dinsdag 10 april 2018

Citytrip Eindhoven

Mijn eerste 'travel' blogpost.  Niet dat ik hierin grote ambities heb, maar ik merk dat het wel handig is om wat tips and tricks overzichtelijk mee te krijgen op één site.  Ik ga mijn best doen om dit voor jullie ook klaar te spelen.  Natuurlijk is het een overzicht van de dingen die ik bezocht en hoogstwaarschijnlijk zijn er nog andere leuke hotspots in Eindhoven te vinden.

We hadden geluk want net dit weekend was de zon volop van de partij.  Een absolute meerwaarde bij citytrippen.

Hotel:

Overnachten deden we bij Pullman Eindhoven Cocagne.  Ik keek op de bekende hotelsites maar uiteindelijk vond ik de beste deal bij het hotel zelf.  Ik was reeds lid van de Accorgroep en dat leverde meteen 5 procent korting op.  Mooie moderne kamers en een ontbijt om heel de dag mee door te komen!  De fitness, sauna en het zwembad hebben we omwille van het goede weer niet getest.
We bezochten:


Eindhoven is van oudsher een industriestad, met architecturaal unieke gebouwen. Een ander beeld dan de typische grachten en bruggetjes elders in Nederland, maar daarom niet minder mooi.
Huur zeker een fiets en geniet van de omgeving.  We huurden onze fiets bij OV-fietsverhuur aan het station voor €10 per dag/ per persoon.


Sint-Catharinakerk
Mooie, kleurrijke glasramen, maar ook enkele archeologische vondsten kan je daar bezichtigen.Van Abbemuseum
We gingen niet binnen maar het gebouw op zich is al de moeite om te bekijken.  We passeerden tevens het stadhuis.

PSV-stadion
Niet echt mijn dada maar er eens langsfietsen op weg naar Strijp-S was een goede compromis.
We fietsten achter het stadion door,  langs de Frederiklaan naar Strijp-S.
Evoluon
Het Evoluon is een discusvormig gebouw, ontworpen door de architecten Louis Kalff en Leo de Bever. De futuristische op een vliegende schotel gelijkende koepel meet 77 m in diameter en het beton van de koepel wordt door 169 kilometer spankabel op zijn plaats gehouden. Het gebouw wordt gebruikt voor tentoonstellingen en als congres- en evenementencentrum. Het is in 2018 aangewezen als Rijksmonument.  Met dank aan Wikipedia voor deze info!
Strijp-S
Strijp-S is de hippe buurt van Eindhoven.  We bezochten Versmarkt het Veem en ontdekten hoe gezellig het is in Eindhoven.Torenallee, Strijp-S


Piet Hein Eik
Laten we het een conceptstore noemen met gerecycleerde meubelen, maar ook gewoon kledij en leuke gadgets.  Helaas waren we er maar tien minuten voor sluitingstijd en is het ons niet gelukt om heel de winkel te ontdekken...


Beeldbuisring (Wat een leuke straatnaam)De 'groene' zone van Eindhoven
We cruiseden op zondag met onze fiets langs en door de parken van Eindhoven.  De vogeltjes floten en de paasbloemen groeiden weelderig.


StadswandelparkGenneper sportparkLeenderweg


We namen een kijkje in het Prehistorisch dorp.  Ideaal voor kleine en grote kinderen...


Boutenslaan 161B


We aten:


Vershal het Veem - Strijp-S
Een historisch industrieel rijksmonument (oud Philips pand) waar verschillende eet -en drinkgelegenheden elkaar de ruimte geven. Hier drink je een biertje in de brouwerij met een heerlijke pizza van een ander tentje. Uiterst gezellige plaats.Torenallee 86-02


Velosoof
Velosoof in Eindhoven is meer dan een wielercafé. Het oude industrieel ogende pand in het centrum van de Lichtstad heeft van binnen een ware metamorfose ondergaan, maar met het behoud van het nostalgische.


Gasfabriek 3Waffelicious
A new kid in town die ik absoluut wou testen.  Je kiest een wafel, bubbelwafel of shake en vervolgens je eigen toppings.  Een geweldig lekkere caloriebom!


Nieuwstraat 10


Thai Anek
Dineren deden wij de beste Thai van Eindhoven.  Dat vertelden de reviews ons toch.  En ze hadden gelijk.  Het was er heerlijk!  De gastvrijheid van de eigenaar is hartverwarmend. Een absolute aanrader.

Leenderweg 109


Bruikbaar geweest?  Laat het me zeker weten!Loods 61 (Kleine Berg 61a)

1 opmerking:

  1. Leuk om Eindhoven voorbij te zien komen! Zoals ik op IG al zei, ik groeide op in het buurtdorp en veel dingen zijn bekend terrein. Ikzelf heb weinig met de architectuur en strakke lijnen van een industriestad (doe mij de oude panden en grachtjes maar, hihi. Tis maar wat je gewoon bent, t andere spreekt dan juist aan, denk ik)...Maar zo in een notendop beschreven een prima aanrader eigenlijk voor een bezoekje als buitenstaander!
    Grappig detail; ik liep nog stage in dat prehistorisch dorp...Ook in zo'n pakje, vuurtje maken, kruidenthee, hihi. Gold old memories!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!