vrijdag 7 maart 2014

Dekentjes in het lang en in het breed: Nr. 4 en 3En toen ik mijn meisjesdekentjes al een tijdje klaarliggen had, was ik ontzettend blij dat er weer enkele kleintjes geboren werden.  Toeval of niet, allemaal jongens.

Eerder deze week ontdekte ik een stoffenwinkeltje in Scherpenheuvel.  Dat is dus vlak bij de deur!  Spriffels bestaat al bijna een jaar.  Had ik dat eerder geweten...  In elk geval is de webshop van Mme Spriffels de moeite om naar te gaan kijken.  Ze verkoopt stofjes in alle prijscategorieën.  Zo ook Petit Pan en Hamburger Liebe.  Vooral de rekbare tailleband is bij haar uniek! 

Eenmaal per maand organiseert Mme Spriffels een naaicafé.  Je kan er gratis komen naaien in het café vlak naast haar winkeltje.  Met juffertje-in-het-groen trok ik gepakt en gezakt richting Scherpenheuvel.  Het was er gezellig en  het is zeker voor herhaling vatbaar! Ons juffertje werkte aan een tas en ik aan dit dekentje. 

Mme Spriffels heeft trouwens een winactie lopen op Facebook.  Allen daarheen!

Ik kocht bij Daaidieka een dierenstofje en combineerde dat met een oranje sterrenstof.  Tussenin plaatse ik een felgroene paspel.  Onderaan de sterretjesstof appliqueerde ik het enige diertje dat niet verknipt werd bij het recht knippen van de stof: de kikker.  Dat alles combineerde ik met een zachte teddy.  Gevloekt heb ik op dat stofje.  Het pluist verschrikkelijk en het rekt waardoor de rechthoek ik die ik oorspronkelijk had uitgeknipt een trapezium werd.  Vele speldjes later en met mijn nieuwe boventransportvoet is het goed gelukt.Wat ben ik blij met mijn aankoop bij matri.  Ik kocht er een voetjespakket waar onder andere een boventransportvoet bij zit.  Veel goedkoper dan de 'echte' bernettevoetjes!  Mijn boventransportbeest deed al eerder zijn werk en zo werd ook nog een ander dekentje afgewerkt.  Nr. 3 dus...

En zo waren ze met vier.  De dekentjes in het lang en in het breed:10 opmerkingen:

 1. Heerlijk! Ik lig met griep op de bank dus zou dat best kunnen gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat met de diertjes is mijn favoriet! En een boventransportvoet, das inderdaad een geriefke. Ik ben met mijne Pfaff op dat vlak rotverwend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een fijne voorraad! Ik was die avond zo moe, meteen in slaap gevallen. Vandaag in de tuin gewerkt, dus met een beetje geluk werk ik de tas vanavond af. Tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n leuke dekentjes ! Flink gewerkt !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo een mooi stapeltje!!! Fijn om je gisteren te ontmoeten, ik was al volger en nu nog meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!