zondag 13 april 2014

KCW #3 op dag 7: Icing


Op de valreep nog breng ik jullie mijn laatste projectje in de 'Kids Clothes Week'.  De 'Icing' uit 'Homemade Mini Couture' zag ik al eens bij Eva en die vond ik prachtig

Het knippen van de rok is zonder patronen en heel eenvoudig.  Maar toen...  Ik weet al niet meer hoeveel keer ik de uitleg gelezen heb, maar het leek een cursus filosofie.  Naar mijn gevoel stond er: 'Allez, naai!  Ben je nu nog niet begonnen, prutser?'  Plots leek een Ikea kast monteren piece of cake. 

Met een angstig beginnersgevoel zette ik deel per deel in elkaar.  Eenmaal klaar besefte ik dat het rokje heel eenvoudig was om te maken.  Ligt het aan mij of aan de beknopte handleiding (en foto's)?

Dit rokje maakte ik om te combineren met haar ander ensemble.  Ook dit keer komt het stofje van bij Liesellove.  Eentje van Froy and Dind.  Prachtig gewoon.  Een nogal dun stofje, ideaal voor de zomer. En pssst, Liesellove verkoopt het stofje nog steeds.  Wees er dus snel bij!

Ik knipte de stoffen wimpeltjes en merkte op dat ik er eentje teveel had geknipt.  Ook die kreeg een plaatsje.
De knopenelastiek moet zorgen voor lang genot van dit rokje.

Een foto met model was niet mogelijk aangezien die altijd in bed ligt als ik achter de naaimachine zit.  Dat heb je dus nog tegoed...


Knopen: Action


Ondertussen wil ik jullie ook al warm maken met onderstaande foto voor komende week.  Dan lanceert An van Straightgrain een nieuw patroontje dat ik mocht testen. 

Dinsdag 15/4 zeker mijn blog in het oog houden, dus...
15 opmerkingen:

 1. Dat donkerblauw met geel ... echt supermooi gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt suuuupermooi!
  Dat rokje moet ik toch ook eens maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleurencombinatie en wat leuk met die driehoekjes! Knap gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk rokje!!!! Kei mooie kleurencombi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi, zeker die combi met geel :) om trots op te zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het Froy en dind stofje is wondermooi in combinatie met dat geel.
  En zie ik daar een slaapzakje verschijnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoon rokje! Oh boy, die verlang(naai)lijst wordt steeds langer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. supermooie combi, ge geeft mij wel geen goede hoop want zou er ook eentje willen maken, en tja de uitleg in den boek is al beter dan de andere heb ik ook ondervonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het zit haar als gegoten zie ik op de foto's van vandaag! Ik heb hier ook héél lang op die foto's en 'uitleg' in het boek zitten kijken. Heel lang. Om dan maar iets te doen waarvan ik dacht dat het wel zou kloppen. En dan tot hetzelfde besef als jij te komen.
  Super schoon stofje, straks word ik nog écht fan van blauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het echt waar een prachtig rokje! De combinatie is geweldig! Het mooie stofje komt helemaal tot zijn recht! Ik ben al super benieuwd naar dat nieuwe patroontje van An!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!