zaterdag 2 februari 2013

Tricot angst

Mijn broer had twee zonen.  Toen hij samen met mijn schoonzus besliste om voor een derde te gaan, hadden ze  niet verwacht dat er 7 maanden later twee kindjes bij zouden komen.  Ze zijn 9 weken te vroeg geboren. Klein fragiele wezentjes die moesten vechten voor hun leven.  Nu, een jaar later zijn het vrolijke, stevige kerels geworden!  Gelukkige verjaardag, Daan en Niels!!

En ja, vier zonen!!

Voor hun verjaardag maakte ik dit broekje uit tricot (city mouse Ottobre 4/2011).  Mijn eerste tricot ervaring.  Ik heb wel raad gevraagd aan de Floere Aap.  Zij verzekerde mij dat het niet moeilijk was.  En inderdaad, het stikken van tricot is niet moeilijk.  De boordstof van de broekspijpen had ik eerst wel aan de verkeerde kant gestikt en  met één oog toe (lees: zeer kritische blik) stikte ik de knoopsgaten in de boordstof, maar dat liep gelukkig goed af!  Nu is er natuurlijk maar één broekje af omdat ik een week buiten strijd was.  Het tweede is al in de maak en ik heb mezelf wat extra tijd gegeven door de broekjes in maat 92 te maken.  Dat kunnen ze pas binnen een jaar dragen...  ;)12 opmerkingen:

 1. En wat een leuk stofje heb je gebruikt! Heel tof! Gefeliciteerd tweelingkereltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, het zijn intussen stoere kereltjes. Prachtig broekje in een tof stofke. Goed gedaan ! Gelukkige verjaardag aan de mannekes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je twee stoere neefjes!! Wat een leuke broekjes heb je gemaakt, werken met tricot is je goed afgegaan! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou ze zien er leuk uit! (zowel broekje als die twee in maxi cosi!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi broekje! Daar zullen ze veel geniet van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Och, en wat is hij leuk geworden, dat broekje! Haha, ik ken nog zo van die mensen die een dergelijke verrassing gekregen hebben bij hun "derde" kindje (waarbij ze eerst twijfelden of ze wel nog voor een derde gingen gaan of niet).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo schattig en ja tricot heb ik ook nog niet aangedurfd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe lief!

  Dit patroontje zou ik ook wel willen voor het kleikindje van mijn zus is nu 4 maand oud!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gefeliciteerd met je 35e verjaardag :-)

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi broekje heb je gemaakt. Helemaal gelukt hoor. Spannend he tricot, het is goed te doen met de naaimachine, maar ik naai liever tricot nu ik een locker heb.
  Gefeliciteerd met die twee prachtige neefjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik lees graag jouw reactie!