woensdag 7 februari 2018

Weggeefweek dag 3: Bambiblauw en Straightgrain

Met deze zonnige woensdag zijn we op dag 3 van mijn weggeefweek beland!  Ik merk dat een fitball weggeven iets minder populair is op mijn blog dan stoffen.  Hahaha! Waar zitten die fitte vrouwen en mannen?  Achter hun naaimachine blijkbaar... :)

Vandaag mag ik weer twee knallers van prijzen weggeven!

We beginnen bij Bambiblauw.  Bambiblauw is voor mij één van de eerste stoffenwebshops met moderne stoffen.  En dan heb ik het over de periode waar tricots nog experimenteel waren.  En zie nu eens welke leuke french terry's er niet allemaal bij Bambiblauw te vinden zijn!  We vergeten haast dat er nog katoen bestaat.

Via Bambiblauw mag ik maar liefst 2 meter van Eva's jungle weggeven!

Ik keek eens in mijn archieven en maakte hieronder een collage van mijn creaties met Bambiblauw stofjes.  Het zijn er beslist meer, maar ik vind niet alles terug.

Een tweede toppertje dat graag in mijn weggeefverhaal stapte, is An van Straightgrain.  Een ongelooflijk lieve dame, down-to-earth en oprecht.  Ik ben fan van haar patronen!  Ik ben haar dan nog steeds zo dankbaar dat ik aan enkele patroontestjes en blogtours mocht deelnemen. 
Ik heb jullie nog een kleine anekdote te vertellen rond haar.  Ik had het Tinny patroon (eerste versie) gekocht via etsy jaren geleden.  Alles staat er in het Engels omschreven.  Toen ik met een vraagje zat en haar daarrond mailde, deed ik dat in het Engels.  Pas na enkele mails had ik door dat ze uit Antwerpen kwam.  Ze mailde me mooi in het Engels terug...

Hier een collage van enkele van mijn Straightgrain creaties:Ik mag van 'Straightgrain An' een Moiano patroon weggeven samen met een gift voucher van 10 euro.
Om deel te nemen, geef je in een reactie hieronder weer:

 • Welk van de twee je wil winnen (Bambiblauw of Straightgrain)
 • Kies je voor Bambiblauw: Geef dan in een reactie weer wat je favoriete bambiblauwstofje op hun site is.
 • Kies je voor Straightgrain:  Geef dan in een reactie weer wat je favoriete Straightgrain patroontje op hun site is.


De winnaars worden eind volgende week bekend gemaakt. 
Meedoen kan tot 14/267 opmerkingen:

 1. Leuk die overzichtjes! Ik heb geen blog en zou dus helemaal niets terugvinden! Ik maak graag kans op de Straightgrain patronen. Ik heb er al een heel aantal (Tiny, Feliz, Laure...), maar nog geen jas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo , een leuke give away . Mijn voorkeur is voor bambiblauw en wat ik wel een tof stofje vind (er zijn er wel meerdere)zijn de cactusjes.nu duimen dat ik misschien bij de gelukkigen ben .
  Groetjes
  Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst wat leuk dat ik jou nu pas koppel aan de trui met de eieren :) Toen mijn zoontje namelijk jouw trui zag was hij helemaal fan; zijn eerste trui moest er één met die print worden! :)
  Maar inmiddels is er meer van achter de naaimachine getoverd, maar love love één specifiek patroon van Straightgrain; de Tiny!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een leuke give away. Ik kies voor Bambiblauw maar bij het bladeren op hun site kwam ik zoveel moois tegen dat ik hier niet met eentje kan antwoorden, ik ga dan gewoon voor de leeuwenwelp

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met deze give-away doe ik graag mee. Voor het pakket van StraightGrain. Mijn favoriete patroon: de Laure! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha zo herkenbaar dat mailen naar An in het Engels. En wat een zalige acties lopen hier. Ik doe graag mee voor het bambiblauw stofje aangezien ik alle patroontje van An heb. Mijn favoriet van het moment is de speckled french stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet te doen dat blijft hier maar cadeautjes regenen. Moeilijk kiezen ... Maar ik ga voor een patroontje van straight grain. Ik weet het niet te geloven maar ik ben de enige naaister die Tiny nog niet heeft 🙊

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh, wat ben ik een grote fan van Straightgrain, haar patronen zijn echt top! Mijn lievelings is moeilijk..... ik denk nova en feliz voor de moment, al blijft de berlinjas ook een toppertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat leuk zo'n give away en ik waag graag mijn kans.
  Mijn voorkeur gaat naar de stofjes van Bambiblauw. Mijn favoriete stofje is Vintage kitten (onlangs nog gekocht, maar deze zal mijn favo blijven). Maar inderdaad Eva's jungle zou mij heel blij maken. Duimen dus maar :-) (en dank je wel voor deze give away)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik waag graag mijn kans voor een stofje van bambiblauw. Op de site vind ik vr mijn jongens, die grote dierenliefhebbers zijn, de dierenpanelen geweldig. Voor mezelf de,zwart- witte golven

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik doe graag mee voor het Straightgrain pakket. De Tinny is hier al vaak genaaid maar de Moiano staat ook al een tijd op mijn lijst om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou wel eens een straightgrain patroon willen proberen. Lijken mij erg veelzijdig. De Laure heeft mijn voorkeur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat leuk, ik zou voor het patroon van Straigh grain gaan. Op mijn wish list van haar staan sowieso nog de Berlin voor een winterjas en de Feliz.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik leer hier dingen kennen op jou blog! Ik denk dat ik verliefd ben geworden op de witte marmerstof van bambiblauw 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, weer zo'n mooie give away. Ik doe graag mee voor een pakketje Bambiblauw. Mijn favoriet is het korenbloempaneel alhoewel ik het giraffe paneel ook schitterend vind en eigenlijk nog wel een hoop stofjes uit hun collectie. Moeilijk om te kiezen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De Tinny dress blijft mijn favoriet .

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ga voor StraightGrain! En favoriet is toch wel de Tinny <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Katja Klarenbeek7 februari 2018 om 21:28

  Ik zou voor het bambiblauwstofje gaan. Monochromes squiggly is 1 van mijn favorieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fan van zowel bambiblauw als straightgrain! Ik heb de patroontjes allemaal al dus graag het stofje. Lievelingsstof bij bambiblauw zijn de cactussen french terry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tof zo'n give-away! Toevallig ben ik ook morgen jarig (nog 5 jaartjes te gaan voor tram 4) en graag zou ik mijn straightgrain collectie uitbreiden met het laure of het ishi kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een fijne give away. Ik ben fan van StraightGrain! Ik heb de Feliz bijna af en ben er helemaal gek op. Een heerlijk patroon. Toch is mijn favoriet de Lua, die ik al vaker maakte. Tinny daarentegen is nog onontgonnen terrein. (hoewel ik die al lang geleden kocht, shame on me)
  Gelukkige verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Tinny met aangeknipte kapmouwtjes en de A-lijn versie van Laure worden als patroon het meest bovengehaald. Met een papieren versie van Moiano zou ik ook zot content zijn... <☆>

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik zou het leuk vinden om het patroon te winnen. Dit zou voor mij een goeie motivatie zijn om eindelijk eens een jasje voor dochterlief te naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Aha straightgrain aan gezien er een interessant patroontje Ishi wel eens van pas zou komen. Raffle raffle!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zou graag de stof winnen, ik wordt binnenkort voor het eerst meter en zou hier leuke geboortegeschenkjes uit willen maken. Mijn favoriet blijft de vintage kitten stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De eva-stofjes genieten mijn voorkeur. Je raadt het al : ik kies voor Bambiblauw. De straightgrain jaspatroon ligt immers op mijn kniptafel klaar. Met het junglestofje eronder wordt dat een knaller :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Koala Eef Lillimor is mijn favoriet, alsook het weggeefstofje, de andere heb ik al verwerkt voor mijn kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik zou graag voor de stofjes van Bambiblauw gaan! Mijn favoriet van het moment is de cactus-french-terry! Spijtig genoeg zijn de patroontjes van StraightGain te klein voor mijn dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Absoluut voor de stofjes! ☺️
  Mijn favo is het zelfmaakpaneel voor een popje!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oohh zo leuk weeral! En moeilijk kiezen 🤗 ik ga toch voor straight grain. Mijn favoriete patroon is zeker de Lua! Hier al ontzettend veel gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Alida @stofeerlijk8 februari 2018 om 09:04

  Oehhh ik ga voor straight graan. Moiano is dan ook nog meten mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. PS: de Tinny ligt hier ook, maar ik denk dat de Moiano het daar toch van gaat winnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een leuke weggeef-actie. Ik kies toch voor straight grain, mijn favoriete patroon is de Tinny.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een gave stoffen heeft bambi blauw toch. Ik kan bijna niet kiezen voor m'n favoriet! Zijn het de monochromes, de graphite of toch de dierenpanelen. Of gewoon allemaal... Ze zijn zo gaaf dus zou heel graag de stoffen winnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik ga voor de straight grain! Ik heb de Lua al ettelijke keren genaaid als kraamkado en dat is telkens een dikke hit. Daarbuiten kan ik niet wachten tot mijn dochtertje groot genoeg is om aan een reeks Tinny's te beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Mooi give-away! Ik wil meedoen voor het stofje van Bamiblauw! Mijn favorieten zijn de stofjes van Eva en misschien net iets meer Eva's goudvisjes

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Weeral zo'n leuke give-away seg!
  Ik waag graag mijn kans voor het Moiano patroon.
  Stofjes genoeg hier in de kast ;-) en mijn dochter kan nog wel een jas gebruiken binnenkort.
  Ons favoriete patroon momenteel is de Laurejurk, staat ze prachtig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. woohoow, ik doe graag mee voor straight grain met als favo de tinny of nee toch feliz, of nee toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. De patronen van Straightgrain zijn allemaal prachtig, maar als ik dan toch eentje als favoriet moet benoemen, dan is het de Laure.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik ben helemaal weg van de patronen van straight grain. Daarom zou ik het patroon Nova kiezen

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Annelies Crommelinck8 februari 2018 om 14:54

  Mijn dochtertje wordt eind april geboren en aangezien ik mij voorgenomen heb om zelf haar garderobe te naaien, zijn patroontjes zeer welkom. De Feliz staat op mijn verlanglijstje! En de Moiano vind ik supermooi, dus ik waag mijn kans.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik waag graag mijn kans voor het stofje van Bambiblauw. Helemaal fan van die lama's in oker!
  En nu duimen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Nog zo'n mooie giveaway ! Ik doe graag mee voor de Bambiblauw stof, al ben ik ook wel fan van de Moianojas, maar ik heb jammergenoeg geen meisjes rondlopen om kledij voor te naaien :) Mijn favoriete Bambiblauw stof is momenteel de zwarte marmer French Terry, al blijf ik ook wel fan van hun dierenpanelen en hoop ik dat er binnenkort een nieuwe reeks van verschijnt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik ga voor de stofjes! Mijn favoriet is de Manuela, of nee, de vintage kittens, of toch de monochrome scales. Ik kan niet kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. De Moiano heb ik al, dus ik wil graag meedoen voor de jungle blaadjes! Maken we daar een jasje van? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Een onmogelijke opdracht om een favoriete stof aan te duiden... Ik zou meer bedenktijd nodig hebben. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wat een leuke wedstrijd. Ik doe graag mee voor de stofjes! Er staat altijd zoveel leuks op bambiblauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Eén favoriet stofje? Onmogelijk. Ik heb een koopstop wat stofje betreft, maar gekregen stofjes vallen daar niet onder, ofwel?

  BeantwoordenVerwijderen
 49. De moiano heb ik al. Stofjes van bambiblauw zijn altijd cool. De stofjes van eva mouton, maar ooo die van BLOS vind ik erg gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ik doe graag mee voor de Moiano. En mijn all-time favorite blijft natuurlijk de Tiny :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ik doe graag mee voor het pakket van Straightgrain. Ik blijf Tinny een topper vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. ik waag graag mijn kans voor de stofjes. wij zijn fans van Eva!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ik moet mij haasten om nog een patroontje van Straightgrain te maken voor mijn jongste dochter. Met een lentefeestkindje in huis zou ik gaan voor de Tiny jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Mooie collages van je naaiwerk. Het nova bloesje vinden dichter en ik super. Misschien past dochterlief er net nog in 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Joehoe!weeral een kei leuke giveaway! De moiano staat al lang op men verlanglijstje. De Tiny blijft mijn all-time favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Mijn favorieten die ik al heb bij Straightgrain: Tinny, Laure en Nore. Maar de Nova mag hier zeker ook komen wonen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Ik ben fan van Straightgrain. De Laure, Tinny en Nore wonen hier al, maar de Nova kan er zeker nog bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 58. oh zeg, weer zo'n ferme geschenken om weg te geven! ik doe graag mee voor het stofje. Mijn favoriete stofje van Bambiblauw , ... moeilijk om te kiezen, want dat hangt natuurlijk van de bestemming af, maar ik ga voor speckled French Terry.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ik doe ook mee voor de bambiblauw. Hun laatste collectie, en dan vooral de stoffen met cactussen vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Hoe mooi die Moiano ook is, een extra stofje mag er altijd bij :o) Hier ook heel veel hartjes voor Eva’s goudvissen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Leuke prijzen! Ik ga voor de stof...de eenhoorns zijn de favoriet van mijn dochters!

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Mademwazelle Jeanne10 februari 2018 om 19:48

  Wat een leuke give away! Ik ga voor de stoffen van Bambiblauw. Mijn favorietje is de okergele tricot met lamas

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Weeral een topper van formaat! Ik ga voor Straightgrain, zelfs met alleen jongens in huis! Kan ik ook naaien voor mijn metekindje 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 64. WoW! Ik zou graag de straightgrain winnen. Daarbij is de Laure mijn favoriete. 💓

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Leuk zeg.... De Moiana heb ik al, dus ik doe graag mee voor het stof van Bambiblauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Wat een toffe prijzen (ik neem in omgekeerde volgorde deel 😂)! Ik ben ook een súpergrote fan van de straightgrainpatronen. De moiano blinkt hier al in de kast :-) Ook rolden er hier al heel wat bambiblauwstofjes onder de naaimachine uit maar er kunnen er altijd bij 😊 Ik ben grote fan van de bloscollectie en de eva mouton-prints. Op dit moment zijn de zwanen favoriet 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Hoewel ik de patroontjes van Straightgrain geweldig vind, ga ik toch voor het stofje van Bambiblauw, want de dochters zitten al aan de grootste maten van die patronen. En het mooiste stofje kiezen? Onbegonnen werk... Maar de dierenpanelen van de Happy Nature collectie blijven toch toppertjes !! Ik hoop dat er daar nog eens nieuwe van komen...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!