel schoon deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohh, ik zou het niet kunnen om zo lang op te blijven om dat stuk af te werken, waarschijnlijk gaf ik toch ergens op...
  De wekker zal wel pijn gedaan hebben, gelukkig konden je kinderen een glimlach op je gezicht toveren. ;-)
  De trui is heel knap geworden, die kraag vind ik tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie kraag, jouw patroontekenkunsten zijn sterk ontwikkeld dat je zelf zo'n geslaagd colleke tevoorschijn tovert!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Knap gedaan zeg! En heel interessant om te weten die verkoop van stofoverschotten, misschien combineer ik dat wel eens met een bezoek aan mijn ouders... en ik koos voor de zetel, zo kan ik eens blogjes inhalen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!