zondag 26 oktober 2014

The Julia Woman's Cardigan

Ik heb gefaald.  The Kids Clothes Week heeft zich beperkt tot één avond stikken.  Een lange avond (lees: nacht), genoeg voor bijna een uurtje per dag gedurende enkele dagen, maar dat telt niet, zeker? :)

Toch heb ik de dagen ervoor en erna niet stilgezeten.  Vorige zaterdag kwamen we met onze 'gestikte wijven' bijeen.  Daar werkte ik aan een nieuw gekocht patroontje.  Ik kocht het, nadat ik ergens op Facebook gelezen had dat de patronen aan halve prijs waren.  Dus ik ging een kijkje nemen en mijn ogen vielen direct op The Julia Woman's Cardigan van Mouse House Creations. 

Eenmaal je alle patroondelen aaneengeplakt hebt en je het patroon (op je maat aangepast) overgenomen hebt op patroonpapier, is 90 procent van het werk achter de rug.  Spijtig, want die 10 procent doe ik juist graag.

Ik knipte in een couponneke dat ik kocht op The Fashion Fair van La Maison Victor bij Mondepot. Een prachtig gebreid stofje dat helaas niet meer verkrijgbaar is.
Maar ik vreesde dat ik niet genoeg stof had en samen met gestikt wijf Annick (wat een talent!) draaide en keerde we de patroondelen.  1 mouw kon er niet op. Ook de band/kraag kon ik niet dubbelen in deze stof. Ik besloot de mouw zo lang te maken als de stoflengte nog toeliet en de rest van de mouw op een andere plaats te leggen.
Ik maakte de cardigan zo goed als af, buiten het dubbelen van de buitenste strook.

Ik twijfelde over de pasvorm.  Prima aan de schouders en de borst maar wat los beneden.  Ik raadpleegde zowat iedereen tijdens de reünie en liet het voor wat het was. Verdeelde meningen...

Thuisgekomen zocht ik in mijn stofotheek naar een ideaal stofje om te dubbelen en toen zag ik het.  Een kanten stofje van The Fabric sales gecombineerd met een donkergrijze tricot.

Ook het onderste deel van de mouw dubbelde ik.  Ik maakte de mouw ook redelijk lang zodat ik de mouwen kan omplooien als ik dat wil.
En ja, An, ik paste de cardigan toch nog aan zodat die onderaan minder doorhangt.Wat ben ik blij met dit exemplaar.  Graag wat meer selfish sewing, please!


31 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Ziet er supergezellig uit om te dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kei hard geslaagd! Ik kocht via diezelfde promo de Norah Dress, heb getwijfeld over die cardigan maar uiteindelijk toch laten passeren. Als ik dit nu zie... Och ja, you cannot have it all :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij staat je super mooi! Leuke combinatie van de stofjes.
  Groetjes Daisy

  http://molemiekesnaaiblog.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte dezelfde cardigan in kinderversie voor Stylo 3, en ik vind dat oversizede net geweldig! En dat te weinig-stof-probleem: goed opgelost toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oversized voor een maatje 36: JA! Voor mijn model: NEEN :)

   Verwijderen
 5. Echt geslaagd!! Het was de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Selfish sewing, geweldig. Super cardigan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw, hoe 'schaarste' tot de schoonste dingen kan leiden. Hier zal je veel plezier aan hebben. En ja, selfisch moeten we ook eens zijn hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supermooi! Prachtige, hippe stoffencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het staat je heel mooi! ik weet niet hoe het er voor je aanpassing uitzag, maar nu is het in ieder geval echt stijlvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, absoluut super :) vooral de combinatie met de twee stoffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt er inderdaad de ideale contrastcombi voor gevonden ! Een pareltje waar je volgens mij nog lang genot van zult hebben ! Well done ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zeer mooi en heel erg in de mode! Ook een prachtige stoffencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kijk 'es aan wat een mooi vestje!! Dat heb jij heel goed gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. kei-ferm - jij bent toch ook iemands kindje hé (dat zeiden de kinderen hier vroeger altijd) Dus eigenlijk telt dat ook voor de KCW vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi resultaat! Wat een mooie stof zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Och, da's keigoed opgelost! Ik ben blij voor u. :) Hij is echt mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aah zalig, echt zo'n gezellig vestje waar je wil in wonen. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!