woensdag 6 juli 2016

Maxi skirt @het Stoffenhuis te Bree

Op uitnodiging mocht ik samen met 4 andere blogsters (Esther, Marleen, Eva en Katrien) bij Sincha in het Stoffenhuis gaan naaien.  Het stoffenhuis ligt in Bree en de bakstenen winkel is een volledig vernieuwd pand. Oud en nieuw met elkaar gemixt.  Prachtig gerenoveerd.    Ga zeker eens een kijkje nemen!

Ook de stoffen trokken mijn aandacht!  Ik mocht een stofje kiezen voor een projectje.  Ik zag online een stof en koos mijn project.  Toen ik een weekje later het stofje online nog eens wou bekijken, was het weg... Uitverkocht.  Jammer, maar gelukkig is er daar meer dan genoeg keuze, ook aan damesstoffen.  Dus ik wachtte af.

Tijdens de naaizondag voelde ik aan zowat alle stofjes om te zien of ze genoeg zwier hadden.  Dit projectje vraagt om een fladderstofje.  En dat vond ik bij de stoffenlijn van Hilco.  Je zou het haast niet zeggen maar dit stofje is een wolcrepe.  Zalig zacht en met veel zwier.  Ik nam 1.5 meter en zo bleef er nog een metertje van de rol over.  Dat laatste metertje lonkte naar Eva en ook dat verdween over de toonbank.
Bij Sissy Boy kocht ik vorig jaar een maxi kleed.  Eentje waar ik zo van houd.  Ik bestudeerde de afwerking van het kleed en bedacht me dat zoiets zelf maken niet al te moeilijk zou zijn.

Ik vertrok van een basispatroon van een topje uit de Burda waar een borstneep in zat.  Vervolgens legde ik er de bestaande jurk op en tekende zo het patroon van het bovenstukje.

Het rokgedeelte was gewoon een kwestie van meten.  Aangezien de stof van de originele jurk nogal hard rafelde, was de zijnaad van het rokgedeelte afgewerkt met een Engelse naad tot aan de split.  Ook die techniek nam ik over.links:  afwerking split
rechts: Engelse zoom


Het bovenste en onderste pand werden aaneen genaaid met een naadwaarde van 4 cm, vervolgens met twee centimeter omgezoomd naar boven en vastgestikt.  Zo creëerde ik een tunnel om een elastiek door te halen.Twee houvastjes werden tussen de twee panden geplaatst om mijn lintje op zijn plaats te houden.  Deze jurk is volledig afgewerkt langs binnen.  Geen zichtbare naden te zien.


Een heerlijke jurk om te dragen.  En zo makkelijk gemaakt.  Er is al een tweede versie in de maak.


Vanaf vandaag een week lang 10 procent korting op alle viscose/voile/chiffons en andere zwierige stofjes bij het Stoffenhuis


En kom hé... Laat die zomer nu eens echt beginnen!!
23 opmerkingen:

 1. Superleuk die jurk van jou! En stofje lijkt inderdaad perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig om deze wol-crepe te zien in jouw maxi-dress ... laat de zomer maar komen :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat je leuk! Laat die zomer maar heel snel beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wauw! Dit vraagt echt om zomers weer he... Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. woow! tof zeg! je staat er ook super mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig kleed !! Laat die zomer nu maar beginnen (het weekend ziet er alleszins veelbelovend uit)...
  En proficiat dat je contributor bent van KCW !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw supermooi! En de zon is daar! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk!! Mooie stof voor zo'n jurk! I like it!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schoon zeg! Ik maakte deze week ook een maxijurk, maar in tricot. Hoop ook dat ik 'm nog enkele keren kan dragen deze "zomer"!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die jurk vraagt ervoor om gedragen te worden! Super! Ik ben al benieuwd naar nr 2!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schoon zeg! Ik maakte deze week ook een maxijurk, maar in tricot. Hoop ook dat ik 'm nog enkele keren kan dragen deze "zomer"!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, ik kocht dit stofje bijna. Je hebt het mooi verwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zelfs NOG mooier aan! Echt knap en past perfect bij je.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!