zondag 9 februari 2014

Memory Lane Give Away


Jarig zijn.  Het is niet meer hetzelfde zoals vroeger.

Toen keek ik een week uit naar die ene dag waar ik de hoofdrol in speelde.  Nu lijkt die dag niet anders dan de andere dagen.  Of misschien wil ik dat bewust zo?  Misschien vind ik jarig zijn niet meer zo leuk.  In mijn hoofd blijf ik precies een twintiger maar dat getalletje zegt iets anders.  En 36, da's even slikken. 

Mijn verjaardag is ook het moment dat ik wat begin te mijmeren en nostalgisch wordt.  Ik haal dan mijn fotoalbums van onder het stof en zucht gelukkig bij elke foto.

We gaan even terug in de tijd.  Met deze foute foto's laat ik u wat dichter bij mij komen. 
 
Ik ben grootgebracht in een tijdperk met serieuze modeflaters.  Mijn kapsel was een hype bij kinderen begin jaren 80.  Het 'pagekoppeke'.  Ik werd dan ook nog een lookalike genoemd van het meisje dat toen op de verpakking van de bruine suiker stond.  Wie daar nog een afbeelding van vindt, mag het mij doorsturen!  Op mijn elfde verjaardag droeg ik de smileybutton en een trui van 'Best Company'.  Een jaar later deed ik mijn plechtige communie in een verschrikkelijk ensemble.  Dat vond ik toen ook al. Mijn enthousiasme verraadt het een beetje.
 
 
 
Ik ben van jongs af aan al in een sportclub gezet.  Mijn moeder steekt het niet onder stoelen of banken dat ik wat 'onhandelbaar' actief was.  Maar ze maakte de juiste beslissing. Van mijn 5 tot mijn 11 jaar volgde ik ballet bij Anoushka Ballings.


Wedstrijdturnen, oftewel keurturnen, heeft het grootste deel van mijn kindertijd gedomineerd. 5 dagen op 7 werd er getraind en nu pas besef ik hoeveel mijn lieve ouders rondgereden hebben met mij.
En toen ontdekte ik atletiek.  Mijn beste nummers bleken hoogspringen en discuswerpen te zijn.  Een vreemde combinatie, dat was wel duidelijk.



Niet alleen sport was belangrijk, ook muziek.  Kleding en muziek waren onlosmakend verbonden met elkaar.  Kent u nog de Johnny's en de Marina's?  Of was dat iets typisch uit mijn streek?
Mijn generatie stond half jaren 80 op verjaardagsfeestjes mee te kelen met Michael Jackson, Clouseau en Glenn Madeiros (over dat laatste ben ik minder fier).
Ikzelf was een 'die hard' fan van NKOTB (the New Kids On The Block) toen ik 12 was. What was I thinking? Op mijn 13e was zwart in en maakte ik deel uit van de neo-newwaveperiode.  De puberteit, het was geen makkelijke periode.





Ook ging ik naar de Chiro.  Gebatikte T-shirts maakten we zelf. 



 
 
Eigenlijk is 36 worden niet erg als je gelukkig kunt terugkijken naar je verleden.  Als ik mijn jeugd terug zou mogen beleven, zou ik alles eigenlijk hetzelfde doen. 
 
Wil ik niet meer jarig zijn? 
 
Toch wel, al is het maar om nog eens stil te staan bij al die mooie momenten die ik meegemaakt heb.  Jarig zijn is zoals Nieuwjaar, maar dan wat persoonlijker met eigen voornemens. 
 
Mijn voornemen? 
 
Gewoon blijven doen waarmee ik bezig ben en af en toe een keer stilstaan en genieten.
 
 
 
 
 
 
Jullie mogen mee genieten want ik geef weg.  Ik ben in een gulle bui en van stashbusting maak ik stashgiving.
  1. 80 cm van het egeltjestricot
  2. 1m turquoize canvas met bloemen en witte bolletjes
  3. enkele restlapjes
  4. strijkemblemen
  5. strikjes
  6. een rammelaar om ergens in te stikken
  7. een magneetsluiting
  8. papierklemmen (om bijvoorbeeld toile ciree te klemmen)
  9. enkele sleutelhangerringen
Wat moet je doen?
 
1.  Blijf volger of wordt er één.  Op naar de 200?
 
2. Geef onderaan het antwoord op volgende vraag: 'Wat was jouw grootste modeblunder uit je verleden?'
 
3.  Een linkje plaatsen op je blog of mijn blogpost delen via Facebook (verwijs dan naar me zodat ik het weet) verdient een extra kansje.
 
 
4.  Meedoen kan tot 17/2, want dinsdag 18/2 maak ik de winnaar bekend.
 
 
 
 


88 opmerkingen:

  1. Oohhhh dat wil ik wel winnen. Ik moet wel eens nadenken of gekregen stofjes meetellen met stashbusting. Want dat zouden veel stofjes in zijn. :)
    Mijn grootste blunder: vroeger was er de regel dat mijn mama mijn kleren koos en ik wat ik in mijn haar had. Ooohhh foute regel. Pluimen, pomponnen, popjes, diademen, haarlinten,... echt alles heb ik in felle kleuren op mijn hoofd geplaatst :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en zelfgemaakte biscuit van de bomma :-) dat was bij ons ook een klassieker!
    ik doe graag mee voor zo een mooi pakket en beken: ik droeg halverwege de jaren 90 een tabago en plateauzolen :-)
    volgen deed ik al en blijf ik doen.
    een gelukkige verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. heb trouwens nog een linkje op mijn blog geplaatst, dat was ik gisteren vergeten :-)

      Verwijderen
    2. zo van die jeansbroeken met heel brede pijpen, tabago was een merk

      Verwijderen
  3. Leuk om zo herinneringen op te halen!
    Mijn grootste modeblunder: van die buffalo's die toen helemaal "in" waren, maar oh zo lelijk zijn... Ik doe natuurlijk graag mee met je give-away! (Ik volgde je al via Bloglovin.)
    Nog een gelukkige verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkige verjaardag!
    Als ik even wat moederinstincten ophaal en door fotoboeken blader, dan vind ik de grootste modeblunder toch de oversized en niet-hippe boyfriend look ergens begin Jaren 90. De te grote kleren zijn nu ongetwijfeld veel te groot voor mijn boyfriend.
    Ik ben je volger geworden,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik las je blog al regelmatig, maar ben nu pas volger geworden (via Bloglovin). Ik ben geboren in 1982, dus voor mij zullen het vooral ook de plateauschoenen geweest zijn (hoe heetten die weer, van die zwarte die ook iedereen had? ...) Buffalo's! Oh, zo fout :)
    Ik plaats straks een linkje op mijn blog:
    woohoobydavina.blogspot.be

    Veel liefs en drie dikke virtuele verjaardagszoenen :)
    Davina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukkige verjaardag! Ik merk ook dat sinds ik kinderen heb, veel minder aandacht schenk aan die verjaardag...

    Mijn grootste modeblunder... Omdat ik altijd wat mollig ben geweest, vond ik in mijn vroege tienerjaren nogal moeilijk kleren voor mij. Ik moest als 14-jarige al snel in de vrouwenkleding gaan zoeken. Ik heb dan ooit een jeansbroek gekregen die dan natuurlijk aan mijn taille veel te breed was. En ik heb er toen niets beter op gevonden om die omhoog te houden met bretellen... Gelukkig deed ik die wel aan onder mijn T-shirt...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteers! Wat een leuke give away!
    Mijn modeblunder... Nou ja, buiten mijn schuld dan hihihi... In het zelfde foute joggingpak moeten rondlopen als mijn broertje en mijn zusje....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. evenals jouw communie was de mijne ook een ramp...voormiddag paterskleed en daarna zat ik in een zeemansbloesje met blauw rokje gepropt, ramp o ramp....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik doe graag mee! Ik zie 2 van mijn lievelingsstofjes en de uitslag komt daags voor mijn laatste 30-er verjaardag. Moet geluk brengen. De grootste modeblunder...tja dat kapsel hé. Ik had een Anne Frank-kapsel. Als ik daar nu op terugkijk, vraag ik me nog steeds af hoe mijn ouders er mij zo bij lieten lopen in mijn vroege tienerjaren. Of een grote bril met confituurpotglazen. Nog zo iets.
    Je schreef een mooie terugblik. Fijn om te lezen. En o ja, nog een dikke proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gelukkige verjaardag! :-)
    Ik waag graag mijn kans voor de give-away en zal ook een linkje plaatsen op mijn blog. Volgen deed ik je al.
    Mijn grootste modeblunders? ik heb er veel :-) De buffalo's zijn hier onder meer ook gepasseerd en ook de veel te wijde broeken en truien. Altijd lachen als ik die foto's terugzie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gelukkige verjaardag! Mijn grootste modeblunder is waarschijnlijk de marinabroek met een veel te brede orange trui. Of misschien wel de eerste keer dat ik mijn haar mocht kleuren maar alleen met henna want dit was natuurlijk. Resultaat pekes oranje haar,

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nog eens proficiat met je verjaardag!!!

    "Een rammelaar om ergens in te stikken" - Ocharme dat baby'tje die dat ooit in handen (of in de mond) zal krijgen! ;-p

    Vanzelfsprekend doe ik graag mee, want gewonnen of gekregen stofjes tel ik lekker niet mee met de stashbusting ;-)

    Mijn grootste modeblunder, en daar sta ik dan nog mee op een klasfoto, ik geloof van het eerste middelbaar, da's zo'n "spanbroek" met grote rooskleurige bloemen op. Man man, ik schaam me nu nog als ik die foto zie en dan vraag ik me altijd af: hoe kon mij mama mij zo naar school laten gaan???

    Maar seg, een vraagje: ben jij nu nog altijd zo lenig?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bepaalde spieren zijn nog lenig (terwijl ik dit lees, klinkt het zooo fout) maar het beste is er toch vanaf. Al dat sporten maakt dat je sneller versleten bent (hernia)... Was ik nog maar zo fit en lenig als vroeger!

      Verwijderen
    2. Ik hoor dat wel van veel mensen die heel veel gesport hebben op jonge leeftijd. Dat blijkt toch niet altijd zo gezond in the end!

      Zo, ik heb net nog een linkje toegevoegd op mijn blog.

      Verwijderen
  13. Gelukkige verjaardag! Wat leuk, ik doe graag mee...!
    Die (achteraf gezien) vreseijke Tobagobroeken, in combinatie met Buffalo's... Toen zo cool, iedereen moest ze hebben :-)))

    groetjes
    ELs S.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Eerst en vooral al een gelukkige verjaardag! Volgen deed ik al via bloglovin. Mijn modeblunder: alles in fluokleurtjes toen ik 15/16 jaar was! Extra brede pijpen waren toen ook in en dat gecombineerd met alle mogelijke kleurtjes (vooral groen) en mega oorbellen. Gelukkig zie ik er nu niet meer zo uit ;) al vind ik wel dat een streepje fluo zeker mag

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Eerst en vooral een héél gelukkige verjaardag !!
    ben nu ook volger van je geworden en dus héél graag mee voor de give-away. Mijn grootste modeblunder zal ongetwijfeld ook het kapsel zijn. een carrékopje dat voor héél wat hilarische momenten zorgt bij het doorbladeren van de albums

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik doe ook graag mee :) Volger ben ik al lang :)
    Grootste modeblunder... plateauschoenen heb ik ook nog gedragen, maar toch denk ik dat het eerder de leren jas met zo'n 3hoekige sjaal was, stoer willen zijn :)
    En ik plaats ook nog een linkje op doejeookmee.

    Grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
  17. zo, ik volg je! En heb je give away gedeeld op mijn pagina

    naaistaart.blogspot.com

    en mijn grootste modeblunder?

    Hmmm, ik denk als ik de foto's zo zie dat die duurde van mijn 8 tot mijn 16e ongeveer :). Al herinner ik me zeker de jassen met pelsen kraagje en de veel te veel te veel te grote kleren!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gelukkige verjaardag! Tof zo eens nostalgisch terug kijken. :-)
    En wat een leuke give-away!
    Modeblunders heb ik ook genoeg gehad; maar de wijde 'skater'schoenen onder een geklede rok is misschien toch 1 van de ergste. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Als ik die foto s zie, zie ik ook een stukje van mijn jeugd terug want ik heb ook op die school gezeten, met dezelfde leerkracht (wiskunde denk ik). En ik heb samen met jou geturnd!
    Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je maakt me nieuwsgierig!! Wie ben je?

      Verwijderen
    2. Anneke dus, ik heb een tweelingzus Elke die ook turnde. We turnden bij de wel bekende trainer M. En dat blauwe turnpak, was onze wedstrijd outfit ;-).
      Ik ben wel een jaar jonger dan jou.

      Verwijderen
  20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik doe graag mee. Ik ben net jarig op 18/02 en wordt er 37. We stammen dus uit dezelfde periode ... newbeat, zwarte T-shirt met gigantische smileys ... het is je waarschijnlijk niet vreemd.
    Mijn modeblunder :
    jeansbroek, T-shirt met jeanshemd, daarover een zwarte lederen jekker en de cowboylaarzen maakten het af. Mijn haar in de krul en flink wat mascara ... ik durf het mijn dochters niet tonen...

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jong veulentje ! hip hip hip hoera !
    Afgrijselijke gestreepte beenwarmers over een brede velouren broek, zodat dat allemaal in knobbels stak. En mijn generatie werd nog in sponsen broekskes gestoken tot ge 12 waart....
    Ik doe graag mee.
    Er staat een linkje bij mij.
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Och die blunder moet zeker en vast die knal roze body zijn geweest. Proficiat met jr verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Die knalroze body steekt er bij mb toch bovenuit! Gelukkige verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Alsnog gefeliciteerd! Mijn modeblunder(s): de veel de wijde t-shirts, spencers (hoe schrijf je dat?) en zo'n mega hoge kuif... verschrikkelijk!!! Maar ook wel lachen zo achteraf!

    Ik waag graag een kansje!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Eén modeblunder? Ik had er verschillende:
    - zo'n tricot-fitnessbroek
    - jogging in blitse parachutestof
    - buffalo's
    - stretchjeansbroek met combats (legerbotten)
    Toen voelde ik me daar wel hip en trendy in, maar als het nu terug bekijk...

    marjan . wens @ telenet . be

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Goh, de modeblunders gingen in fases! in de vroege tienerjaren waren de (nep)buffalo's en haarmascara absolute top :) in de latere tienerjaren sloeg ik de boot om naar de 'skaterstijl' met knalrode 'vans' (lees enorm lompe, niet elegante, logge schoenen). dan nog maar te zwijgen over de (gelukkig zeer korte) 'snobfase'...

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Oh ik doe graag mee, volger was ik al! Mijn grootste modeblunder? Easy: schoenen van Buffalo!! Tjah, jaren 90 he… schaamtelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Gelukkige verjaardag... niet te veel bij nadenken (ik ben zelfs een jaartje ouder ;))
    Ik doe graag mee met je give-away :)
    volger ben ik al enige tijd via bloglovin
    Mijn grootste modeblunder: mij blond laten verven en echt wit uitslaan :( niet leuk dus.
    MamaCin

    BeantwoordenVerwijderen
  30. mijn grootste modeblunder? een fluo-oranje mantelpakje (rokje + blazer). Ik gaf licht! :-)
    gelukkige verjaardag!
    Sarah (miesemuisje@hotmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Een nieuwe volger vanaf nu en een modeblunder... Goh, mijn communiekledij met het slabbetje aan de hals (ik ben 32 jaar) was erg in toen maar nu echt ronduit lelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Een nieuwe volger vanaf nu. Mijn grootste modeblunder vind ik vooral mijn communiekleed met bavetje, wat in mijn jeugd (nu 32 jaar) wel erg mode was, maar eigenlijk nu ronduit lelijk is. En de veel te grote truien in de 'alternatieve' pubertijd. Hopelijk win ik jouw pakketje, om mijn kids alvast iets modebewust te kunnen maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ooh die egeltjes tricot, super schattig. Alleen al daarvoor doe ik graag mee.
    Mijn grootste modeblundder, er zijn er genoeg. Maar ik denk toch wel die witte (licht doorschijnende) spannende leging met olifantenpijnen met grijze bloemekes op. Veel te kort en totaal niet flaterend. (What was I thinking)

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Alvast een late gelukkige verjaardag!
    Mijn modeblunders: het matrozenpakje tijdens mijn eerste communie, trainingspakken, de blouses en bijhorende mantelpakjes als tiener omdat ik toen echt van thuisuit geen mode advies kreeg. Ik herinner me nog levendig dat mijn vriend (nu man) zei trek eens wat anders aan je lijkt wel een non. De eerste moment kon ik er niet echt mee lachen maar nu begrijp ik tenvolle wat hij bedoelde. Ik ben vandaag 36 jaar geworden en als beginnende naaister probeer ik mijn eigen kledij te naaien. Dus tips en stofjes zijn altijd welkom. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Gelukkige verjaardag! Ik ben uit dezelfde generatie, slechts een jaartje ouder. Mijn grootste modeblunder waren BODY'S. Die zo met knoopjes tussen de benen toegingen. Met een jeansbroek en dan een hemd erover, in combinatie met een haarlakkuif en zwart oogpotlood. Ik huiver nog altijd als ik eraan denk, bakvis die ik toen was :)

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Oh wat een leuke give-away, ik waag graag mijn kans :-)
    Ik ben volger en ik heb een link geplaatst op mijn tabblad give-aways.
    Gelukkige verjaardag trouwens!
    Mijn grootste modeblunders: de schoenen met plateauzolen, kei-veel verschillende oorbellen (heb wel een paar gaatjes en vroeger vond ik dat leuk om allemaal verschillende aan te doen haha, nu moet het simpel zijn ;-)) en geruite broeken, stond me echt niet, maar vond ze toch zo mooi hahao

    Groetjes Frullemieke
    www.frullemieke.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Gefeliciteerd!. Heerlijk om soms terug te kijken. :-)
    Ik doe graag mee met je give away. Mijn grootste modeblunder? Rondlopen met een kapsel waardoor ik meer op een jongen dan op een meisje leek.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. ps ik plaats een linkje maar je moet even doorklikken bij de pagina's want op mijn startpagina is vaag genoeg aan de zijkant niets te zien. Helaas, en dat staat ook ongezellig, maar Blogger heeft dat er op een of andere manier uitgegooid, en ik kan het niet terugzetten :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Leuk! Mijn mode blunder? Spice girls schoenen (plateauzolen) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  40. haha we zijn van hetzelfde bouwjaar! Ik herken zoveel in je foto's! Erg komisch :) De best company trui had ik ook. En hier in Nederland noemen we de Johnny's en de Marina's, Johny's en Anita's (grappig toch). Glen Madeiros heb ik een keer live gezien bij een of andere tv opname.... Mijn nichtje was ontzettend fan van New kids on the block. Haar hele kamer hing vol met hun. Iedere keer als ik bij haar ging logeren irriteerde ik me aan hun (was meer in to george michael en A-ha... dus) Anyway gefeliciteerd met je verjaardag. Je give away sla ik over, ben namelijk totaal niet handig met naaimachine enzo!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ik heb genoten van je blogpost, foto's van vroeger terug bekijken vind ik ook altijd fijn...
    Mijn grootste modeblunder waren toch wel de buffalo's. Iedereen had ze, dat maakt het misschien iets minder erg... En proficiat hé, ook al verjaar je niet meer zo graag. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Gelukkige verjaardag!
    Mijn grootste modeblunder(S): elke nagel in een verschillend kleurtje lakken, ik was ook een 'skatertype' met de brede (lees: van mn poep zakkende) broeken met laag kruis en knalrode Vans, de veel te wijde kleren, de broeken met extreme olifantenpijpen,... en nog zoveel meer!
    Heel leuk om ieders modeblunder hier te lezen!

    oh ja, ik zet een link op mn blog ;)
    (http://missladybugsj.blogspot.be/)

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Gelukkige verjaardag!
    Mijn zus en ik hadden ook datzelfde page-kopke, bij mijn zus zo schoon in de plooi als bij jou, bij mij altijd een lok haar de verkeerde kant opstekend (kenmerkend voor mijn tegendraadsheid? :-))
    Modeblunders: oversized t-shirts, legerbottinen, donkergrijze nagels,... Wel leuk om nu met de kinderen naar die foto's te kijken! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ik was al volger en doe graag mee. De grootste modeblunder was toch dat alles zó erg oversized was, kleren waar ik nu nog 2 keer in pas, ongelooflijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Zalige foto's :) nog eens proficiat :) mijn modeblunder? Ik denk mijn broeken waar per pijp 10 man in konden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Wauw, toffe give away! Mijn modeblunder? Een oranje en geel geruite broek die ik echt tot op de draad versleten heb, met daaronder gele schoenen met dikke zolen. Tja, ik hield van kleur...

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Amai er zijn veel modeblunders;
    Om te beginnen de coupe a la jatte zoals we het hier noemden, de kraagjes van kant en de bermudabroeken met bijpassend vestje vergezeld van epauletten! Daarna volgden oversized fluokledij (geel oranje) en felblauwe broeken! Natuurlijk de buffalo's, de mèchen in het haar, voor de meer alternatieve periode: de kickers schoenen en fruit of the loom truien met kap! O jee!

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Gelukkige verjaardag zei ik al maar ik doe graag mee met je give away. En die modeblunder? Tja, de vetkuif, de bodies en de parachutestof trainings in paars en roze. Ik ben maar kort marina geweest, en toen overgeschakeld naar de zwarte new wave periode. Van style switching gesproken.. Machtige foto's btw!! En ik duim mee voor je 200!

    http://sewbidoo.blogspot.be (met link naar hier)

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Zalig! En gelukkige verjaardag!
    NKOTB, een kuif én permanent, schoenen met dikke zolen, noem maar op!
    Een linkje komt eraan.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Jij jonge blom! 36!!! Maar gefeliciteerd hè!!
    Goh, grootste modeblunder...zovéél !! Maar een grote getoupeerde kuif met daarbij (tegelijkertijd ja) een gepermanente bos haar, moet toch wel één van de beschamendste zijn....

    Cool, een give away! En ik ga gekregen en gewonnen stofjes ook lekker niet meerekenen met de stashbusting. Ik volg je uiteraard en zet een linkje bij mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Gelukkige verjaardag! Ik doe graag mee met de give-away. Ik volg je via Bloglovin. Mijn grootste modeblunder: van die dikke epauletten (schoudervullingen), die ik onder een trui, blouse, t-shirt droeg. Als we dan uitgingen en dansten, floepten die vreselijke epauletten er na een tijdje gewoon onderuit. Hopelijk wordt dit nooit geen mode meer....

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Wauw, 36! Gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne verjaardag. Mijn grootste modeblunder? Vroeger heb ik stiekeltjes gehad. Nou ja, dat had ik uiteraard niet helemaal zelf gekozen... Maar niet heel charmant!
    En je give away ziet er geweldig uit! Ik zal ook even een linkje op m'n blog plaatsen.
    Groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Op mijn lentefeestfoto's draag ik een witte blouse met gigantische pofmouwen. Ook ben ik ooit zo gek geweest om krullen in mijn haar te laten leggen waardoor ik enkele maanden heb rondgelopen met een poedelkopje. Mijn haar was op dat moment schouderlang en dus duurde het een hele tijd voor de krullen eruit waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Ik volg!
    En dat zullen de gothickleren uit mijn puberteit geweest zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Ik ben een leeftijdsgenoot en herken me in jou kledingstijl. Mijn plechtige communie vond ik maar niks, ik voelde me veel te veel opgetut (had het liefst 'ravotkleren' aan) en met 'klikkende' schoenen in de kerk dacht ik dat iedereen naar me keek.
    In mijn tienerjaren stak ik er een beetje uit, ook ik ging voor Newwave en kleding van "I'm special". Blunders, achteraf lijken het wel blunders maar op dat moment was het "in".
    Groetjes, en thanks om me nog even terug te katapulteren naar mijn jeugdjaren! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Het ergste zijn denk ik wel de Buffalo's, of dan toch een goedkoper alternatief ervan. Maar ach, als je dan de foto's bekijkt ben je toch meestal niet de enigste die een blunder heeft begaan, das toch al een hele geruststelling. Gelukkige verjaardag trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  57. In mijn vroege jeugdjaren droeg ik mijn haar op schouderlengte. Om mijn "stro"-achtige kapsel wat onder controle te houden, droeg ik een "band" in mijn haar, gewoon zo'n tamelijk brede lap stof die een paar keer werd samengevouwen, achter op mijn hoofd kwam daar dan een knoop in. Als ik nu naar foto's kijk van toen... amai, hoe aartslelijk! Maar ook dat was toen blijkbaar in ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Hahaha! Gelukkige verjaardag!
    Mijn grootste modeblunder? Als tiener in de jaren 90 was er natuurlijk en in volstrekt willekeurige volgorde: de marinalook met legging en plateauzolen, de hippielook met lange gebatikte rokken en touwtjes rond een streng haar gedraaid, de grungelook met vet los haar in de ogen en lange zwarte t-shirts van Nirvana. Maar als kind van de beruchte jaren 80 was mijn persoonlijk hoogtepunt toch onze jaarlijkse zomerreis naar een camping in het zuiden van Frankrijk. Dat deden we in stijl met... Alle vijf ( broer, zus, ma en pa incluis) in hetzelfde parachutestoffen trainingspak in felle fluokleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Ik doe graag mee met je give away en volg je blog. Gelukkige verjaardag ! 36 lentes, ja, de tijd gaat vlug, bij mij staan er 20 jaren meer op de teller.
    Mijn grootste modeblunder : een knalgele mantel ...... die ik eerst niet kreeg. Mijn mama heeft hem nadien in donkerblauw laten verven.
    Groetjes,
    Martine
    Homemade and more

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Gefeliciteerd met je verjaardag!!!
    :)

    Modeblunders......hmmmm.....ben nogal lang ( zeker tot mijn 16e) een echt braaf zieltje geweest dat nog aandeed wat haar moeder kocht! Helemaal verstoken van alle rages, want daar deden wij thuis echt niet aan mee, financieel gewoon niet haalbaar toen met 11 kinderen.
    Mijn moeder was voor die rijd best wel modern en modieus, maar als ik nu die foto's terugzie ....aaaaghr!!!
    Het allerergste moet wel mijn suite-outfit bij het huwelijk van zus nr 2 zijn geweest!
    Een oudroze ( ik heb een HEKEL aan roze!) wijde broek die nogal hoog werd gedragen met twee brede bretels in dezelfde stof, volgens mij gekruist op de rug)...veel te korte broekspijpen en een strik net boven het kruis??? en daar een gebloemd blouseke onder met een wit kraagje...wat nu waarschijnlijk heel erg IN zou zijn ( dat blouseke he...niet die broek!) toentertijd vond ik dat
    VERSCHRIKKELIJK om te dragen....maar ja, ik was toen nog een brave en gehoorzame 12-jarige ( denk ik!)
    Ik heb daar natuurlijk ne 'wazige'foto van......wilt ge eens lachen?
    :)

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Het lukt me niet om de foto te posten.....misschien maar beter zo...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Hip hip hip hip hip ......... Hoera (kommil foo)
    Modefouten, jawel, spontaan moest ik denken aan mijn kuif als puber en bij het zien van je foto's in je zwarte periode aan mijn ergste ever: een arafat sjaal, bloos bloos.
    En 36, je moet nog in de fleur van je leven komen volgens velen.
    Gr,
    FriEkEL

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Enkele blunders: Tussen de zus en mij 2jaar verschil, maar altijd hadden we wel dezelfde kleren aan, met op de kop toe nog nen palmboom in mijn haar * ooh jee*
    Later natuurlijk, de welgekende buffalo's, legerbottinnen, .. het heeft bij mij ook allemaal de revue gepasseerd. En over mijn communiekleed, daar zullen we wel over zwijgen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  64. het eerste waar ik nu aan denk is de palmboom lekker hoog op men hoofd en het ergste ik vond dat nog mooi ook :s
    ohja en 2 dagen voor dat je naar kapper gaat beslissen dat je ni meer kunt wachten en dan maar zelf u froufrou knipt (lees verknald) en die 3 dagen voor u vormsel.

    Ook ene keer op het basketpleintje uit gelachen geweest omdat ik van kop tot teen int roos was (ook dat vond ik mooi :s)

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Joepie!!! Lang leve de modeblunders! En zoveel marina's hier?? Ik behoorde tot het clubje van de alternatieven ;-) Geef mij dus maar de dokter martens, kickers of combatshoes. Een zwarte stretch, t-shirt van Nirvana en zwarte nagellak (mijn ouders gruwelden ervan). Al moet ik zeggen dat ik dat eigenlijk niet (zelf nu niet) als een mode-blunder zie. De bijhorende arafat-sjaal en 'indisch hemdje', daarentegen... Of de geruite broeken...

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Mijn grootste blunder is een kapselblunder geweest. Na zo'n mooi kapsel als dat van jou (ik dacht eerst dat ik het was op de foto), besloot ik enkele maanden voor mijn plechtige communie om een broske te laten knippen. Hele schone foto's zijn dat geworden :-( En ik heb dat volgehouden tot ze tegen mijn moeder zeiden dat ze haar gezien hadden met haar zoon (we zijn thuis met 2 zussen, zegt genoeg dus)...

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Gefeliciteerd! Ik ben 2 weken terug 30 geworden. Ik voelde me zoo oud worden.:-) En ja, ik doe graag mee voor zo'n mooie spulletjes.:-)

    Mijn grootste modeblunder? Wat denk je van permanent waardoor je haar in schapenkrulletjes veranderd ipv in de zoooo gewenste mooie grove krul? Dat was dus nooit weer! Ik meld me nu direct aan als volger.

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Ik ga volgen en doe graag mee.
    Mijn modeblunder? De laatste was op een verjaardag vorige week, mijn zus kwam binnen, bekeek mij en mijn nieuwe pullover en zei de legendarische woorden: "Is dit echt de mooiste trui die je hebt?" :(

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Ik had lang een grote kuif in mijn haar...
    Ik volg je nu en doe graag mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Wel, verjaardagsgenote, ik waag mijn kans en werd zonet je nieuwste volger :) Grootste modeblunder: de hier al aangehaalde Buffalo's. Ik schaam me zo hard dat ik die ooit gedragen heb. Maar goed, misschien schaam ik me binnen vijftien jaar ook om wat ik nu draag, zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Ik herken veel van de modeblunders hierboven, maar ik schaam me nog het meest om mijn gecrepeerde froufrou. Gelukkige verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Oh teveel krullend haar en een driekwart broek met enkelsokjes ...
    Ik volg je op instagram

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Op de valreep ...
    De grootste blunder: een geweldig idee van ons moeder gevolgd: een permanent. Een schaap was er niets tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Oh... nog net op tijd!
    Mijn grootste blunder? Waar te beginnen ;o)
    Ik denk dat buffalo's ook wel één van de grootste was.

    Ik zet nog snel een link op naaikriebels.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Nog net op tijd om mee te doen!!! Joepie!

    BeantwoordenVerwijderen
  76. O ja, ik zal ook een linkje op ons blogje plaatsen!

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Ik doe ook nog even mee en je hebt bij ons een link, ook ik blijf net als mijn zus in de kapsels. Een permanent in mijn dikke haar, behoorlijk leeuwengehalte met als kers op de taart een kuif met elnette stijf gezet... Waar zat ik met mijn gedachten seg... Een late happy birthdeeee

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!