maandag 22 april 2013

Zonnepetje by Miek aangepast

Allereerst wil ik iedereen verontschuldigen!  Ik heb amper de tijd gehad om te bloggen.  En laat staan er te lezen.  Maar onthou, ik doe mijn best.

De zon durft nu al eens te komen piepen in ons miezerig (qua weer dan toch) belgenlandje.  Stan en Nel moeten dus een zonnepetje hebben.  Met een kast vol stoffen, zou het schandalig zijn als ik er eentje zou gaan kopen!

Bij julijasshop vond ik in de aanbieding dit stofje met bijhorend streepjes en ruitjes stofje.  Ook de leeuwenvariant plaatste ik in mijn winkelmandje! 

Een echt kinderjongensstofje!

Het patroon is by Miek maar ik paste het wat aan:

  • Ik voorzag het petje van twee lintjes (biais gemaakt van de binnenste stof).  Ik vertelde er op mijn oude blog al over.
  • Ik maakte twee knoopsgaten.  Want wat doe je met die lintjes als je het petje binnenstebuiten draagt?  De zijflapjes mee plat trekken door de lintjes?  Daarom maakte ik dus een knoopsgat.  Zo trek ik het lintje erdoor en kunnen de zijflapjes altijd open blijven staan.  (Mijn echtgenoot vond het een goed gevonden systeem. '' Zelf gevonden of van internet gepikt?  Ja, ja, zelf gevonden!'' Hij schat mij niet hoog in precies.)  Alleen wou ik het knoopsgat hoger bij het lintje maken maar door de naadwaarde in de stof deed het knoopsgatvoetje niet wat ik wou.


 
 

 

 

 
 
 

8 opmerkingen:

Ik lees graag jouw reactie!