maandag 5 mei 2014

Kussen met paspel en rits

Dat was dus één van mijn projecten op weekend.  Ik koop meestal stoffen zonder doel.  'Oh mooi, die neem ik mee!'  Thuis kom ik meestal tot de constatatie dat ik ofwel te weinig gekocht heb voor bijvoorbeeld een rok voor mezelf of veel te veel voor een kleedje voor Nel.  Ik zal het nooit leren, dat plannen en gericht zoeken naar stoffen.  Meestal zit ik ook nog eens zonder gepaste knopjes of paspel.  En zo ging het dus ook met mijn kussens.  De stof had ik gekocht maar paspel had ik niet.  Ik had wel bijpassende biais en maakte zo mijn eigen paspel.  En daar had ik ook weer niet genoeg van om twee kussens te maken.
 Gelukkig deed Lieve haar winkeltje open en kocht ik bijhorende biais waarvan ik uiteindelijk ook paspel van maakte. Veel werk dus voor twee kussenslopen...

Het maken van de kussens liep zeer moeizaam.  Bij het knippen merkte ik al op dat het patroon op de stof helemaal scheef liep.  De tekening in het kussen laten doorlopen was onbegonnen werk. Ik had me gebaseerd op de tutorial van oon, maar wou ze maken met blinde rits.  Eenmaal op weekend zag ik dat ik gewone ritsen mee had genomen en ik dus te weinig naadwaarde had geteld. 

Gelukkig was de stof vrij elastisch en met wat trekwerk had ik nog een centimetertje op overschot. 

Ik raad je het niet aan, een kussen met paspel en rits.  Gewoon omdat je de hoeken met de hand moet naaien.  En ik haat met de hand naaien! 
Maar het resultaat mag er zijn.  Het voordeel is dat je ze langs beide kanten kan gebruiken in tegenstelling tot de exemplaren zonder rits.


Stof: 'Madison Navy' van Michael Miller
en
'Camp Chevron yellow' van Riley Blake
gekocht bij Daaidieka.be
Paspeltouw; Bouwmaterialen Tops in Heultje
 

21 opmerkingen:

 1. Het zijn mooie kussens! En ook ik heb hetzelfde probleem met het kopen van stoffen, ik koop ook nooit de juiste hoeveelheid...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél mooie kussens! En idd, ik herken het stoffen'probleem' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar probleem maar mooi opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ewel, dat probleem is nu eens niet herkenbaar sè ;). Meestal 'zie' ik wel wat ik ermee ga doen als ik stof koop, en ik pas de hoeveelheid dan ook in die zin aan. Anyway, ik vond het op 't weekend al leuke kussens, nu nog altijd, ondanks het getrek en gesleur!
  (je had moeten meekijken naar Jo en haar handnaaien; miljaar, die kan er wat van!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ! Dat handnaaien had je echt aan mij mogen vragen ! (sorry dat ik het niet tijdig opmerkte)

   Verwijderen
 5. Leuke combi van stofjes! :-) zoals altijd natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kussens! Ik herken helemaal wat je schrijft. Het is de mooiste afwerking voor een kussen, maar een rotklusje inderdaad ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind/vond dat dus ook keimooie kussens he ! Dat vele werk loont echt ... kijk maar eens hoe mooi uw fauteuil opgevrolijkt wordt !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind ze heel erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. die zijn nu eens echt knap zeg. goed gedaan!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo herkenbaar! Maar heel mooi!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het resultaat is wel TOP, dus een dikke pluim voor al dat werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi ! Ik heb vorige week ook een gemaakt met paspel en rits. De hoeken heb ik wel met mijn machine kunnen doen . Was een beetje prutsen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dus ik ben niet de enige die aan iets begin en dan merk dat ik de helft van wat ik nodig heb eigenlijk niet in huis heb? Al zien die kussens er toch wel heel erg geslaagd uit, precies alsof alles net wel in huis was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dus ik ben niet de enige bij wie de helft nooit in huis is als ik aan iets begin? Al zien die kussens er wel supergeslaagd uit, en helemaal niet alsof er ook maar iets ontbrak!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haaha, ik ben ook zo, ik koop als ik het mooi vind en heb dan teveel of te weinig. :-) Ondanks de moeizame weg heel mooie kussens!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En toch zijn het toffe kussens! Ondanks al het werk. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!