vrijdag 2 maart 2018

Calypso, het eerste patronenkindje van Khadetjes

Heel bescheiden schrijft ze een blogpost om mee te delen dat ze een patroontje heeft uitgebracht, gratis nog wel.  Toen ze vroeg of ik het even wilde testen, twijfelde ik geen seconde.

Khadetjes tekende een patroon uit voor een turnpakje/badpakje voor kinderen in maten 116-140.  Nel draagt graag van die pakjes.

Ze heeft er een hoop van Decathlon en Hm.com.  Nu ik een leuk patroontje heb, maak ik ze wel zelf! Het is een sober patroon met een goede pasvorm.  Overgevoelige Nel keurde het goed want het zat goed aan haar poep!En met wat basiskennis patroontekenen tover je dit patroon elke keer om tot iets nieuws.  Kijk maar eens bij Mieke!Het werken met die elastiek methode was me nieuw en ik had niet het juiste materiaal.  Ik naaide het met een doorzichtige elastiek van 5mm breedte.  Dat is toch echt geen aanrader.  Het juiste materiaal en de juiste naald (ik naaide met een microtex naald) zijn belangrijk want mijn eerste pakje heeft niet de afwerking om mee te stoefen.  Dat voelt en ziet de dochter gelukkig niet.  Ondertussen zit ik ook in een testgroep voor een vrouwenbadpak en kan ik zeggen dat de afwerking hiervan veel beter is met het juiste materiaal.  De badpakkenelastiek haalde ik bij Lingeriestoffen.nl.  Die werkt prima voor mij!  Maar de verzendkosten zijn torenhoog!  Vandaar mijn oproep aan de Belgische webshops.  Iemand die de badpakken elastiek en badpakkenvoering wil verkopen?
Het voordeel van het maken van een turnpakje is dat je niet veel stof nodig hebt en zo kon ik een restje recupereren van dit stofje.  Nog steeds verkrijgbaar bij Sincha in het Stoffenhuis in Bree trouwens!

Ik moet me wel excuseren voor de hoogst amateuristische beelden.  Een combinatie van donkere avonden en een minder meewerkende dochter gaven dit tot resultaat.  Toen ik om 16u haar vroeg om het turnpakje aan te trekken, was het 19u toen ze effectief klaar stond.  Het leven zoals het echt is, weeral... Hmm... Patroon:  Calypso van Khadetjes

11 opmerkingen:

 1. Echt heel mooi . Benieuwd naar je volwassen exemplaar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het leven zoals het is, ik kan me voorstellen dat de dochter het pakje het hele weekend wil dragen, zo comfy!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leven zoals het is, zou meer moeten getoond worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, zo tof! En lenig dat dat kind is! Er zit in Ronse een winkel/mevrouw die lingeriestof en toebehoren verkoopt, ik zoek het nog even op, heb haar kaartje nog wel ergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jouw testversie is meer dan geslaagd! op naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat was ik blij dat jij wilde testen... het doet iets met een mens, zien hoe je hersenspinsels gemaakt én gedragen worden. Een dikke zoen voor jou en die schone Nel <3!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi pakje!
  Op de foto's zie je het alvast niet dat ze niet echt meewerkend was ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, Tof! Lijkt me een leuk en dankbaar project!
  Ik ga toch eens op zoek naar leuke stof!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!