zaterdag 22 juni 2013

mandje ambetantje

25 jaar getrouwd, zijn ze.  Onthaalmoeder 'tante Linda' en haar man.  En we mogen mee vieren.  Alle ouders leggen een bedrag samen voor een grote cadeaubon van een bekende Aarschotse doe-het-zelfwinkel.  Ze stoppen die bon daar in een enveloppeke en that's it.  Wat magertjes, vind je niet?  Daarom vond ik mandje krokantje / broodmandje / Recept 19 uit 'Zo geknipt' van Sanne en Riet de ideale cadeauverpakking.

Mijn enige obstakel was de knutselrubber.  Die van mij waren in A4 formaat.  Maar volgens een collega moest ik gewoon twee vellen aan elkaar lijmen. 

Ik haalde de 'loctite' boven en kleefde na 1 seconde mijn vingers aan de beschermmat onder de knutselrubber, dan aan de knutselrubber zelf en nadien nog eens aan het minitubeke lijm.

In een Franse collaire wilde ik de lijm weggooien, maar zelfs dat lukte niet.  Man, wat is dat sterk spul!

Plots herinnerde ik me een vraagje op de facebookpagina van Sanne en Riet over knutselrubber.  Daar wees iemand er op dat de ladematten van de Ikea ook werkten en dat had ik nog liggen!  Ik tekende het patroon over op de transparante rol en we waren vertrokken.

Natuurlijk negeerde ik de grootte van het keergat en stikte dat veel kleiner.  Maar na een half uur gevloek en 'beheerst' getrek zat de rubberen vulling eindelijk op zijn plaats.  Als sluiting gebruikte ik kamsnaps.

Nu nog de cadeaubon, nen Aarschotse bruine of twee (Vooraleer uw fantasie pieken bereikt: Het is bier) en een zakje knabbeltjes en 'mandje ambetantje' is compleet...
Stoffen:
Gele stof: stoffenwinkeltje Betekom
Bloemenstof: Den Depot18 opmerkingen:

 1. De doorzetter kreeg weeral gelijk en een mooie creatie is het resultaat! De onthaalmoeder zal je blij maken! (mijn mama was vroeger ook heel lang onthaalmoeder ;-))
  Groetjes,
  creazusje An

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vermoed dat ik weet over welke doehetzelf-zaak je het hebt :-D
  Tis wel een mooi mandje geworden, ook al was ie wat ambetant :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi stofje!

  Maar hoe heb je je kamsnap gezet? Ik zie dat die ook door het middenflapje zit. Kan je het mandje dan nog plat leggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doelbewust doorboord. Ik vond het storend dat de middenflap altijd omhoog schoof en niet meer in lijn lag met de zijflappen. Stockage zal een probleem zijn voor tante Linda ;)

   Verwijderen
  2. Ik denk niet dat ze het onderaan de kast zal willen leggen. Ze zal het op een zichtbare plaats zetten want deze mandjes kunnen voor alles gebruikt worden.

   Verwijderen
 4. Hé, hé, de aanhouder wint! De puntjes van het mandje zitten zelfs heel mooi over elkaar. Goed gedaan! Enne ... de lijmresten kan je van je huid verwijderen na ze te laten weken in een warm sopje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ambetant of niet, het is keischoon geworden !
  Super stoffencombinatie!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ambetantje maar wèl een schoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kei mooi, en het stofje is echt Prachtig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mandje krokantje is de ideale cadeau verpakking, vind ikzelf ook. Je kan er vanalles netjes en leuk mee presenteren en door de stoffencombinaties die je maakt heb je eindeloos unieke exemplaren. Mooie versie maakte je.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dus gemaakt met veel zweet en tranen! Gesproken van een mandje ambetantje! Goeie tip! En een mooi resultaat, zullen ze blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. amai, sterke lijm da ge m nie kon wegsmijten. ;-)
  Het mandje ziet er fantastisch uit. (En ook weeral een kei schoon stofke)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ferm gedaan, het was het gepruts waard! Je kan er misschien nog rap een stressballetje bij naaien :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi hoor!
  Ik heb al gewoon twee A4-vellen knutselrubber aan elkaar getapet. Werkt prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dag Stannel! Mooi! Vraagje: Waar heb je die kamsnaps gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!