zaterdag 13 juli 2013

Lucas for life

Hoe onrechtvaardig kan het leven soms zijn?  Op je 6 jaar te horen krijgen dat je heel ziek bent... een tumor aan je kaak.  Vervolgens dagelijks prikjes krijgen, ziek zijn van de chemo, niet meer met je vriendjes kunnen spelen en dan nog eens al je haar verliezen.  En toch straalt zo een kindje levensgeluk uit.  En kracht!

Zo vergaat het ook Lucas.  Het zoontje van een collega van een vriendin.  Ik werd door die vriendin gevraagd iets te maken voor Lucas.  Ik dook mijn stoffenkast in en zag al enkele leuke, stoere autostofjes.  Maar Lucas houdt van roze.  Samen met mijn vriendin zocht ik naar een passend stofje, maar alle roze stofjes waren echt té girly.  Bij Koekepeertje vond ik het stofje.  Geen roze maar wel ontzettend leuk en passend in het thema!

Wat had Lucas graag gehad?  Ik probeerde me in te leven in een jongen van die leeftijd.  Volgens zijn mama kookt hij heel graag.  Ik zocht op het net en vond bij Spiegelstiksels een mooi uitgetekend exemplaar van een kinderkeukenschort.  Ik nam het schaamteloos over, behalve de zakken.  Die maakte ik rechthoekig, in drie delen en met 'a touch of pink'. 

Flocksgewijs stak ik nog wat bestek in de zak van de schort.Uit dat metertje stof kon ik nog een kussen krijgen.  Eerder maakte ik al een logeerkussen voor neefje Dries.  Deze keer een kussen dat Lucas kan meenemen naar het ziekenhuis als hij binnen moet voor zijn chemo.  Ook hier krijgen de zakken een roos lijntje mee. 


Zijn naam mocht niet ontbreken.  Het lettertype haalde ik van de facebookpagina en het blog van de mama, waar ik op aandringen van mijn vriendin, moest gaan neuzen om een idee over Lucas' wereld te krijgen.


 Ik ken Lucas en zijn mama niet.  Maar nu ik wel uren bezig geweest ben met dit projectje, voel me op één of andere manier heel verbonden met hen. Ik ga zeker en vast af en toe piepen op hun blog.

Een hele tijd geleden schreef ik deze blogpost.  Maar nu ik heb vernomen dat Lucas zijn cadeautje ontvangen heeft, kan ik het er op plaatsen!

 Lucas, ik hoop in de grond van mijn hart dat je geneest!

xxx11 opmerkingen:

 1. Mooi gebaar ! Het jongetje is er vast heel blij mee. Hopelijk vergaat het hem snel goed. Veel sterkte en moed toegewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel mooi cadeau!
  Ik hoop alvast met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slik... soms is het gewoon oneerlijk hé.
  Gewoon al door het lezen, bibber ik even mee én bewonder tegelijk je mooie maaksels. Ik hoop dat ze voor een brede glimlach op zijn snoetje zorgen! Gebruikt worden ze al, zie ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi, zal hem heel veel plezier doen!
  Ja, de wereld kan wreed zijn! Maar inderdaad die mannekes hebben een wilskracht en levenslust om door te gaan.
  Al ken ik Lucas niet, wil ik hem heel veel sterkte toewensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slik. Maar wat een lief kado van jou en je vriendin!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lief van jou. Het leven is niet altijd eerlijk. Je voelt je soms machteloos en zeker als het om zo'n klein mannekes gaat. Ik duim mee dat het hem goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, daar word ik toch even stil van. Ik hoop van harte dat alles snel goedkomt met Lucas! Ik mag er niet aan denken hoe het moet zijn om zoiets door te maken! Heel lief van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 't is een geweldig cadeau en we zijn er erg blij mee. De kleurtjes zijn perfect gekozen want naast roze kiest Lucas ook meer en meer voor blauw (en mama houdt heel erg van turkoois - petroltinten). Het schortje is een schot in de roos, want Lucas doet niks liever dan koken met papa. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een attent cadeau!
  Naast dat ik je wil laten weten dat het me raakt, zou ik je ook willen vragen waar je het patroon van het bestek vandaan hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, ik heb het zelf getekend met de losse hand. Gewoon eens proberen! ;)

   Verwijderen

Ik lees graag jouw reactie!