dinsdag 19 november 2013

Het Leuke Mamaboek

Aangenaam verrast werd ik toen ik het pas uitgebrachte boek van Lobke van 'De leuke wereld' in mijn brievenbus vond. Ik volg Lobke al een hele tijd via instagram en keek mee uit naar haar papieren pasgeborene.

'Het Leuke Mamaboek is een eerlijke, herkenbare en informatieve tool voor mama's en mama's in spe, boordevol praktische tips, top- en flopmomenten, weetjes en DIY-ideeën voor alle fases van het moederschap. Zonder betutteling, maar jong, hip en met een vleugje trendy retro. Wie nog met een bolle buik rondloopt, ontdekt niet alleen hoe zelf geboortekaartjes en alternatieven voor doopsuiker te maken, maar ook hoe je als nieuwe mama het budget binnen de perken kan houden, wat wel en niet thuishoort in het ziekenhuiskoffertje, en ook de hele administratieve molen rond werk en zwangerschap wordt haarfijn uit de doeken gedaan. Handige mama's kunnen hun hart ophalen bij de originele knutselprojecten met of zonder de kids. De online-mama krijgt een lesje in sociale media, zodat ze helemaal blog, twitter- of facebookklaar is om de hele wereld te laten meegenieten van zoveel babygeluk.
Het Leuke Mamaboek bewijst dat het kan; carrière maken én de perfecte huisvrouw, minnares en moeder zijn.
'

Nel schatte zich blijkbaar wat ouder in en nam het boek al direct bij zich.

 
 
 
 Ik moest nog even wachten op wat meer tijd en een avondje rustig alleen zijn.  En dat had ik gisteren.  Manlief op zakendiner en kids in bed.  Om 21.30u trok ik richting slaapkamer met mijn boek.

Mijn eerste gedachten bij het lezen waren: 'Och, zo herkenbaar'  en 'Oh ja, had ik dat geweten tijdens mijn zwangerschap...' 

Dus aan alle kersverse zwangere dames:  Dit is een must have in uw boekencollectie!

Als creatieve mama geeft ze tips over het maken van doopsuiker en het ontwerpen van de kinderkamer.  Ook ik probeerde op die vlakken creatief te zijn.  Wat betreft mijn doopsuiker kan je dat hier en hier vinden  en hier wat betreft de kinderkamer.  Op culinair vlak ben ik geen hoogvlieger.  Dat koekjesrecept gaat zeker uitgeprobeerd worden.

Daarbuiten vind je in haar boek een hoop andere ideetjes. Leuke apps voor kids en voor jezelf, webshops van kinderkledij, schoenen, stoffen.  Er stonden zelfs stoffensites tussen die ik nog niet eens kende!

Kortom, Lobke haar boek is geen boek dat na het lezen voor altijd in de boekenkast beland maar bij momenten opnieuw wordt bovengehaald.

Bedankt, Lobke!Mijn doelbedrag van mijn Syrië - actie is reeds bereikt, maar dat mag je niet tegenhouden om Syrië te steunen.  Je kan nog tot 28/11 deelnemen via onderstaande link:

http://1212.be/nl/syrie-kan-niet-wachten/alle-acties/bekijk-actie/actie/win-een-Femma-schoudertas
5 opmerkingen:

Ik lees graag jouw reactie!