zaterdag 16 mei 2015

Van verjaardag tot moederdag

8 Februari was ik jarig.  Over leeftijden gaan we het niet hebben, maar ik kreeg een verrassing van de echtgenoot.  Alleen moest ik drie weken wachten om mijn cadeau te 'innen'.  'Wat? Drie weken?'  Mijn onschuldige ondervragingen tussen de soep en de patatten, leverde helaas niets op.  Tot hij me een week voor de verrassing vertelde dat hij een tipje van de sluier 'moest' lichten omdat ik materiaal nodig had voor de workshop en aangezien mijn stoffen/fourniturenverzameling vrij uitgebreid is, kon ik dat maar beter van thuis meenemen (Lees: 'Jij gaat daar toch geen stof kopen met jouw verzameling thuis!').

Lief als hij is, deed hij me dus een workshop cadeau, bij Annamarieke .  'Je gaat een fietstas maken'.  Ik kreeg de lijst met benodigdheden doorgemaild en vond het wat weinig stof voor een fietstas.

Op de workshop aangekomen, moest ik de penibele vraag stellen:
'Wat gaan we vandaag maken?'
Gefronste wenkbrauwen alom.  Na mijn verhaal maakte dat plaats voor  'aaah en oohs'.

We maakten een fietshandtas.  Een tas die je vooraan (of achteraan) aan de fiets kan hangen en die tevens als handtas kan worden gebruikt.
De tas was niet mijn smaak maar ik hoopte dat mijn ma dit wel kon bekoren. Haar wekelijks marktbezoek met de fiets kon wel wat gepimpt worden.  Ik nam een petit panstofje met haar lievelingskleur fuchsia.   De workshop was uiterst aangenaam.  Een mooie naaizolder en lekker eten klaargemaakt door Meneer Annamarieke...  Wilt u in de toekomst zelf zulk cadeau krijgen, stuur uw echtgenoot dan een linkje van workshop in je buurt of van bij Annamarieke...

En ik leerde bij.  Een ritstasje met zichtbare rits en magneetknopen.Ik voorzag een hoop extra tasjes voorzien van paspel.  Je hoort me al komen.  Mijn tas was op het einde van de dag nog niet klaar.  Geen foto voor Annamarieke om te laten zien.  Maar nu kan ik zeggen....  Hij is af!


En hij is voor de beste mama uit de hele wereld.Stof buitenkant: Tafelzeil Petit Pan Bulle Noir
Stof binnenstof: Katoen Petite Pivoine Noir
Fournituren:Annamarieke.be

Gelukkige moederkesdag, mama Josephine!

21 opmerkingen:

 1. Die zou inderdaad heel goed bij mijn jurkje passen! En wat leuk zo'n meedenkende man :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee. Super tof cadeau ook.
  Ik heb een mand vooraan mijn fiets hangen. Ik denk eraan om een tas te maken op maat van de mand zodat alles die in de fietsmand zit, mooi afgedekt is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, Jip by Jan heeft hier een tutorial voor, misschien iets voor jou?http://www.jipbyjan.nl/portfolio/tutorial-fietsmandtas-naaien/
   Groetjes Nancy (Stikplezier.blogspot.be)

   Verwijderen
 3. Leuk cadeau! Ik heb zo'n tas gekocht, omdat ik elke dag met trein en fiets naar het werk ga. Deze is veel toffer! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is wel een leuk patroon.Jammer genoeg gene man in huis die me zo'n workshop cadeau doet.Zal zelf eens op de site gaan kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk cadeau om te krijgen zowel workshop als tas. Jouw mama was vast blij. Dat heb je mooi gemaakt .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. amai die is leuk! de mama zal content geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mmm, dat linkje ga ik eens laten rondslingeren precies! knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er wel keihandig uit ! (en ocharme jouw wederhelft, doet hij jouw zo'n mooie verrassing cadeau en is die tas dan uiteindelijk niet je ding ... of mocht ik dat hier niet luidop zeggen ?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Jo, je mag dat zeggen want ik heb het hem ook zelf gezegd. Ik heb me dan toen ook direct ingeschreven voor de Belladone workshop, ter compensatie van zijn slechte keuze! Niet, ik vond het superlief, echt. Ik zou dit workshop nooit zelf gekozen hebben, maar nu is mijn ma echt content!

   Verwijderen
 9. Superlief van je ventje, al was het dan niet helemaal jouw ding, je mama zal haar schoonzoon des te meer appreciƫren nu ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toffe workshop! En hij is super geworden! Vooraan heb ik een fietsmand maar achteraan zou ik zoiets wel kunnen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zal je mama toch blij mogen zijn met zo'n fietstas! Want in tegenstelling tot jou ben ik er wel helemaal weg van! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een leuke! en handig die rits bovenop

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Toch een toffe tas? En handig! Ik zou dat nog wel gebruiken hoor, en al zeker in fuchsia :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Blijkbaar ben ik al niet meer de eerste die zo'n tas zelf wel heel erg zou zien zitten! Van de stoffencombinatie alleen zou je al vrolijk op je fiets gaan zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het lijkt mij gewoon een super handige fietstas!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!