zondag 11 mei 2014

Rollercoaster #2

De Rollercoaster uit Homemade Mini Couture rolde al eens eerder van onder mijn machine, alleen stond die machine nu op een andere locatie.  En ik maakte niet één maar twee versies.

De eerste versie was een recyclage project van een broek van de echtgenoot. De binnenkant van zijn zakken werden tevens de zakken voor de zoon, alleen maakte ik ze hier zichtbaar. 
Het patroon werd een stuk verlengd (3.5 cm).  En dan kwam ik maar net toe. Stan is 'ne gespierde stylo' en die benen worden maar langer en langer!

 Een degelijke foto trekken van deze broek blijkt onmogelijk.  De lijntjes op de broek lijken te dansen.

In de handleiding van de Rollercoaster staat dat je de paspel in twee stukken aan de boven-achterkant moet bevestigen (linker -en rechterpijp).  De ervaring zegt mij dat je dat best niet doet.  Er komen twee paspelkoordjes bijeen aan de 'poep'.  De naad staat op die plaats dik, trekt open bij het zitten en bij zijn vorig broekje kwam er snel sleet op.  Daarom stikte ik eerst de linker -en rechter boven-achterkant aaneen.  Daarop plaatste ik dan in één lijn de paspel....  Veel mooier en beter!


Broek nummer twee lag na een kwartier dragen al terug in de was. 

Die foto's komen later wel, als de zon beslist om nog eens te gaan schijnen...

10 opmerkingen:

 1. super broek! ik heb die nog niet geprobeerd. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan! Enne ... bedankt voor de paspeltip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond ze tijdens het weekend al top, maar nu 'op model' => echt SUPER!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg!
  Deze staat ook nog op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof! Ik maakte de broek eens voor een vriendin haar zoon en haalde het koordje uit de paspel waar ze aaneensluiten, dat werkt ook beter denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, ik denk zelfs dat Laura van Querida het zo doet. We hadden het er op weekend nog over dat het koordje eruit laten ook een optie zou zijn!

   Verwijderen
 6. Staathet zelfs niet zo in het boek? Van in 1 keer de paspel te stikken? Ik herinner me allesinds dat ik het ook zo gedaan heb ;).
  Staat hem mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!